asus rampage x48 Q9300 msi nx 8800 gts 5 adet raptor disk (raid 0) 4 x 1 gb ram asus 18 blt dvd rw lg usb dwd rw maxtor e sata 7200 disk wd usb 7200 disk enermax chakra kasa içinde 2 adet 12 lik fan 1 adet büyük fan ayrıca usb ıvır zıvır
yukarıdaki sistemimde şu an zalman zm 400b -aps güç kaynağı var. ben güç kaynağının yetersiz kaldığını düşünüyorum. Güç kaynağı terfisi için bana önereceğiniz sessiz bir ürün var mı forumda satan arkadaş olursa ürünü satın alabilirim. teşekkürler
Arkadaşım sistemindeki sadece raptor dskler bile normal disklere göre 2 kat akım çekiyor. Böyle bir yatırımı yaptığına göre o ekran kartı 1 sene içinde seni tatmin edemeyecek seviyeye gelir diye düşünüyorum. Alabileceğin muhtemel 4870 ler için 610 yada 700W lık psu lar öneriliyor Kaldıki şu sistem de 400 W için fazla.
aslında güç kaynağının yetersizliğine delil olabilecek bariz bir olay yaşamadım. ama 2 defa raid sistemim çoktü. normalde vista64 bit kullanıyorum işletim sistemi sorunsuz. program olarak ta öylü yüklü program yok. sadece bir kaç mühendislik programı var sistem çokmelerinin sebebi her seferinde 1 diskin kayıp olması idi. sistemi yeniden yülediğimde sorunsuz çalıştı. sanırım bu düşünce güç kaynağının terfisine itti beni