Şimdi Ara

sistemi mecbur F8 boot menu kullanarak açabiliyorum ( problem çözüldü )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • buna benzer bir topicim vardı silindi galiba bulamadım.. tekrar başlık açmak zorunda kaldım

neyse..

son 1 haftadır durduk yere hiç birşey yokken bilgisayarımı açarken siyah ekranda system disk boot failure bilmem ne ile karşılaşıyorum
    diskimi görmüyor ve window'suda açmıyor bekliyor !

ve PC yi kapatıp veya reset atarak geri başlattığımda
    sistemi herdefasında başlatırken f8 e basıp boot menüsüne girip orda görünen hardiskimi secip enter yaparak açıyorum bilgisayarı herdefasında..... sonrasındada kullanıyorum normal şekilde windowsu problem olmuyor..

anlayamadım yahuu böyle bir sorunla durduk yere ilk defa karşılaşıyorum
    hatta bu yüzden yeni win kurdum ve bios ayarlarıda eskisi gibi normal o.c de yok ..

biosta , boot ekranında felan HDD görünüyor, ama boot edemiyor win açılırken ve siyah ekranda disk boot failure bilmem ne yazısı ile takılıp kalıyor..

son bir haftadır durduk yere bu problem yüzünden windowsu başlatırken mecbur f8 boot menuye girip HDD yi secerek açıyorum artık

bu sinir bozucu anlaşılmaz problemin kaynağının ne olduğu hakkında bana bir fikir verebilirmisiniz arkadaşlar_?

PC yi kapatıp hemen veya başka bir zaman tekrar açtığımda gene bu problem ile karşılaşıyorum

illaki f8 e girip HDD yi seçip o şekilde windowsu başlatmak zorunda kalıyorum

yardımlarınız için şimdiden tşkler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 27 Ocak 2008; 14:06:42 >

• eski bilgisayarım da aynı problem vardı. anakart asus a8v e se hdd 160 gb samsung sata idi servise sorduğumda sata olduğu için öyle oluyor gibi birşey söylemişlerdi

valla benim aklıma gelen bios tan boot menü olması lazım orda hdd yi ilk sıraya al. diğeri ise bios güncellemeyi bir dene diyebilirim.

umarım çözersin cidden sinir bir durum
  • bana da boot sırası gibi geldi bir kontrol et derim. bios u da güncelleyebilirsin.
  • Bir zamanlar bios'a girip load system default demiştim ve sistemim açılmayıp seninkine benzer bir uyarı almıştım.sonra sorunu tekrar bios a girip hdd ayarlarında sistemin yüklü olduğu hdd'yi ilk sıraya taşıyıp save edip çıktım.sorun düzelmişti bir dene istersen.
  • hocam arkadaşlar yazmışlar ama ben de yazayım.
    öncelikle biosdan boot seçeneklerinde first boot device ı hdd olarak ayarlayacaksın ama şuna dikkat et.
    orada yine hangi harddisk olacağını da seçmen gerekiyor.
    yani pcde 2 tane hdd war ise ve bilgisayar içinde işletim sistemi olmayan hdd den boot etmeye çalışıyor olabilir.
    o yüzden de yapar bu sorunu.
    hatta başka hdd warsa çıkar kablolarını first boot device ı hdd olarak ayarlaa
    eğer direk windows açılırsa anlarız ki bundan dolayı yapıyor.
    ama bunlar işe yaramazsa;
    bios pilini bir değiştir, pilde sorun olabilir.
    bunu yaptın yine düzelmezse benim de aklıma bios update geliyor.
  • arkadaşlar dediğiniz gibi ilk olarak
    biosdan boot seçeneklerinde first boot device sıralamasında HDD i birinci sırada olarak ayarladım
    problem çözüldü

yardımlarınız için çok çok teşekkürler
  • başka konu açıp kalabalık olmasın diye arkadaşın konusundan devam etmek istedim

kısa bir süre öncesine kadar sorunsuz çalışan pc me bir haller oldu kullanım esnasında filim izlerken internette gezerken rar dosyasına tıkladığımda yada her hangi bir klasöre tıklarken

yani anlıyacağınız herhangi bir işlem yaparken birden ekran donuyor klavye komutlara cevap vermiyor bazen maus da donuyor donmasa bile işlevsiz oluyor

böle durumlarda power düğmesinede bassam işe yaramıyor reset düğmesine basıyorum
    açılış esnasında

'' DİSK BOOT FAİLURE İNSERT SYSTEM DİSK AND PRESS ENTER ''

uyarısı geliyor tekrar resetlesemde aynı uyarı devam ediyor

uyarı yazısında sonra power düğmesine basıp pc yi kapatıp açınca pc tekrar açılıyor

ama bazen 5 dakka sonra bazen 5 saat hiç belli olmuyor yine ekran donuyor

160 gb tek hdd var biosta ilk Hdd okuyor görünüyor

format atmama rağmen düzelmedi

format atmaktan elimdeki Windows ürün anahtarı güncelleme limitini bile dolldurdum :) birde başıma bu iş cıktı :)

ilgilenen ve bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

bismillah ilk mesajımıda attım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Goruda

başka konu açıp kalabalık olmasın diye arkadaşın konusundan devam etmek istedim

kısa bir süre öncesine kadar sorunsuz çalışan pc me bir haller oldu kullanım esnasında filim izlerken internette gezerken rar dosyasına tıkladığımda yada her hangi bir klasöre tıklarken

yani anlıyacağınız herhangi bir işlem yaparken birden ekran donuyor klavye komutlara cevap vermiyor bazen maus da donuyor donmasa bile işlevsiz oluyor

böle durumlarda power düğmesinede bassam işe yaramıyor reset düğmesine basıyorum
    açılış esnasında

'' DİSK BOOT FAİLURE İNSERT SYSTEM DİSK AND PRESS ENTER ''

uyarısı geliyor tekrar resetlesemde aynı uyarı devam ediyor

uyarı yazısında sonra power düğmesine basıp pc yi kapatıp açınca pc tekrar açılıyor

ama bazen 5 dakka sonra bazen 5 saat hiç belli olmuyor yine ekran donuyor

160 gb tek hdd var biosta ilk Hdd okuyor görünüyor

format atmama rağmen düzelmedi

format atmaktan elimdeki Windows ürün anahtarı güncelleme limitini bile dolldurdum :) birde başıma bu iş cıktı :)

ilgilenen ve bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

bismillah ilk mesajımıda attım

yaa dostum senin problem benim probleme benzemiş az kıyısından ama seninkisi şimdi biraz karışık bir durum..
    inan anlamadığım noktalar var şimdi sizin için nasıl bir tavsiyede bulunsam onu düşünüyorum şunu şöyle veya böyle yapın diyeceğim ama yanlış bilgide vermekte istemiyorum açıkcası
    -------------
    ekran belli zaman sonra donuyor diyorsunuz... benim şuanki bir kaç düşüncem şunlar
    Rem lerinizi ve HDD nizi bios ayarlarından kontrol edin gerekirse bios güncelleyin diyeceğim

sorun gene devam ederse remleriniz ve HDD nizi başka bir bilgisayarda çalıştırıp test ederek problemin kaynağına biraz daha yaklaşmış olursun. ayrıca HDD yi scandisck yaptır belki badsector fln da olabilir

tam fikri veremiyeceğim ama siz diyrosunuzki ki PC belli zaman sonra kitlenior ben sadece bu problemine fikir yürüttüm
    bu durumda öncelikle rem'lerinizi kontrol edin

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

yaa dostum senin problem benim probleme benzemiş az kıyısından ama seninkisi şimdi biraz karışık bir durum..
    inan anlamadığım noktalar var şimdi sizin için nasıl bir tavsiyede bulunsam onu düşünüyorum şunu şöyle veya böyle yapın diyeceğim ama yanlış bilgide vermekte istemiyorum açıkcası
    -------------
    ekran belli zaman sonra donuyor diyorsunuz... benim şuanki bir kaç düşüncem şunlar
    Rem lerinizi ve HDD nizi bios ayarlarından kontrol edin gerekirse bios güncelleyin diyeceğim

sorun gene devam ederse remleriniz ve HDD nizi başka bir bilgisayarda çalıştırıp test ederek problemin kaynağına biraz daha yaklaşmış olursun. ayrıca HDD yi scandisck yaptır belki badsector fln da olabilir

tam fikri veremiyeceğim ama siz diyrosunuzki ki PC belli zaman sonra kitlenior ben sadece bu problemine fikir yürüttüm

sabah saat lerinde pc açılırken mavi bir ekranda c sürücüsünde bir tuhaflık olduğu için denetleme yaptı windows açılmadan evvel

şu sıralar özellikle dikkatimi çeken olay ise ne zaman rar dosyalarını çıkarmaya çalışsam makine yine kilitleniyor ve aynı hatayı tekrarlıyor

özellikle rar dosyalarını açarken tekrarlaması bana tuhaf göründü pc kilitlenince kırmızı ışık kesintisiz yanmakta

hard diskki tümden onaracak bir program önerebilen olursa o şekilde hard diski bir elden geçirip tekrardan format atmaya çalışacağım

çünkü başka bir hard disk ve ram temin edebilecek imkana sahip değilim :(

en azından sorun % 90 Hdd yada % 90 ram den kaynaklanır gibisinden bir kanaat oluşsa da sebebini bilsem :(

• Hocam defalarca format attım demişsiniz..Aşağıda yazacaklarımı işletim sisteminizde hiçbir sorun olmadığını farzederek yazıyorum bilesiniz.
    Yani, virüsler, driver çakışmaları, sistem dosyalarında sorunlar, kurulan programlardan kaynaklanan sorunla vs.
    Donanıma gelince;
    sisteminiz kitleniyor,donuyor, ve yeniden başlatınca disk boot failure yazıyor.yani
    Hard diski görmüyor kasanız.Bunun birkaç sebebi olabilir;
    Hddnin kendisi arızalıdır.
    Hdd ye giden ide ya da sata kablosu arızalıdır
    Hdd ye giden power kablosu arızalıdır
    Hdd nin sata/ide ve power girişlerinde bir temassızlık vardır ki bir temas ediyordur bir etmiyordur.
    O yüzden donma yapar ama temas sağladığı bir anda da çalışır.

Bunun dışında,windowsda donmalara ram de sebebiyet verebilir.
    Başta da dediğim gibi,yazılımsal olarak bir sorununuz olmadığını düşünüyorsanız
    (burada bir parantez açmak faydalı olacak,format atıyorsunuz ama neye?tüm hdd ye mi.yani hddniz yek para c sürücüsü mü?yoksa d sürücüsü falan wa rmı? siz c ye format atsanız bile d de virüsler kalıp windows başladığı gibi oraya sıçrayabilirler.)

Bu durumda, yazılımsal birşey olmadığına eminseniz eğer, ide/sata ve power kabloları,ram, hdd değiştirmeden çok kesin bir kanıya varmak gerçekten çok zor.
    Son bir ihtimal, psu da yetersiz kalıyor olabilir.O da yapar böyle şeyler
    Ha bunların hepsi sorunsuz diyorsanız, anakartta aramak lazım o zaman sorunu.

• quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Hocam defalarca format attım demişsiniz..Aşağıda yazacaklarımı işletim sisteminizde hiçbir sorun olmadığını farzederek yazıyorum bilesiniz.
    Yani, virüsler, driver çakışmaları, sistem dosyalarında sorunlar, kurulan programlardan kaynaklanan sorunla vs.
    Donanıma gelince;
    sisteminiz kitleniyor,donuyor, ve yeniden başlatınca disk boot failure yazıyor.yani
    Hard diski görmüyor kasanız.Bunun birkaç sebebi olabilir;
    Hddnin kendisi arızalıdır.
    Hdd ye giden ide ya da sata kablosu arızalıdır
    Hdd ye giden power kablosu arızalıdır
    Hdd nin sata/ide ve power girişlerinde bir temassızlık vardır ki bir temas ediyordur bir etmiyordur.
    O yüzden donma yapar ama temas sağladığı bir anda da çalışır.

Bunun dışında,windowsda donmalara ram de sebebiyet verebilir.
    Başta da dediğim gibi,yazılımsal olarak bir sorununuz olmadığını düşünüyorsanız
    (burada bir parantez açmak faydalı olacak,format atıyorsunuz ama neye?tüm hdd ye mi.yani hddniz yek para c sürücüsü mü?yoksa d sürücüsü falan wa rmı? siz c ye format atsanız bile d de virüsler kalıp windows başladığı gibi oraya sıçrayabilirler.)

Bu durumda, yazılımsal birşey olmadığına eminseniz eğer, ide/sata ve power kabloları,ram, hdd değiştirmeden çok kesin bir kanıya varmak gerçekten çok zor.
    Son bir ihtimal, psu da yetersiz kalıyor olabilir.O da yapar böyle şeyler
    Ha bunların hepsi sorunsuz diyorsanız, anakartta aramak lazım o zaman sorunu.

hemen kısaca belirteyim hard diskim C ve D olarak bölerim hep format atarkende biostan first open Cdroom yaparım açılışta Xp cd sini görür ben her zaman C yide D yide siler nfs dosya sistemini yavaş olan şekilte biçimlendirir öyle C ye Xp yi kurarım ekran kartını , chip set drv vs. yüklerim yani ana driverleri ondan sonra Kaspersky internet securty kurup modemide kurar upgrade eder başka kuracağım indireceğim birşey varsa ondan sonra indiririm

hdd 160 gb ama şimdiye dek 50-60 gb doldurmamışımdır hiç

hdd kablolarını söküp sıkıca taktım rami söküp yerine düzgünce oturttum tüm bağlantı kablolarını kontrol ettim bios pilini bile kıpraştırdım

son mesajımdan sonra pc de mevcut olan 7 partlık bir dosyayı nezaman dizine çıkarmaya kalksam 2. partta pc yine donuyor winrar ile açıyordum safe unistal programıyla kaldırdım winziple açmaya çalıştım yine 2. parta dondu
    üşenmedim o partı yeniden internetten download ettim yine aynı yerde pc dondu

durup duruken donanımsal olarak hiçbir ekleme çıkarma yapmamışken birden bire böyle bir durum olması cidden cenımı sıktı

3 kuruş param var gidip hdd alcam sorun devam edecek diye çekiniyorum garantisi dolalı 6 ay oldu servise götürsem her bi şeyini değiştirip ocama incir ormanı dikerler

genede saol

• biosda harddikleri gösteren bir kısım var o yere girip hangi hdd de windows varsa onu en başa alacaksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Goruda

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

-------------

sabah saat lerinde pc açılırken mavi bir ekranda c sürücüsünde bir tuhaflık olduğu için denetleme yaptı windows açılmadan evvel

şu sıralar özellikle dikkatimi çeken olay ise ne zaman rar dosyalarını çıkarmaya çalışsam makine yine kilitleniyor ve aynı hatayı tekrarlıyor

özellikle rar dosyalarını açarken tekrarlaması bana tuhaf göründü pc kilitlenince kırmızı ışık kesintisiz yanmakta

hard diskki tümden onaracak bir program önerebilen olursa o şekilde hard diski bir elden geçirip tekrardan format atmaya çalışacağım

çünkü başka bir hard disk ve ram temin edebilecek imkana sahip değilim :(

en azından sorun % 90 Hdd yada % 90 ram den kaynaklanır gibisinden bir kanaat oluşsa da sebebini bilsem :(

dostum bak
    sen, problemin kaynağına erişmek istiyrosan, en iyisi HDD ni al götür tanıdık bir arkadaşının bilgisayarına yada tanıdık bir bilgisayar firması felan varsa oradaki uyumlu PC ler bir deneme yaptırmanızı tavsiye ediyorum..
    Remlerinide kesin kontrol etmelisin.. tabi bu imkanınız var ise....

tam bilemiyorum ama moralinide bozmak istemiyorum açıkcası. windowsda hep mavi ekran alıyorsan veya donuyorsa bilgisayarınız devamlı,
    hislerim senin Remlerinin gidik olduğunu söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 29 Ocak 2008; 23:52:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.