Şimdi Ara

sistem toplicam önerilerinizi bekliyorum???????????????????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 800 ytl civarında bir pc arıyorum..
    Nasıl birşey toplayabilirim, bana ne önerirsiniz..
    Ankara'da yaşıyorum, ayrıca alabileceğim yer konusunda tavsiyesi olan varsa bekliyorum.
    şimdiden teşekkür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armegedon06 -- 19 Şubat 2006 13:58:17 >

• dostum nasıl bir şey istiyorsun.oyun için mi daha çok yoksa masaüstü uygulamaları için mi?
    Bu fiyata tabiki zor biraz ortalamanın altında bir şey toplanır ;
    Benim önerim ;
    amd 2500 sempron 64 bit
    60 dolara her türlü uygun board.(düşünürsen marka modelde bakarım)
    512 kingston ddr 400
    80 gb sata samsung 62-63 dolar
    kasa : 25 dolar
    klavye mouse 10-15 dolar---optik kaablosuz(35 dolar)
    dvd rw : 55 dolar(kutulu philips)
    hoparlor 10-30 ytl arası

Ekran kartı : burda seçim sana kalıyor iyi oyunlar için 75 doları gözden çıkart(en aşşağı)

monitör : hyundai q 770 130 dolar

toplam : 130+55+10+25+62+60+63+45=714 ytl. ekran kartını hesaplamadım sana kalmış diye.
    Monitörden kesip flat almazsan 25-30 dolar düşer
    dvd rw almayıp cd rw akırsan 30 dolar düşer.

Vs vs vs cidden düşünüyorsan yardımcı olurum(satmak amaçlı değil bilgi amaçlı zaten istanbuldayım satıp almak gibi bir durumumu olamaz :) )

yahoo messenger : erkin_doganay@yahoo.com

• dostum masa üstü uygulamaları için istiyorum.
    ama birkaç güzel oyun da oynamak isterim..
    öğrenciyim ben.
    dvd rw gerek yok.
    onun haricinde önerilerini bekliyorum..
    gerektiğinde yükseltebileceğim birşey olursa daha iyi olur
  • valla o bütçeyle yükseltebileceğin bir sistem alamazsın arkadaşım.o zaman şöle yap ikinci el forumdan 939 soket bir sistem satın al.bu paraya bulabilirsin ikinci el olarak vede upgrade imkanın olur küçük çaplı
  • Evet 800ytl ileriye dönük(ne demekse) bir sistem için oldukça az bir para,ki bu paranın içinde monitör de olduğunu düşünürsek iyice işimiz zorlaşıyor.Sen bence para biriktir,1200ytl falan denkleştir,o zamana kadar mantıklı sistemlerin fiyatları oturur,o 1200ytl ile kimbilir belki çift çekirdekli bile alırsın
  • o zaman abi idareten celeron alır daha sonra p4 e dönersin sanırım en uygunu bu olur
    Monitör olarakta 17" vestel alırsın(kimse tavsiye etmiyor çünkü hep sorun veriyor ve 1 ay teknik servise gidiyormuş.bunun yerine 105 dolar civarı philips alırsın.Flat değil ama yükselteceğin için bunu tavsiye derim çünkü zaten yıl garantisi var ki sorunda vermez.3 sene sonra zaten lcd lerin fiyatı iyice düşecek.3 değil belki seneye 150-200 dolara 17" lcdler olacak.)

monitör : philips 107e61 : 119 dolar + kdv veya lg t530sh : 105+kdv
    Ram : kingston 512 ddr 400 : 46+kdv veya oem 512 ddr 400 : 41 + kdv(dual olup olmaması sana kalmış.bence 512 yi dual alma çünkü boşuna ram slotu harcarsın)
    hdd : samsung 80 sata : 62+kdv
    cd writer : 28+kdv(mutlaka kutulu al optik üründe kutusuz tavsiye etmem.Herkesin şikayet ettiği lg writer kullanıyorum kutulu aldım 2-3 sene oldu hiç bir sorun yok)kutusuzda zaten 23 dolar filandır.Dediğim gibi kutulu al.
    kasa : 25+kdv(en düşük kasalar bunlar.Benim kulladığım casecom gibi.)
    mouse klavya : bu tamamen sana kalmış.5 dolarada set alabilirsin.50 dolarada bana sorarsan a4 techin optik-kablolularından al o da yaklaşık 15 dolar+kdv civarında.
    floopye gerek yok ama : 7+kdv
    hoparlorde sana kalmış: 10 ytlye 2 li dandik bir şey alabilirsin.70 ytlye creative 4+1,95 ytlye creaive 5+1 alabilirsin.ses delisi isen logitech x-530 a 150 ytl verirsin.

buraya kadar benim hesabım yaklaşık 300+kdv

kalıyor 200 + kdv

işlemci : celeron 331 (2,53 ghz-64 bit-356kb önbellek-lga 775) : 85+kdv
    board : asus p5v800 mx olabilir.on board ekran kartı var.ama sen kullanmayacaksın pci-x 16 girişli dual ddr onboard ses kartı(zaten olmayan board kalmadı nerdeyse):68+kdv
    saphire x550 : 256 mb pcıx16 : 75 +kav.

Snırım 810-8120 arası tutuyor.Bunla en son oyunları orta ayarlarda oynayabilirsin.
    Amd düşünülebilirsi ama amd yi yükseltmek biraz zor.Çünkü boardları pahallı.ilerde boar değiştirmek zorunda kalırsın.(celerondan p4 e geçerken değiştirmezsin fakat daha ilerki safhalardada mecburen değiştireceksin....

• @derkin

arkadaşım affına sığınarak düzeltmek istiyorum, celeron 331 ler 2.53ghz diil , 2.66dır , ayrıca da 356kb değil ne yazıkki 256kb önbelleği mevcuttur...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doğru söylüyorsun ilk önce 326 yı yazıyordum baktım 331 ile arasında 4 dolar var değştireyim dedim.orayı düzeltmeyi unutmuşum.356 kb de sanırım amd semprondan aklımda kalmış çünkü ilk önce o konfidrasyonu yaptım. :)
    Eeeeee bu kadar şeyi yazıyo dökünce oluyor böyle hatalar
    quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

@derkin

arkadaşım affına sığınarak düzeltmek istiyorum, celeron 331 ler 2.53ghz diil , 2.66dır , ayrıca da 356kb değil ne yazıkki 256kb önbelleği mevcuttur...

• quote:

Orjinalden alıntı: derkin

o zaman abi idareten celeron alır daha sonra p4 e dönersin sanırım en uygunu bu olur
    Monitör olarakta 17" vestel alırsın(kimse tavsiye etmiyor çünkü hep sorun veriyor ve 1 ay teknik servise gidiyormuş.bunun yerine 105 dolar civarı philips alırsın.Flat değil ama yükselteceğin için bunu tavsiye derim çünkü zaten yıl garantisi var ki sorunda vermez.3 sene sonra zaten lcd lerin fiyatı iyice düşecek.3 değil belki seneye 150-200 dolara 17" lcdler olacak.)

Ram : kingston 512 ddr 400 : 46+kdv veya oem 512 ddr 400 : 41 + kdv(dual olup olmaması sana kalmış.bence 512 yi dual alma çünkü boşuna ram slotu harcarsın)
    cd writer : 28+kdv(mutlaka kutulu al optik üründe kutusuz tavsiye etmem.Herkesin şikayet ettiği lg writer kullanıyorum kutulu aldım 2-3 sene oldu hiç bir sorun yok)kutusuzda zaten 23 dolar filandır.Dediğim gibi kutulu al.
    mouse klavya : bu tamamen sana kalmış.5 dolarada set alabilirsin.50 dolarada bana sorarsan a4 techin optik-kablolularından al o da yaklaşık 15 dolar+kdv civarında.
    hoparlorde sana kalmış: 10 ytlye 2 li dandik bir şey alabilirsin.70 ytlye creative 4+1,95 ytlye creaive 5+1 alabilirsin.ses delisi isen logitech x-530 a 150 ytl verirsin.

kalıyor 200 + kdv

board : asus p5v800 mx olabilir.on board ekran kartı var.ama sen kullanmayacaksın pci-x 16 girişli dual ddr onboard ses kartı(zaten olmayan board kalmadı nerdeyse):68+kdv

Snırım 810-8120 arası tutuyor.Bunla en son oyunları orta ayarlarda oynayabilirsin.
    Amd düşünülebilirsi ama amd yi yükseltmek biraz zor.Çünkü boardları pahallı.ilerde boar değiştirmek zorunda kalırsın.(celerondan p4 e geçerken değiştirmezsin fakat daha ilerki safhalardada mecburen değiştireceksin....

Arkadaşım benim şimdiki sistemde AMD var.
    Ben bunu ileride yükseltmek istersem nasıl yapıcam.
    senin dediğine göre yükselmiyor öyle mi????????

• quote:

Orjinalden alıntı: Armegedon06

quote:

Orjinalden alıntı: derkin

o zaman abi idareten celeron alır daha sonra p4 e dönersin sanırım en uygunu bu olur

kalıyor 200 + kdv

Arkadaşım benim şimdiki sistemde AMD var.
    Ben bunu ileride yükseltmek istersem nasıl yapıcam.
    senin dediğine göre yükselmiyor öyle mi????????

Arkadaş şunu söylemek istemiş; Eğer uygun fiyatlı bir sistem alıp ileride yükseltmek istersen Celeron almak durumundasın. Benimde elimde kısıtlı para vardı ve imzamdaki sistemi aldım. Anakartım çift çekirdekli işlemcileri dahi destekliyor ve ileride işlemci, ram upgrade etmeyi düşünüyorum. Ama aynı paraya ileriye yönelik AMD sistem oluşturmak imkansız. 939 pin almak durumundasın ve minimum alacağın işlemci 3200+ olacak. Biraz daha para koyabilirsen 939 sistem daha iyi olur.

• quote:

Arkadaş şunu söylemek istemiş; Eğer uygun fiyatlı bir sistem alıp ileride yükseltmek istersen Celeron almak durumundasın. Benimde elimde kısıtlı para vardı ve imzamdaki sistemi aldım.

+1 bende imzamdaki sistem var ileride çift çekirdek alırım belki bide ekran kartı o kadar
  • AMD VENICE 3000+ 220 YTL
    EPOX NPA3J 150 YTL
    512 TWINMOS 75 YTL
    SAMSUNG 80GB SATA 90 YTL
    CDWRITER 37YTL
    300W KASA 50-60YTL
    SAPHIRE X550 128MB 90 YTL
    SAMSUNG 793DF 190YTL

benden sana tavsiye gigatek.com.tr ye gir üye ol bu sistemi toplarsan 900 civarı oluyor.alabilirsen böyle bişey al yada biraz kısarak özellikleri 850 civarına düşüürürsün.yalnız işlemci gigatekte yok şu an onu da başka yerden bulursun ankarada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.