Şimdi Ara

Sistemim ve İhtayaçlarım Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bir sistem var eksiklerimi söylemenizi ve önerilerinizi bekliyorum...

Anakartım

Asus p5kpl-am se

Ram

Kingston 2gb ddr2 800 Mhz (ay başında +2gb daha alıcam)

Ekran kartı

Yok, sizden öneri bekliyorum 100 tlye kadar 2. el 256 bit ekran kartı düşünüyorum...

Ses kartı

Board'un üzerindeki yeterli

80 lik disk var onuda 160 yapsam yeterli olur sanırım,

İşlemcimde P4 3,00 Ghz 3,02 Mhz

Powersub 300 lük onuda 400-500lük yapmayı düşünüyorum

Bu şekilde orta şeker bir pc oluşturmuş olurum sanırım sizinde yorum ve önerilerinizi bekliyorum...

• Ne amacla kullanmayı dusunuyorsun ? Board ses karti ok. 300 watt gercekse alcagin ekran kartina ve sistemin su anda kac wattla calistigina bak almanada gerek kalmayabilir. 80 gb 160 cikartmak derken 80'i satip 160 almayi kastediyorsan bence gerek yok gidip 80 yada 160 almak daha mantikli olur cunku eski bir sistem ölü fiyat verirler. Ekran kartinida 256 bit olmasinin sebebi nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondainmax -- 12 Mart 2010; 12:28:55 >
  • Sistemi hem oyun hemde internette hızlı dolaşmak için kullanıcam, güç kaynağını yükseltmemin nedeni ekran kartının sağlıklı çalışmasını sağlamak 300 W da çalışmaz zaten, diski satmayı düşünmüyorum zaten para etmez alırsamda yüksek bişey alırım kafam rahat eder diye düşünüyorum, ekran kartınıda 512 MB 256 bit düşünüyorum oyun ve kartın performansı açısından bi hayli etkili olacağını düşünüyorum toplamda p4 3,0 işlemci 4 gb ram 512 ekran kartı 160 veya üstü disk ve 400-500W lık bi powersub olucak (işlemciyide bidahaki ay değiştirmeyi düşünüyorum)
  • Up...

Yorumu ve önerisi olan başka birisi yokmu arkadaşlar...
  • Arkadaşlar bilgisayarın birçok parçasını aldım son hali bu yorumlarınızı bekliyorum,

Anakartım

Asus p5kpl-am se

Ram

Kingston 2gb ddr2 800 Mhz + Kingston 2gb ddr2 800 Mhz = 4gb (Bugün 1066 Mhz'liklerle değiştirmeyi düşünüyorum)

Ekran kartı

Axle 1 gb 256 bit 9800 gt ekran kartı aldım

Ses kartı

80 lik disk var şuanlık yetecek bana

Yorumlarınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerSample

Arkadaşlar bilgisayarın birçok parçasını aldım son hali bu yorumlarınızı bekliyorum,

Anakartım

Asus p5kpl-am se

Ram

Kingston 2gb ddr2 800 Mhz + Kingston 2gb ddr2 800 Mhz = 4gb (Bugün 1066 Mhz'liklerle değiştirmeyi düşünüyorum)

Ekran kartı

Axle 1 gb 256 bit 9800 gt ekran kartı aldım

Ses kartı

80 lik disk var şuanlık yetecek bana

Yorumlarınız...

Hocam sistemin gittikçe iyiye gidiyor. Ramleri inan bana 1066 Yapmana gerek yok farkı anlamazsın bile. Ekran Kartı iyi bir seçim olmuş. İki eksik var sistemde. O sistemde o İşlemci ile verim alamazsınız. İşlemci kötü olunca sistemde kötü olur. Bende 3850+P4 3.0 GHz vardı verim alamıyordum. O sisteme şu iki parçayıda alırsanız tadından yenmez.

İşlemci:

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-e6500-pentium-dual-core-e6500-2.93ghz-2mb-cache-1066fsb-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=39675

Bütçeniz yetmiyorsa:

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-e5300-pentium-dual-core-e5300-2.6ghz-2mb-cache-800fsb-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=35465

Hard Disk:

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd5000aaks-3.5-500gb-16mb-cache-sata2-caviar-blue-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=37961

İyi bir Hard Diskiniz olmazsada olmaz. Bu ikiliyi alın keyfinize bakın derim ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dancing Bear -- 8 Nisan 2010; 14:04:44 >

• Yorumun için teşekkürler

İşlemciden verim alamayacağımı biliyorum ama şuanlık parayı bitirdik :) yakın zamanda bi işlemci alıcam, önerdiklerinide göz önünde bulunduracağım..
    Harddisk'i işlemciden sonra düşünüyorum onuda alırsam zaten tam takır olur pc..

Tekrar teşekkürler iyi forumlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ram'leri değiştirmekten vazgeçtim 1066'yı birazda soğutuculu falan diye tercih edicekim ama okadarda fark olmuyormuş..
  • 800mhz'ramlar i ve üstüne ne kadar para vericektiniz 1066 almak için diyelimki 50tl
    40-tl'de eski işlemciniz etse üzerine bir 50 daha katıp e5300'ü geciktirmeden alın derim.
    onun biraz daha aşağısıda olabilir ama fiyat olarak pek bişi fark etmez
  • Ramleri yeni aldım en fazla 10 tl veririm üzerine onun için pek para kalmayacak, zaten ilk bulduğum parayı direk powersub'a vericem sonra düşünürüm diğer parçaları yorumun için teşekkürler..
  • Arkadaşlar bilgisayarda ne var ne yok hepsini resimlerle birlikte koydum konuya, power'ıda aldım 450'lik FSP aldım taktım sorunsuz çalışıyor şuanda..

Ramleri 1066 yaptım 4gb
    1gb 256 bit axle ekran kartı var
    asus anakart var

şimdi bana bir işlemci lazım önerilerinizi bekliyorum bütçem fazla yok 200 e kadar bişiler olmalı 200'üde anca çok beğeneceğim bişey olursa aşabilirim şimdiden teşekkürler...
  • İşlemci konusunda yardımcı olucak birisi yokmu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.