Şimdi Ara

Sistem Önerisi (Yazılım Geliştirme + Oyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Burada yeniyim bu ilk mesajım.

Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Bilgisayarı genel olarak yazılım geliştirme amaçlı olarak kullanıcam + arada oyun da oynarım. Oynayacağım oyun da Diablo 3, Football Manager ve Counter Strike Source filan olur, belki bir de Formula 1. Yazılımda ise Java araçları kullanıcam ki çok sağlam bellek kullanır. Mobil yazılım geliştiricem, Android emülatörü kullanıcam (ki bu da sağlam bellek ister), bir de OpenGL geliştirme olacak. Bu açıdan hem bellek, hem işlemci, hem de ekran kartının iyi olması gerekiyor. Ben buradaki tavsiyelere ve fiyatlara bakarak fikir vermesi açısından şöyle bir sistem çıkardım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Anakart : MSI Z68A-GD80 G3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2133MHZ (O.C.) DVI&HDMI Sata 3.0
    İşlemci:  INTEL i7 2600K 3.40 GHz Quad Core Socket 1155 8MB, 32nm, 95W
    Bellek:  G.SKILL RipjawsX 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu
    Ekran Kartı: ASUS ENGTX560 Ti/2DI/1GD5 DDR5-256Bit, GeForce GTX560 Ti, PCI-E X16 2.0, HDMI, HDCP, Dual DVI Out
    SSD: OCZ 60GB Vertex 3 Serisi Sata 3.0 SSD ( 535MB Okuma/ 480MB Yazma)
    Kasa: Cooler Master HAF RC-912 Plus Performans Kasası
    PSU: Sapphire Pure Psu 625W 80Plus
    Monitör:  SAMSUNG S23A550H 23'' LED LCD Full HD, 2ms, HDMI, Monitör

3000-3500 TL civarı bir para ayırmayı düşünüyorum toplayacağım bilgisayar için. Hardware teknolojilerine yabancıyım sormak istediğim birkaç şey var burada.

1. Anakartın B3 değil de G3 teknolojisi getirmesi ne ifade eder? PCI Express 3.0 desteği yazıyor yorumlarda, bu fark bana uzun vadede ne kazandırır, hangi açıdan işime yarar?

2. Ekran kartlarında Crossfire diye birşeyden bahsediliyor, iki ekran kartını birlikte kullanma anlamına geliyor sanırım basit olarak. Bunun avantajı nedir, çift ekran kartı yerine daha nitelikli tek bir ekran kartı kullanılamaz mı, yine bu Crossfire olayını ileride kullanmak istersem yazdığım parçalarda dikkat etmem gereken husus nedir?

3. SSD bellek çok hızlı oluyormuş, işletim sistemini ve sık kullandığım uygulamaları onun üzerine kurmayı düşünüyorum. SSD yanında bir de SATA 2 HDD alsam bunları nasıl verimli kullanabilirim birlikte, alırken neye dikkat etmem gerekir?

4. Bir de kasa teknolojisine uzağım, bu tarz bir sistem için nasıl bir kasa almak lazım?

Çok teşekkür ederim ilgilenecek herkese.

• anakartı daha alt model alabılırsınız sızın ıcıngereksız duruyor
    ılerıde crossfıre veya slı olacaksa powerı bırazdaha ust model almalısınız tek kart olacaksa yeterlıdır
    g3 yazdıgınız gıbı pcıe 3 destetegı saglar ılerde buna uyumlu ekrankartı alırsanız uyum acısından ıyı olacak suan bır artısı yok
    bunlarındısında secımlerınız fena degıl

Orijinalden alıntı: pegasus1881
    anakartı daha alt model alabılırsınız sızın ıcıngereksız duruyor

ılerıde crossfıre veya slı olacaksa powerı bırazdaha ust model almalısınız tek kart olacaksa yeterlıdır

Sağol arkadaşım. Şunları merak ediyorum bir de. Bu anakartın daha alt modellerine baktım, GD55 ve GD65 modelleri fiyat olarak daha uygun duruyor ve GD80 ile ufak farklar var arada. GD65 ise GD55'ten 70tl daha pahalı. ürünün açıklamasına göre GD65 üzerinde 4 SATA3 çıkışı var, diğerinde 2 tane var. Şimdiye kadar SATA3 kullanmadığım için bunun geleceğini kestiremiyorum, 2 fazla SATA3 çıkışı için 70 tl daha fazla verip GD65 alsam mı, ileride bu ufak meblağ yüzünden mağdur olmak istemem.

Bir de PSU olarak ne önerirsiniz, ileride Crossfire yapacağımı varsayarak soruyorum?

• bılgısayada arsıv yapıp cok fazla dısk takıyorsanız gd 65 alıanbılır ama boyle bırsey yoksa gd 55 alınır
    psu olarak bunları onerırım
    http://www.netsiparis.com/detay/14234272004/SEASONIC-SS-850AT-80-BRONZE-POWER-SUPPLY-850W
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-plus-750w-80-plus-silver-moduler-guc-kaynagi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 2 Kasım 2011; 16:25:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

bılgısayada arsıv yapıp cok fazla dısk takıyorsanız gd 65 alıanbılır ama boyle bırsey yoksa gd 55 alınır
    psu olarak bunları onerırım
    http://www.netsiparis.com/detay/14234272004/SEASONIC-SS-850AT-80-BRONZE-POWER-SUPPLY-850W
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-plus-750w-80-plus-silver-moduler-guc-kaynagi.html

Tamamdır arkadaşım çok sağol yardımcı oldun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun sistemi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.