Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2 tane ayrı bilgisayar (Masaüstü ve Dizüstü) almak istiyorum ve genellikle ikisi de aynı amaç için kullanılacak kullanım amaçlarından aşağıda bahsedeceğim.yaklaşık Her bir bilgisayar için 2500 TL bütçem var. Yani toplamda 5000 TL. Kullanım amacım ise daha çok grafik programlarıyla olacaktır. Bunlarda bilgisayarı çok kasıyor akıcı grafikler elde edemiyorum deneyler esnasında veya işlemlere yetişemiyor kullandığım makineler ve yüksek performansa ihtiyaç duyuyorum. Bunları karşılayacak önerileriniz olursa, şimdiden çok tesekkür ederim.

• Kullandığım programlar PS ağırlıklı olmak üzere after, premiere pro, illustrator ile freehand (ki bunlar çerez) biraz da tri di artı acad.

Bunun için x79 sistem kurdum. Nedeni x79 kartlarda 8slota kadar (64GB) ram desteği. işlemci olarak i7 8320 kullandım ki bu da 64G ram adresleyebilmekte. İndirimi yakalayınca
    İşlemci 502TL (i7 3820)
    Anakart 476TL (MSI x79a-GD65)
    32 GB 1600'lük quad ram 374TL
    cooler master 212 evo Soğutucu 80TL
    1 tb caviar black 206 TL
    aldım
    6950 VGA vardı
    CM stc t01 kasa vardı
    30" U3011 monitor vardı
    Diğer ıvırzıvırlar da vardı....

Herkese tavsiye edilen 2600K lık sistemlere 5 basan bir sistem oldu.

Size önerim %25 ya da 30luk indirimleri yakalayıp böyle bir sistem kurmanız. Dizüstünde de güçlü bir işlemci ve bol rami olan, bir de 1920x1200 ekrana sahip bir makina. Milletin işi gücü oyun oynayıp film izlemek olduğu için 1920x1080 modeller var piyasada. Ve bir çok kişi de 1200 dikeyi gereksiz bulacaktır ancak onları dikkate almayınız. Hayatta PS'de dekupe yapmamış kişilerin, sizin branşınızda sallamalarına izin vermeyin. 120 piksellik dikey artının bizim hayatımıza kattığı artı acayip denecek düzeyde (Amma edebiyat yaptım ha...)

Kısaca masa üstü için x79, dizüstü için 1920x1200 çözünürlüğe sahip bir makina.

• Vaz geçtiniz sanırım.
  • Hayır vazgeçmekten değil, yoğunluktan ancak bugün foruma ulaşabilme şansım oldu. Sistem aslında güzel fakat ama alışılagelmiş bir sitem olmadığından en başta tereddütle baktım aslında Ayrıca bu işlemlerde en çok grafik kartına yüklenmem gerektiği söylenmişti. Fakat siz anakartla birlikte gelen kartı kullanmışsınız. Burada yanlış bir bilgim mi var yoksa nasıl olmalıdır ? Ayrıca tavsiye için çok tesekkur ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Tavsiyesi
    19 yıl önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Sistem Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.