Öncelikle herkese selamınaleykum Ben lise3 ogrencisiyim benim laptopum var bir tane ama eski, valorant lol gibi oyunlarda 80-100 arası versede dying light gibi oyunlarda yyyaannniiii diyecek kadar kaldırsada çözunürlük ve grafik düşük olduğundan oynadığım oyundan zevk alamıyorum ve bu canımı sıkıyor. Veee şöyle bir sıkıntı var bütçem harbi kısıtlı laptop taş çatlasın 3500-4000 falan eder ve benim max bütçem laptop satarsam 5000 TL gibi bişey olur eğer cidden mantıklı bir yükseltme olmazsa (mesela işlemciye 1500 TL şunu alacağına 300 daha ekle %40 performans fark eder gibi gibi) limitin üstüne çıkmak istemiyorum. Durumumun ne kadar vahim olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Ben internette 3000 TL ye sistem toplayanları falan görüyorum ama ssd kasa vs dahil etmiyorlar. Gerçi bende uzay pc düşünüyorum kasaya ihtiyaç duymuyorum burdan biraz maliyet kısabiliriz :D. Ama ssd falan yok yani herşey sıfırdan toplancak ve ilk deneyimim olacak ve tecrübem yok. Mesela Psu alırken kablolar fark ediyor diye biliyorum ekran kartlarına göre değişiklik gösteriyor ama Psu kablosu sonradan değiştirilir mi, kablosu pahalı mı onu bile bilmiyorum, bu yazdığım tecrübe ve bilgimin eksikliğini göstermeye yeterde artar diye tahmin ediyorum :( Aklımda şu an Ryzen 5 3600 + Stok Fan (2000TL) Msi B450 (Anakarttan emin değilim bütçeye ne denk gelirse tarzı bakacağım sanırım) (1500TL) Gtx 760-Gtx 950 (Bundada bütçeye ne denk gelirse) (1000-1500TL) 8x2 Yüksek Mhz li Ram düşünüyorum (1000TL) 500GB SSD (800TL) 450-500W Psu (İnanın ne kadar doğru bilmiyorum büyük ihtimal böyle bi basit sisteme yeterde artar ama dikkat edebileceğim (Kablolar, 80W sertifika vs vs) birşey var mı bilmiyorum) (800TL) Tabiki bu bütçeyle sıfır bir şey bekleyemeyiz değil mi? Herşeyi 2. el düşünüyorum. Aklımdan teorik bir liste hazırladım fiyatlar ne olur bilemiyorum ve gördüğünüz gibi bütçeyi aşıyor, sizin önerebileceğiniz mesela şu eşyayı unutmuşsun (mönitörde alınacak yazarken hatırladım :d bir şekilde ayarlamaya çalışırım), şu düşündüğünden daha pahalı-ucuz çıkar, ekran kartını x al tam bütçene uygun, ryzen yerine intel x al şu anakartı al gibi tavsiyeleriniz olursa bilginin azı çoğu olmaz lütfen bilginizi esirgemeyin. Tüm önerilerinizi-düşüncelerinizi bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nesqufy -- 21 Şubat 2025; 23:39:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim