Şimdi Ara

Sistem toplayacagim basit sorular ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekonomik bir sistem toplama pesindeyim. Bazı parçalarda karar kildim bazilarinda bilgim olmadığı için size danışmak istedim. Bilgisayarda yapacaklarim world of tanks hd , fifa 19 ve pubg oynamak istiyorum. Günlük internet gezintileri youtube felan vakit geciririm onun haricinde bir is yapmicam. Bu arada ekonomik olması için tüm ürünleri ikinci el almayı planliyorum yavaş yavaş ucuzunu araya araya dusurucez artik

Almayı planladigim donanimlar:
    Intel g4560 işlemci
    Gtx 1050 ti ekran kartı
    8 gb ddr4 ram.

Ne almam gerektigi konusunda sizden yardim beklediklerim :

1-) Anakart ? Ekonomik ve isimi gorecek bi anakart ariyorum ilerde ihtiyaclarimi karsilamazsa söker satar yenisini alırım.

2-) ram mhz degerinin önemi ne kadar ? 2400 ila 3200 mhz arasinda bu yapacagim islerde çok bi fark gorurmuyum anakartida ona gore secicez sanırım

3-)1 tb hdd almak yerine 500 gb alsak isimizi gormezmi ben zaten o kadar hafizayi dolduramam? Boşa almanin bi mantığı var mi 100 liraya hatta pazarlikla 80 90 a ikinci el 500 gb harddiskler var internette. Birde sata 3 mu olmalı bu ? Rpm değeri felan neye dikkat etmeliyim secerken.

4-) oynayacagim pubg world of tanks hd sürüm ve fifa 19 u birde windowsu ssd ye kurup hızlı kullanmak istiyorum bunun için 240 gb bir ssd yeter mi ?

5-) güç kaynağı ve kasa konusunda hic bir fikrim yok kasanin sekilli sukullu olmasini beklemiyorum olabildigine cebimi yakmamali ve isinide gormeli. Güç kaynagida ayni şekilde hic bir fikrimin olmadığı bi alan.

6-) monitör konusunda istegim büyük bir monitorde oyun oynamak. 1050ti ekran kartı takiyoruz ona yakışır bir monitor olsa tatlı tatlı oyun oynasak gayet güzel olur diye düşünüyorum ama kaç inc olması gerektigini vs bilmiyorum. Ekonomik onerileriniz nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu feci şekilde güncelliğini korumaya devam etmekte.

• Tam bütçeni yazmamışsın ama pentium ölü yatırım olur çok güçsüz bir işlemci.
    Sistemin ileride de iş yapmasını istiyorsan
    R5 2600
    B450 a pro
    8gb 3000 mhz ram
    Ekran kartı olarak da ikinci el rx 570 alırsanız 1050tidan çok daha iyi performans verir.
    Hdd 500gb yeter arşiv vs planınız yoksa ana ssd mutlaka almalısın bence günlük kullanımda en çok fark yapan bileşen

• quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Tam bütçeni yazmamışsın ama pentium ölü yatırım olur çok güçsüz bir işlemci.
    Sistemin ileride de iş yapmasını istiyorsan
    R5 2600
    B450 a pro
    8gb 3000 mhz ram
    Ekran kartı olarak da ikinci el rx 570 alırsanız 1050tidan çok daha iyi performans verir.
    Hdd 500gb yeter arşiv vs planınız yoksa ana ssd mutlaka almalısın bence günlük kullanımda en çok fark yapan bileşen
    Pentium g4560 in internette testleri var i3 alacaginiza bunu alin diyo tüm kullanıcılar o yüzden secmistim i5 alacak param yok bütçe yazamiyorum cunki olabildigince ekonomik bir sistem kurmaya çalışıyorum bakayım senin dediklerine de fiyatları ne alemde

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTyln

Pentium g4560 in internette testleri var i3 alacaginiza bunu alin diyo tüm kullanıcılar o yüzden secmistim i5 alacak param yok bütçe yazamiyorum cunki olabildigince ekonomik bir sistem kurmaya çalışıyorum bakayım senin dediklerine de fiyatları ne alemde

Alıntıları Göster
    Ne yaptın ustam bir karar kılabildin mi? Ben de seninle aynı sistemi araştırıyorum.

h110m-k
    g4560
    gtx 750ti
    2133 mhz 4gb ram

giriş olarak bana yeteceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-18FFC4468

Ne yaptın ustam bir karar kılabildin mi? Ben de seninle aynı sistemi araştırıyorum.

h110m-k
    g4560
    gtx 750ti
    2133 mhz 4gb ram

Alıntıları Göster
    Giriş olarak yetmez. O sistemin önü kapalı. Amd ryzen ikinci el araştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun fiyatlı bu üçlüyü alabilirsin. Ekran kartını rahatlıkla besler.

www.sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 3 2300X 3.50 Ghz 8MB AM4 12nm ��lemci (Tray Kutusuz)
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-3-2300x-350-ghz-8mb-am4-12nm-islemci-tray-kutusuz-pmu417455

www.sinerji.gen.tr
    MSI A320M PRO-M2 v2 1866mhz-3200mhz(OC) AM4 mATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-a320m-pro-m2-v2-1866mhz-3200mhzoc-am4-matx-anakart-pmu417554

www.sinerji.gen.tr
    Corsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK8GX4M1D3000C16)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-8gb-vengeance-lpx-siyah-3000mhz-cl16-ddr4-ram-cmk8gx4m1d3000c16-pmu413133

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-18FFC4468

h110m-k
    g4560
    gtx 750ti
    2133 mhz 4gb ram

Alıntıları Göster
    Ucuz yollu sistem kurmak için g4560 + gtx750ti güzel seçim. Ram sıkıntı yaratırsa bir tane daha 4gb eklenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.