Merhaba İkinci bilgisayar olarak kullandığım bilgisayara ekran kartı, ram, takviyesi ve overclock yapmak istiyorum. Eski bir sistem biliyorum fakat şu anda yeni sistem toplayamıyorum. Sistem özellikleri; Windows 7 home premium 64bit P5kpl anakart İntel core2 quad Q6600 2.4ghz (4cpu) işlemci Ati radeon hd 3600 ekran kartı Kingston ddr2 800mhz 1gb ram 2x Aopen Z-300-a 300w güç kaynağı
Ramlere 2 adet daha 1gb takviyesi mi yapmalıyım yoksa 2 adet 2gb ram mi almalıyım. ( sanırım anakart en fazla 4gb ram destekliyor. Anakartta 4 adet ram slotu var.) Sistem zaten geleceği olmayan eski bir sistem olduğu için orta seviye oyunları oynatacak ikinci el ucuz bir ekran kartı almayı düşünüyorum. (ortalama 200-300tl civarı bir ekran kartı işimi görür sanırım.) Overclocka gelirsek stok fan ve güç kaynağını değiştirmeden ne kadar yükseltebilirsem yükseltmek istiyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. |
Sistem yükseltme tavsiyesi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
++
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mahmutalba34
++elindeki sisteme yatırım yapılmaz
-
Yatırım değil. Sistemin iyi olmadığını biliyorum. Ddr2 ram ve 2. El ekran kartı fazla birşey tutmaz. Bu sistemi bile şu an 2. El olarak 1000tl den aşağı toplayamam. Yeni bilg toplamayı düşünmüyorum şuanda imkanım yok. Sadece elimdeki sisteme hangi ekran kartı uyar onu öğrenmek istiyorum.
++
Rami 2X2 GB 4GB DDR2 ya da Anakart Destekliyorsa 4+4 8GB DDR2 ile yukseltip , AMD RX550 gibi bir Ekran Kartı olabilir belki ya da 2. Elde uyguna bulursanız 500-550 gibi Nvidia GT1030 gibi bir kart olabilir.
Ama bence Rami en azından 8GB a yukseltmek lazım ...
-
Teşekkürler yorum için. Anakart 4 gb ram destekliyor. Bende 2 adet 1gb ram var. 2 tane daha 1gb mi almalıyım yoksa 2 tane 2gb ram alıp 1gb ları sökmelimiyim?
2 tane 2gb aynı frekansa sahip ram al. 1 gb ramleri sök.
-
teşekkürler yanıt için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X