Şimdi Ara

Sistem Topluyorum Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir sistem topluyorum uzun zamandir donanim konularinda bilgisizim. Kasa ve ekran kartını aldım geri kalan parcalarda f/p parcalar ile toplamayi dusunuyorum dandik olmicak sekilde. Yalniz dikkat edilmesi gereken bi husus aldigim kasa mini atx bi kasa, parcalarin buna uygun olmasi lazim.
    Kasa: Cooler Master Elite 130 Mini ATX
    Ekran Kartı: RX 460 2GB OEM
    Geri kalan parcalar icin tavsiyelerinizi bekliyorum psu da dahil olmak uzere. Tesekkurler
    Edit: Bu arada ekran kartinda psu dan gelen guc girisi yok, direk anakarta takip calistiriliyo. Minimum guc kaynagi 450w diyor, buna uygun bi anakart veya psu gerekiyormu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 21 Nisan 2019; 16:47:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elindeki kasa mini itx dir. ya da en fazla dikey anakart olarak 19 cm lik anakartlar takılabilir.

tam olarak limitin nedir?
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Hocam gelecege donuk olsun diye am4 anakart almayi dusunuyorum, sanirim msi b450m gaming plus anakart sigar. Bu anakarti dusunuyorum, yanina da simdilik ryzen 2200g ve corsair 2x8gb 3000mhz ram dusundum. Sizce nasil, psu olarak da corsair 650w. Cok tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: berkan 197

Hocam gelecege donuk olsun diye am4 anakart almayi dusunuyorum, sanirim msi b450m gaming plus anakart sigar. Bu anakarti dusunuyorum, yanina da simdilik ryzen 2200g ve corsair 2x8gb 3000mhz ram dusundum. Sizce nasil, psu olarak da corsair 650w. Cok tesekkurler
    Geleceğe dönük olmasına birşey dediğim yok. 17*17cm anakart Alman lazım. Cm elite 130 da kullanman için. Yani mini itx anakart. Micro ATX anakart bu baktigin.
    Power fazlası ile yeterli olur.

• B450 Itx olarak MSI B450i Gaming Plus AC alabilirsiniz. Anakart. Elinizdeki kasa Micro atx değil, mini itx. Yani daha da ufak. Eğer söylediğiniz model bu ise;
    http://www.coolermaster.com/case/mini-itx-elite-series/elite130/

Ben aslında Asrock Fatal1ty b450 almıştım itx ancak yorumlar çok kötüydü değiştirdim açmadan kutuyu.

Atx psu takılabiliyor ama almadan evvel bol bol ölçüp araştırın. 16-17 cm uzunluğunda atx psu da var 14 cm'lik de var. En az 450watt'lık bir psu alın. Modüler olursa sizin için daha iyi olur çünkü ortalık kabloya boğulabilir.

Ryzen 3 2200G ideal olur o sisteme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 23 Nisan 2019; 6:51:3 >

• L.J kullanıcısına yanıt
    Hocam bu anakart geleceğe dönük mü, amazondan getirticem sanırım trde yok ama 1 ve 2. jenerasyon yazması kafamı karıştırdı pek anlamadığımdan. Psu olarak da Corsair VS650 650W aldım ama henüz elime ulaşmadı, değiştirebilirim eğer çok önemli ise

Çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 23 Nisan 2019; 15:58:12 >
    Cok tesekkurler. Amazondan asagidaki arkadasin soyledigi anakarti getirtmeye karar verdim sanirim, biraz pahali ama yapicak bisey yok mini atxler boyle galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 23 Nisan 2019; 16:1:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Topluyorum Yardım
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim B450 Chipset anakartlar yeni çıkacak olan 3. nesil Ryzenler'i destekleyecek. O nedenle ileriye dönük denebilir. Ben de bunu sipariş edeceğim zaten. Tr'de bir tek burda var sanırım.
    www.nanokatalog.com
    MSI B450I GAMING PLUS AC Soket AM4 Mini ITX AMD B450 Anakart 7A40-004R - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/MSI-B450I-GAMING-PLUS-AC-Soket-AM4-AMD-B450-Mini-ITX-7A40-004R-Anakart,PR-1751479.html

• L.J kullanıcısına yanıt
    Bu siteye baktim bende ama olumsuz yorumlari gorunce amazon.comdan almaya karar verdim. Siparisleri bazen gondermiyorlarmis bekletiyolarmis iade vs. ama denemeden bilemiyorum. Yoksa amazon.comdan daha ucuza geliyo.

• Mini itx fantazisine girme bence.
    Micro ATX anakart destekli küp kazalara bak.
    300 TL lik anakart bile takılıyor.

Oyle diyorsaniz elimdeki kasayi satip thermaltake core v21 mi alsam diye dusundum, hem tasinabilir gorunuyo hemde micro atx. Yalniz bu kasa da tek nanokatologda var, nanokatolog icin emin olamadim bi turlu deger mi degmez mi diye..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.