Şimdi Ara

sistemi kurdum parça uyumluluğu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SİSTEM
    anakart:gigabyte x48t DQ6 1600mhz dualddr3-1900
    işlemci:core2duo e7200 2.53ghz
    ekran kartı:zotac 8800gt amp edition
    ram:ocz 1gb ddr3-1333mhz
    psu:fsb bluestorm 500w 24pin güç kaynağı

1)sistem parçaları birbirine uyumlumudur özellikle anakart ekran kartı uyumu
    2)anakartta pcı exp 2.0 desteği var ondan anakarta çok para saydım pcı exp 2.0 oyunlarda büyük performans gösterir mi
    3)anakartı ddr3 destekli aldım ileriye yönelik olsun diye ama arkadaşlarım ddr2 destekli anakart almamı önerdi
    4)psu bu sistemi idare eder mi?

Anakartı x38 almanızı tavsiye ederim arada o kadar fark yokken.

Ekran kartını ise Palit 8800gt sonic yada 4850 gibi bir model alın o fiyata.
    1)Uyumlu

2)Teoride evet ama pratikte değişebilir.

3)Arkadaşlarına katılıyorum ddr3e gerek yok.

4)Psu yeter.
    3-Anakartı ddr2 al şu an dddr3 ler hala çok pahalı alınacak seviyeye gelinceye kadar zaten teknoloji değişecek.
    4-psu yeterli ama 600w civarı alıp gelecekte de rahat edebilirsin.

Anakartı p35 ds3r işlemciyi e8400 ramleri 2x1gb crucial/team/mushkin den birisi yaparsan ve yeni çıkan ati 4*** serisini dikkate alırsan çok daha iyi olur.
    CORSAIR 2 GB (1024x2) DDR2 800 Mhz RAM (4-4-4-12) 56 $
    GECUBE HD4850 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, HDTV uyumlu, Direct X10, DDR3, 256 bit, 625/2000 199 $
    Glacialpower GP-PS550BP 550W Power Supply 63 $

TOPLAM :629 $
    KDV :113,22 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN :742,22 $
    NAKİT / HAVALE :924,06 YTL

Senin yazdığın sistemden daha ucuz oldu senin yazdığın sistemde iyi ama o anakarta hiç gerek yok bu sistemide tercih edebilirsin ucuz ve performanslı oldu sistem.
  • arkadaşlar zaten intelin 6 ay sonra soket yapsıı değişicekmiş kartların çoğu ddr3 destekli olcakmıs benim tekrar yenileme şansım yok zaten bu parayı yemedim içmedim topladım onun için aldımı uzun süre idare etsin bu anakartı almamın sebebi ddr3 desteği ve pcı exp 2.0 desteği daha ileriye dönük ve daha performans getirceği için bu sistemi düşündüm
  • yani soket yapısı ddr3 desteği olcakmıs genel olarak bende şimdiden ddr3 destekli almak istiyorum sencede bu daha mantıklı değil mi?
    Daha Fazla Göster
  • Ddr 3 çıkıp iyice yaygınlaşıncaya ve ucuzlayıncaya kadar 1-1.5 sene zaman alabilir o zamana kadarda sistemini satıp yenisini alabileceğin gibi parçaları upgrade edebilirsin.Anakart ve ramleini satıp üzerine çokta fazla eklemeyerek rahat rahat değiştirebilirsin hem ddr3 ramler şuan çok pahalı 1 sene sonra felan şuanki ddr2 ram fiyatları seviyesine inebilir.Bence ddr3 için daha erken sayılır en azından 2009 yazına kadar erken derim ben.
  • En güncel sistem bile 2 yıl içinde vasatın gerisinde kalacaktır. Dolayısıyla sen geleceğe yatırım yapıyor olmayacaksın boşuna fazla para veriyor olacaksın donanım üreticilerinin tuzağına düşeceksin yani
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.