Şimdi Ara

sistem ve kurulumu için küçük sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistem siparişim yarın elime ulaşacak, kurulumu kendim yapıcam, size sormak istediğim bikaç soru var. sistemimi aşağı yazıyorum

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA

ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

INTEL CORE I5 3570K SOKET 1155 3,4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI

GIGABYTE Z77X-UD3H-WB WIFI INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3 2666MHZ SATA3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART

INTEL 120GB 330 SERISI SATA 3.0 SSD (500MB OKUMA / 450MB YAZMA)

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK

CORSAIR 8GB (2X4GB)VENGEANCE LOWPROFILE DDR3 1600MHZ CL9 BEYAZ RAM

PIONEER DVR-S19LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH

SORU 1: kasanın ve aldığım diğer bütün parçaların kutu içeriklerinde bulunan malzemeler montaj için yeterli oluyor mu? yoksa gidip başka malzemelerde almam gerekiyor mu?

SORU 2: başka malzemelerde almam gerekiyorsa bunların neler olduğunu söyleyebilir misiniz?

SORU 3: işlemci montajında macun kullanmak şart mı?

SORU 4: 400r ile takılı halde gelen 3 adet fan yeterli olur mu? extra almam gerekir mi? gerekir ise nereler için almalıyım?

SORU 5: işlemci ile birlikte verilen işlemci fanı işlemciyi soğutmak için yeterli midir? çok ses çıkarır mı ?

son olarak montaj sırasında dikkat etmem gereken noktalar varsa lütfen belirtin, bana yardımcı olabileceğini düşündüğünüz kaynaklar varsa lütfen paylaşın

şimdiden çok teşekkür ederim

• 1) hayır gerekmiyor
    3) evet kullanman şart
    4) 3 fan yeterli olur daha fazlasını istersen alırsın
    5) soğutma için yeterlidir o.c yapıcaksan yeni almalısın

montaj yapmayı bilmiyorsan internetten videoları izleyebilirsin

anakartın yükseltme vidalarını takmayı sakın unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

1) hayır gerekmiyor
    3) evet kullanman şart

çok teşekkürler cevaplar için,

izlediğim bazı videolarda macun kullanmadılar bazılarında kullandılar kafam karıştı bu yüzden sordum

işlemci yada anakart kutusundan macun çıkıyor mu? yoksa almam mı gerekiyor, almam gerekiyor ise tavsiyede bulunabilir misiniz?

yükseltme vidaları dediğiniz, anakartı yerleştirmeden önce kasaya takılıp üstüne anakartın yerleştirildiği vidalar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baskosword

quote:

1) hayır gerekmiyor
    3) evet kullanman şart

izlediğim bazı videolarda macun kullanmadılar bazılarında kullandılar kafam karıştı bu yüzden sordum

işlemci yada anakart kutusundan macun çıkıyor mu? yoksa almam mı gerekiyor, almam gerekiyor ise tavsiyede bulunabilir misiniz?

yükseltme vidaları dediğiniz, anakartı yerleştirmeden önce kasaya takılıp üstüne anakartın yerleştirildiği vidalar mı?

stok fanın altında macun var zaten ama iyi değil isterseniz bi tane alabilirsiniz ama şimdilik gereksiz

evet yükseltme vidaları onlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ne Veriyim Abime -- 1 Ocak 2013; 19:19:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baskosword

quote:

1) hayır gerekmiyor
    3) evet kullanman şart

stok fanın altında macun var zaten ama iyi değil isterseniz bi tane alabilirsiniz ama şimdilik gereksiz

evet yükseltme vidaları onlar

çok teşekkürler, kusura bakma yordum seni

• bende seninle benzer özellikte sistem alacağım
    işlemci i5 3570k
    kasa corsair 400r 750w
    hard disk seagate 1tb 7200rpm 64mb
    fakat anakar konusunda msi z77a-gd55 ve ram olarakta gskill 2x4gb ripjaws cl9 1.5v düşündüm anakart ve ram konusunda yardımcı olabilirmisiniz özellikle anakart konusunda msi z77a-gd55 konusunda şüphelerim var fiyatı uygun olduguğu için bu anakartı seçtim ve bir süre ekran kartı almayı düşünmüyorum ekran kartını ilerde alacağım o yüzden bu anakart işlemci üzerindeki onboard ekrankartını desteklermi sorun çıkartırmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: chelx

bende seninle benzer özellikte sistem alacağım
    işlemci i5 3570k
    kasa corsair 400r 750w
    hard disk seagate 1tb 7200rpm 64mb
    fakat anakar konusunda msi z77a-gd55 ve ram olarakta gskill 2x4gb ripjaws cl9 1.5v düşündüm anakart ve ram konusunda yardımcı olabilirmisiniz özellikle anakart konusunda msi z77a-gd55 konusunda şüphelerim var fiyatı uygun olduguğu için bu anakartı seçtim ve bir süre ekran kartı almayı düşünmüyorum ekran kartını ilerde alacağım o yüzden bu anakart işlemci üzerindeki onboard ekrankartını desteklermi sorun çıkartırmı

gigabayt ve asus anakart olarak msi nin bir adım önünde diye düşünüyorum ben o yüzden gigabayt tercih ettim, asus biraz pahalı aynı fiyata daha az özellikli ürünleri alınabiliyor, ud3h kartı ben beğendim, gerekli özellikleri fazlasıyla barındırıyor tavsiye ederim, gd 55 ile fiyat olarak çok yakınlar zaten, özellik olarakta çok benzerler karar senin, anakartlarda zaten genel olarak onboard ekran kartı olur ama çok fazla bi şey yapamazsın, benimde üst seviye bilgim yok bu konuda, forumdan başka arkadaşlara danışırsan yardım edeceklerdir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.