Şimdi Ara

Sistem upgrate için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

şöyle bir sistem toplamıştım 3 yıl kadar önce 5 bin liraya :) şu an herhangi bir parçasını yenilemek o para olmuş şaka gibi..

Ufak tefek çağa ayak uydurup güncellemek lazım diye düşünüp Samsung NVMe 980 PRO denk geldi 2 bin liraya onu aldım attım kenara

ocak sonrası müthiş zamlar gelebilir yok kasım indirimleri kara cuma fırsatları filan derken belki mantıklı bir şeyler yakalar mıyım ümidiyle pusuya yatayım diye düşündüm

Bu sistemden genel olarak memnunum pek bir performans sorunumda yok aslında grafik/kurgu işleri yapıyorum

ama teknoloji gelişiyor 4K video çalışmaları, render hızı vs. geliştirilebilir bir şey neticede

Şu parçayı değiş sistemi şuna evir çok daha iyi performans alırsın diyeceğiniz öneriler olur mu f/p olarak?

Bütçe olarak derdim yok çok abartıya kaçmadan verdiğim paranın hakkını aldıktan sonra f/p önerilerinize açığım

INTEL® CORE™ İ7-8700 İŞLEMCİ 12M ÖNBELLEK, 4,60 GHZ'E KADAR

FSP WİNDALE 6 CPU 120X25 MM BEYAZ LED FAN SOĞUTUCU

GİGABYTE Z390-D INTEL LGA1151 DDR4 ATX ANAKART

PNY QUADRO K4200 4GB 256BİT GDDR5 PROFESYONEL EKRAN KARTI

G.SKİLL 32GB(2X16) TRİDENT Z NEO RGB 3600MHZ CL16 DDR4 RAM

SAMSUNG 960 EVO NVME 250GB 3200MB-1500MB/S M.2 SSD

XIGMATEK FRONTLINER EN8774 3x12CM MAVİ LED USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA

HİGH POWER 1200W 80+ GOLD ASTRO GD SERİSİ TAM MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

• Bu sistem, artık tabir caizse ekmeğini yemiş bi sistem .Yanlış anlaşılmasın işi bitik değil,ama son bi upgrade yaparsınız ve artık onunla gittiği yere kadar gidersiniz. Tabi ki,i9 9900K dan bahsettim2. el bi 9900K veya KF bulun .Makinanız kas gücü olarak 64 ise ,100 olacak.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-sifir-intel-core-i9-9900k-soket-1151-3.6ghz-1058575674/detay

En ideal ve şahane çözüm budur.Sistem upgrate için tavsiye 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 18 Kasım 2022; 14:50:29 >

• Ekran kartına ne dersin peki hocam? k4200'ü gerçekten bedava fiyata bulmuştum zamanında o yüzden tercih etmiştim performans olarakta üzmedi açıkcası

Veya artık anakartı değişip daha üst seviyeye mi çıkmak lazım i9 9900 alayım dedim birkaç arkadaşımla sohbet ederken değmez çok daha üst modeller çıktı artık ona geçersin az daha böyle kullan dediler

Dediğim gibi fırsat olursa şu 10-15 gün içerisinde değerlendireyim diye fikir edinmek istedim

Hangi programları kullanıyorsun.

3D ile pek işim yok açıkcası orta seviye düz kurgu ve grafik işleri

Biraz araştırınca İntelde 8000-9000-10000 serilerinde, after effects de, bariz bi fark olmamış. Ryzen 5000 serisi ile hepsini geçmiş. İntelin atağı ,ancak 12. nesil ile ortaya çıkmış Yani 9900K da alsan, pek fazla bi şey farketmiyecek görünüyor.

Alıntılar. pugetsystem.com

Şu aşağıdaki tabloda da 9700K ile 9900k arasında yine bariz bi farkın olamadığı ortaya çıkıyor.Demekki sendeki i7 8700 ile de çok bi fark olmayacak 9900K bile alsan.

Yani anakrtı da değişip ,12.nesil veya 13. nesil intellere kaysan esas farkı o zaman göreceksin gibi. Veya şimdi az bi masraf ile ryzen 5000 serisi de olabilir.Ki bu daha mantıklı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 18 Kasım 2022; 15:51:26 >

• Hangi site hocam bu karşılaştırmaları gösteren, mümkünse balık tutmayı öğreneyim seni soruya boğmak yerine :D

bizim televizyon programcıları sektörü genel olarak özellikle grass valley edius kullananlar amd pcye müthiş mesafeliler intel daha iyi performans veriyormuş genel kanı bu o yüzden zamanında önceki pcyi toparken de çok daha mantıklı gözüken amd tavsiyeleri yerine intel tercih etmiştik

Senin de dediğin gibi pc gidebileceği yere kadar gitmiş anakart vs. değişmeden upgrate çok manalı değil diyorlar genelde danıştıklarım sadece ekran kartını değiş rtx 2060 bile taksan ferahlar kökten değişime kadar daha memnun olursun diyorlar, senin yorumun ne olur bu konuda hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuaL -- 18 Kasım 2022; 16:0:35 >
    6 yıl önce açıldı
    HAZIR SİSTEM TAVSİYE
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ManuaL kullanıcısına yanıt

Onların ,AMD yi yerdikleri dönemler çoktan bitti. Teknolojinin çok gerisinde kalmış ,senin arkadaşlar.Sistem upgrate için tavsiye 

AMD, 5000 serisi ile ,muazzam bi atak yaptı.İntel ancak 12. nesil ile bu atağa cevap verebildi.

Senin makinayı toplarken ki AMD işlemciler ,artık mazi ,tabiri caizse eski eser oldu. AMD inanılmaz bi atağa kalktı yani. Testler,incelemeler herşeyi ortaya koyuyor.Dediğim gibi elindekileri sat. Anakrt ve işlemciyi. İyi para verirler. Üzerine çok cüzi bi şey ekleyip, ryzen 5700x li işlemci/anakrt ile , fark at.5700x ile 5800x aynı performanstta Aşağıda yine puanlar.

Alıntı.pugetsystem.

E .kartı olayı doğru. Bu uygulamalarda artık quadro kartlar fiat/perf. özelliğini yitirdi. Bak sana 2 tane grafik daha atayım.En son quadro kartların photoshopda,puanları Nvdianın RTX 3060Ti gibi b kartına denek neredeyse. Ama aradaki fiat farkı,misli,misli.

RTX 2060 falanda alma. Yine yanlış öneriler yapıyorlar sana. Aynı fiata RTX 3060 var. 12 gb vram li ayrıca Ve çok dahagüçlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 18 Kasım 2022; 16:55:39 >

• Teşekkür ederim hocam bilgiler için teker teker inceleyeceğim

açıkcası 3 sene önceki konumu buldum orada da amd geçti artık intel'i demişler :D

https://forum.donanimhaber.com/grafik-kurgu-icin-sistem-tavsiyesi--141207258

Bu konuda da yazdığım gibi bizik sektörde yani en az 90-100 kişiyle istişare yaptığımda amd kullanan 1 kişi çıkmadı. Gerçekten abartmıyorum 1 kişi bile çıkmadı, enteresan ama öyle

Senin çevrende öyle denk gelmiş diyebilirsiniz ama ulusal kanallara tv programı yapan hemen hemen tüm şirketlerle kontak halindeyim bahsettiğim kesim bu şirketler alt şirketleri oraya hizmet veren kişilerin pcleri vs.

senin mesajından sonra tekrar bi sordum amd ilerlemiş artık daha f/p ürünmüş naaptınız yeni pclerinizde ne var gibisinden hala intel

sebebine dair pek bir fikrim yok ama grafik/kurgu işlerinde çok yüksek oranda (çok yüksek oran diyorum tanımadığım bilmediğim bir yerde belki amd kullanan vardır ihtimalinden) intel kullanılıyor buna eminim

Buradaki önerilerden sonra.. Ama amd? diyorum laf ağzıma tıkanıyor sanki çakma dandik bir şey almaya ucuz diye ikna olmaya çalışıyormuşum gibi tavır görüyorum :))

• ManuaL kullanıcısına yanıt

Yani siz, bilirsiniz.. Kullanan birisi intel alır ,benim makinam çok iyi der,50 kişiye de intel aldırır veya tam tersi . AMD de de ,aynı şey olabilir.

Bu sektörde ömrümüzün 25 yılı donanım kurma ,takip etme,inceleme , özellkle yurt dışı siteleri incelemekle geçti. Bu kadar profesyonel editörler, devasa donanım forumları,bu işi profesyonelce yapan kişiler yanılıyorsa,benim diyeceğim bi şey kalmaz,yani.Sistem upgrate için tavsiye 

Amd ,ucuzda değil . Son çıkan 7000 serisine geçemeye kalkarsan, 13.nesil intel ile aynı parayı ödemek zorunda kalırsın.Hatta bazı serilerde bi tık daha fazla.

Ama korkunç işlemciler.Bakmayın 5000 serisi,AMD nin fiat kırması ve anakartlarının ucuz olması ile ,şu an,tabiri caizse,kafadan alınacak işlemciler haline geldi.

Karar sizin.Ama illa intel alacaksanız daha epey fazla vereceksiniz,bu uygulamalarda çok bariz bi farkı olmayacak. 13. nesilden de aşağısına da zaten pek bakmayın.Ayrıca bi de çok kalite sıvı soğutma masrafınızda olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 18 Kasım 2022; 17:52:8 >

• Valla hakim olduğum bir konu değil ahkam kesemem kesinlikle o yüzden konuyu açıp yardım talep ediyorum zaten

teşekkür ederim hiçbir çıkarın olmamasına rağmen talebime karşılık veriyorsun bilgini paylaşıyorsun

Ama sende takdir edersin ki benimle benzer işi yapanların seçimlerini de gözardı edemiyorum sektördeki abilerimiz vs. onların da bir bildiği vardır herhalde diyorum ister istemez

Öneri istiyorum genelde AMD geliyor ya bu kadar kişinin bir bildiği vardır deyip yelteniyorum ama bahsettiğim sebepten bir şekilde INTEL çözümlere ilerlerken buluyorum kendimi :)

Şu an dediğim gibi performans sorunu yaşadığımı söyleyemem ama daha iyisi her zaman olur sonuçta illa para harcayayım modunda da değilim

en kötü yakın zamanda bir ekran kartı değişikliğini makul buluyorum an itibariyle RTX 3060 mı olur f/p en makulü? Yani masraf yaptığıma değer mi etkiyi hisseder miyim :)

Tercihlerim bu şekilde oldu bir tek ekran kartını ikinci el aldım ve power supply'i birkaç ay önce ucuz denk getirip önceden almıştım RAM'de elimdeki kasadakini kullandım

geri kalanı nerede ucuz bulduysam oradan :)

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.