Şimdi Ara

sistemim 2 günlük. birkaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 2 gün oldu alalı sistemi. fazla anlamıyorum bu donanım işlerinden.

soru 1: ekran kartım msi r9 380 4gb boşta sıcaklığı 50-55 derece. sizce normal mi. boşta ve yük altında ne kadar olmalı?kart kendini 60derecede sabitliyor. 61 oluyor fanlar dönüyor 1 dk falan. sonra 60a düşüyor ve fanlar duruyor 1-2 dk. taa ki tekrar 61 olasıya kadar.bu döngüde anormal birşey yok sanırım?
    soru2: kasamın üstündeki kırmızı ışık sürekli yanıp sönüyor. ve ışıkla beraber dıt dıt ses geliyor kasadan. herhangi bir sıkıntı mı var acaba? ışık neyi ifade eder?(sesi sadece dikkatli bir şekilde dinlersem duyabiliyorum rahatsız etmiyor)
    soru3: windowsu kurarken hdd yi bölmek istedim ama birşeyleri yanlış yaptım sanırım ve 500gb kullanabiliyorum şuanda(1tb wd blue). bu şekilde kullanırsam bir sıkıntı yaratır mı parçada? tekrar format ve kurulumu şuanda gözüm yemiyor vakit darlığından.başka bir yolu varmıdır hddyi tamamen kullanmamın.
    soru4: cpu sıcaklığı boşta ve yük altında ne olmalı?
    soru5: ram'im 1600 mhz hızında. alttaki model anakartım 1600 mhz destekliyor fakat biosta 1333 mhz görünüyor şuan. bunu arttırabilir miyim? arttırabilirsem biosta hangi sekme?

i5 4460
    msi r9 380 4g
    msi h81m pro vd
    corsair 8gb tek modül 1600mhz
    wd caviar blue 1tb
    zalman r1 kasa 600w güç kaynağı ile.

edit: kasadan gelen ses download yaptığımda ve pc açılırken artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurnInMyFire -- 30 Ekim 2015; 5:12:48 >

• 1.Sapphire 380'in genel tavrıdır.60 dereceyi geçmeden fanlar çalışmaz,sessizlik açısından normaldir.
    2.Kasadaki kırmızı ışık harddiski temsil eder,neden yandığına gelicem.
    3.HDD yi bölmüşsün fakat 2.bölümü formatlamamışsın.Bunu;Bilgisayarım>yönet>disk yönetimi>oradanda bölünmemiş 500 gb alanı sağ tıklayarak biçimlendirirsen tam 1 tb alan elde edersin.(HDD'den gelen ses ortadan kalkacaktır eğer kalkmazsa hdd'yi garantiye gönder)
    4.4460 iyi bir işlemcidir,stok fanıyla O.C yapmadıysan sıcaklık değerinin bir önemi yok 70 dereceye kadar çıkabilir.
    5.Biostan OC bölümünde DRAM Frequency bölümünü AUTO'dan manuele çekip 1600 Mhz yaparsan bir sıkıntı çıkmaz.

Hayırlı olsun hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.