Şimdi Ara

Sistemimde neyi artyrmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni nesil oyunlarda,güçlü sistem isteyen oyunlarda grafiklerin yüksek olmasını istiyorum twitch yayını yapmak istiyorum neleri güçlendirmeliyim sistemimde? belirli bir bütçe yok ama ne kadar az olur ve performans etkili olursa o kadar iyi.

Interl(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz (4CPUs), 3.3GHz
    8GB Ram ddr3 dual
    NVIDIA GeForce GT 640 128bit ddr3 2GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byperest -- 8 Mayıs 2016; 23:32:49 >

• Byperest kullanıcısına yanıt
    güç kaynağı yeterliyse sadece ekran kartını değiştirmeniz yeterli olur.
  • Byperest kullanıcısına yanıt
    Bütçe belli.değil ama psu yeterse ekran kartı ve ssd alabilirsiniz. Daha fazla paran var ise işlemciyide yükseltmen yararına olur. Paraya bakıyor kısacası herşey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyelim ki 1500 TL bütçe var hangilerini artırırsam en klasiğinden gta 5'i yüksek ayarlar oynayabilrim aynı zamanda twitch yayını ve ekran kaydını alabilirim?
  • hocam simdi ssd alirsin, idare edersin, yaz sonuda ekran kartini yenilersin. simdi piyasa dalgalandi
  • sdd alırsan performansa fazla ni artısı olmaz hızlı yüklenir oyunlar windows felan sana lazım olan ekran kartı ve işlemci
  • Yeni nesil oyunlarda iyi grafiklerle oynayacaksın üstüne de twitch yayını yapacaksın.Bence komple yenilemen lazım.Belki sokete uygun bir i7 3770, 3770k filan alırsın.Ram de kalabilir.Ama ekran kartı değişmeli.Psu ne bilmiyorum ama duruma göre o da değişebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi SSD almalıyım Yardım
    geçen yıl açıldı
    sizce sistemim nasıl?
    23 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Freeline F kullanıcısına yanıt
    sen yetkili bir abiye benziyorsun, performans diyince sadece oyun performansi degil genel sistem performansida önemli, performansa artisi olmaz derken ne bakimdan ve kime göre...

adam anlasilan sistemden memnun degil en azindan ssd alarak, bir nebze performans artisi saglayabilir, oyunlara etkisi olmaz orasi ayri.

ekran kartini simdi degil yaz sonu dedim zaten, islemciyide ekrankartini anakarta takip oyunlara baktiktan sonra zaten diyecektir, kalsin yada gitsin, kayip sifir!
  • şimdi neye göre dersek. Byperest arkadaş ne istiyor bir okumak lazım önce ''grafiklerin yüksek olmasını istiyorum twitch yayını yapmak istiyorum '' bilgisayarım hızlı açılsın oyunlar hızlı yüklensin diye bir isteği yok bu kişiye sdd şimdi lazım değil lazım olan ekran kartı(grafiklerin yüksek olmasını istiyorum) ve işlemci ( twitch yayını yapmak istiyorum) eğer bunları takarsa sistemine istediği şeyi alır. evet bekleme olayıda var ama 1500 lira diyor yeni çıkacak işlemcilerden alırsa anakart ve ramde değişecek para nerde 1500 lira ile hem ekran kartı,işlemci,ram,anakart alacak elindeki sistemide satarsa belki daha iyi bir sistem kurabilir.
    CBGB omfug arkadaş i7 3770, 3770k https://www.youtube.com/watch?v=JWxncqbe1H8 - https://www.youtube.com/watch?v=4sc8ffCotxEburdan görüldüğü gibi titan x e yetiyor karar alacak arkadaşın ister bekler, ister alır geçer arkasında bakmaz.

• Freeline F kullanıcısına yanıt
    *ufak bir düzeltme yapalim sdd degil ssd olacak, ilkinde yazdin yazim hatasi zannetmistim simdi 2. ye yazdin.

belirli bir bütce yok diyor, 1500TL diye farzi misal söylüyor. Evet, önce söylenenleri ve söylenmek istenenleri anlayalim. Belki ssd var adamda bunuda düsünerek konusuyorum, ssd varsa zaten ekran karti icin de görüsümü söyledim.

zati muhterem birseyler almak istiyor, icinden geliyorsa, ssd alsin demeye calistim ekran karti alip zarar etmesindense, beklemesi yararina olur, ssd almak hic bir zaman zarar olmaz,

tamam yani seni kirmasin, amd 390 1300 TL, i7 3770 min 500 TL alsin benim icin bir sorun yok

1500TL ye ben gtx 1070 beklerdim, izin verirseniz tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

*ufak bir düzeltme yapalim sdd degil ssd olacak, ilkinde yazdin yazim hatasi zannetmistim simdi 2. ye yazdin.

belirli bir bütce yok diyor, 1500TL diye farzi misal söylüyor. Evet, önce söylenenleri ve söylenmek istenenleri anlayalim. Belki ssd var adamda bunuda düsünerek konusuyorum, ssd varsa zaten ekran karti icin de görüsümü söyledim.

zati muhterem birseyler almak istiyor, icinden geliyorsa, ssd alsin demeye calistim ekran karti alip zarar etmesindense, beklemesi yararina olur, ssd almak hic bir zaman zarar olmaz,

tamam yani seni kirmasin, amd 390 1300 TL, i7 3770 min 500 TL alsin benim icin bir sorun yok

1500TL ye ben gtx 1070 beklerdim, izin verirseniz tabi

haklısın kardeşim.
    o sistem ancak ssd ile adam olur. diğer bileşenleri değiştirmesi fazla bir fark getirmez.
    bende birşeyler eklemek istiyorum,

gtx1070 de muhtemelen darboğaz olacaktır. bu arkadaşın elindeki ekran kartı çok çokda kötü değil. bence gtx1070 alacağına gtx1060 gibi ekran kartı alıp ddr4 lü sisteme geçilir. i5 6nesil işlemci yeterli olacaktır.

eski sisteme ne yaparsan yap birşeye benzemiyor.

bu arada r9 390 lar 800-900 liraya düşmüş durumda. 2.elleri. zaten olması gereken 2. el fiyatı oydu. ama gtx1000 serisi çıkınca istiyorsa 500-700 den satmasınlar :D 900-1000 liralık gtx 1060 bile r9 390 ları geçer diye tahmin ediyorum birde en azından sıfır :D

• gtx 1070 yurt dışı fiyatı 379 dolar olacakmış 379x2,91=1102,89 lira bu birde yurt dışı fiyatına göre hesap :) tahmini olarak 100 dolar daha koyun bunun üstüne 1400 gibi bir şey yapıyor. bu ekran kartını alırsa işlemci değişecek. 2500-3000 lira bütce çıkarsın yeni sistem alsın demek zor.
    ''diyelim ki 1500 TL bütçe var hangilerini artırırsam en klasiğinden gta 5'i yüksek ayarlar oynayabilrim aynı zamanda twitch yayını ve ekran kaydını alabilirim?''
    yazmış, bir bütçe tanımlamış kendisi.
  • Orci1 O kullanıcısına yanıt
    haklisiniz hocam

ben gtx 1070 i bekleyeyim, o zaman arkadas gtx 1060 i beklesin oda 900-1000TL ayarinda olur. Yani bunlar zamana yayarak görebilecegimiz ve karar verebilecegimiz seyler, az beklersek sekillenir.

i3 3220 evet zayif bir islemci darbogaz olur diyorlar gtx 1070 ile ama gtx 1060 ile olmayacagina da ben garanti veremem, hic bir test yok suan performanslarina dahil, görecegiz. islemci 2012 yilinda cikmis 3.3 GHz lik bir islemci, i7 3770k olsa iyi olurdu ama anakarti bilmiyoruz, rami psu yu bilmiyoruz yani bir sürü belirsizlik varken, kesin konusamiyorum, kesin konusanlarida anlayamiyorum, senin icin söylemiyorum yanlis anlama, senin elinde argüman var, ve dogru yerden tutuyorsun hocam konuyu. Öbür adam hala kirintilari toplamaya devam ediyor.

*ben arkadasin yerinde olsam, ekrankartini alir psum da yeterse takarim bakarim yetiyor mu islemci beni idare ediyor mu, etmez ise islemci degisikligine yada sistem degisikligine giderdim.

Intel Core i5-6600K Skylake 6M 3.5Ghz 1151
    Gigabyte Z170-HD3 D4 2133Mhz ATX 1151
    Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL16 (CMK16GX4M2A2400C16R) / biraz fiyat artisi ile ramler 3000mhz de secilebilir
    Cooler Master RR-212E-16PK-R1 Amd+İntel CPU Fan
    Toplam : 1.650,96 TL + ekran karti 1000 TL = 2650 TL

Intel Core i5-6500 Skylake 6M 3.20Ghz 1151
    Gigabyte B150M-D3H D4 2133Mhz mATX 1151
    2x Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB2/8)
    Toplam : 1.308,60 TL + ekran karti = 2310 TL

i7 3770K / 3770 2. elden
    ekrankarti 900/1000 TL
    Toplam : 1500-1800TL

tercih alacak arkadasin artik... oyun performanslarini arastirsin bu 3 islemcinin sonra ona göre karar versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Byperest

diyelim ki 1500 TL bütçe var hangilerini artırırsam en klasiğinden gta 5'i yüksek ayarlar oynayabilrim aynı zamanda twitch yayını ve ekran kaydını alabilirim?

İşlemci: Intel i7 3770 3.4 GHz Soket 1155https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-intel-core-i7-3770-soket-lga1155-islemci-297664065/detay

Ekran Kartı: MSI R9 380 Gaming 4 GB GDDR5 DX 12http://www.eksenbilgisayar.com/msi-r9-380-gaming-4g-radeon-r9-380-4gb-gddr5-256-bit-ekran-karti-

PSU: Nagas AO600 600 Watt 80+ Bronze (12V Tek Kanal 576 Watt)http://www.eksenbilgisayar.com/nagas-ao600-600w-80-bronze-aktif-pfc--guc-kaynagi

TOPLAM: 1540 lira..

• quote:

Orijinalden alıntı: Byperest

Yeni nesil oyunlarda,güçlü sistem isteyen oyunlarda grafiklerin yüksek olmasını istiyorum twitch yayını yapmak istiyorum neleri güçlendirmeliyim sistemimde? belirli bir bütçe yok ama ne kadar az olur ve performans etkili olursa o kadar iyi.

Interl(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz (4CPUs), 3.3GHz
    8GB Ram ddr3 dual
    NVIDIA GeForce GT 640 128bit ddr3 2GB

sistemini değiştirmeden

500/550W 80+ PSU
    +
    R9 380 ekran kartı alabilirsin
  • CPU-Z programının sslerini atayım sistemi daha iyi tanıyın,yazın çalışacağım yani tam bir limit yok ama amacım mümkün olduğunca az para harcamak ssd alınır ayrı bir kefeye koyun onu ekran kartı işlemci gibi şeyleri ne yapmalıyım mesela 1070i bekleyip alsam ve uyumlu düşük bir işlemci alsam birbirini darboğaz etmeyen işimi götürür mü? Powersupply almak zorunda kalır mıyım yinede? Sıfır parçalardan olsun mümkünse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byperest -- 9 Mayıs 2016; 23:09:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.