Şimdi Ara

Sistemimde yazılımsal sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Öncelikle sistem özelliklerimi paylaşayım;

İşlemci

1 x AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci

Anakart

1 x MSI B850 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 8200(OC)Mhz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart

Ekran Kartı

1 x GAINWARD GeForce RTX5070 Ti PHOENIX 16GB GDDR7 256Bit Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

Bellek

1 x Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 DDR5 Gaming Ram (LD5BU016G-R6000GDLA)

SSD

1 x Kioxia Exceria Plus G3 LSD10Z001TG8 1TB Gen4 5000/3900MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD (BULK)

Kasa

1 x MSI MAG A850GN PCIE5 850W 80+ Gold Power Supply

Kasa

1 x ASUS TUF Gaming GT502 PLUS Temperli Cam USB Type-C Beyaz ATX Mid-Tower Gaming Kasa

İşlemci Soğutucu

1 x MSI MAG CoreLiquid 360R V2 ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu

Sistemi 2 gün önce kurdum. Kurulumunda bir sorun yok. İlk gün açtım ve bir sorun yaşamadan programları kurmaya başladım. Ekran kartı sürücüsünü ilk kurduğumda bazı sorunlar yaşamaya başladım. Spesifik durumlarda ekran anlık olarak siyah olup düzeliyor. Youtube'da videoyu tam ekran yaparken garanti oluyor. Bazen de rastgele yerlerde oluyor. Oyunların içinde de garip garip ekran gitmeleri yaşıyorum. 2 kere sürücü değiştirdim. Önceki sürüm sürücüleri denedim. düzelmedi. Ayrıca dxdiag da 2 adet görüntü sekmesi gözüküyor. Görev yöneticisinde GPU 2 olarak "AMD Radeon (TM) Graphics" çıkıyor. Ekran görüntülerine ekleyeceğim. Anakarta hiçbir görüntü kablosu bağlı değilken neden böyle yapıyor ? Sürücü değiştirirken elbette "DDU" programını kulandım. Normalde DDU otomatik olarak ekran kartını saptayıp türünü seçer. Ancak benimkini AMD ekran kartı olarak algılıyor. Kendim elimle NVIDIA'yı seçip NVIDIA sürücülerini kaldırıyorum. Ne olur ne olmaz diye AMD sürücüsünü kaldırma seçeneğini de seçtim 1 seferinde. Sorun düzelmedi, üstüne brave tarayıcısında aşırı donmalar başladı. Ben de bilgisayarı tamamen sıfırlayıp tekrar deneyeyim dedim. Ancak durum düzelmedi. Neden 2 görüntü bağdaştırıcı algılıyor ? İşlemcimi niye 2. grafik donanımı olarak kullanıyor ? Oyunlarda fps sorunu yok gibi. almam gereken fps i alıyormuş gibi hissediyorum. En kötü ihtimalle bir tık altını veriyordur. Ama ekran gitme problemleri var. Ne yapmalıyım ?

Ekran görüntüleri:

• Ortada bir sorun yok. Cpu'nun içinde dahili AMD Grafik birimi var. Ve birlikte çalışıyorlar.

Basit işlerde AMD Gpu devreye girerken ağır işlerde görevi 5070 devralıyor.

Bu Laptoplar'da da böyledir. Mesela Youtubeda vide izlerken Intel dahili ekran kartı devreye girer. Oyunlarda RTX GPU devreye girer.

Sorun tam olarak nedir onu anlamadım.

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt

Merhaba. Metni okursanız sorunun ne olduğunu anlarsınız. GPU 2 olarak gözükmesi sorunla alakalı değil derseniz anlarım. Çünkü laptoplar dışında böyle bir şey görmedim ben daha önce bilgisayarlarda. Sorun bununla alakalı olmayabilir, yalnızca karşılaştığım şeyleri yazdım. Lütfen cevap yazmadan önce metni okuyun. Cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godnorm -- 11 Nisan 2025; 19:54:46 >
  • İşlemcinin içinde grafik birimi var o yüzden. Sorun yok.

Siyah ekran sorunu ise Nvidia'nın halt etmesi. Sorunu henüz çözemediler.

• Windows ayarlarından sürekli nvidia gpusunu kullan diye ayarlayabilirsiniz istersen...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cato16 kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler. DDU'nun sürücümü/kartımı AMD olarak algılaması hakkında bir tahmininiz var mı ?

• sisteminizde iki kart mevcut biri amd olan işlemciye gömülü önce onu tanımlaması gayet normal çünkü yük altına girmedikçe nvidia kart kullanılmaz ama windows ayarlarından nvidia kartı kullanacak şekilde ayarlar isen direk nvidiayı görür...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.