Şimdi Ara

Sistem kurtarma çalışmıyor (W8.1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cihazım: MSI GE60 2PE Apache Pro

Akşam üstü AVG bişeyden ötürü (güncelleme sanırım) restart istedi. ok dedim. cihaz kapanmaya kapanmadı dakikalarca. hard reset attım laptopa. sonra da 7 - 8 dk da ancak açıldı. normalde 3,5 saniyede açılan cihaz. açıldıktan sonra baktım ses gelmiyor. ses hizmetleri başlatılamıyor dedi. sorun gider dedim. gideremedi. manuel oalrak hizmetlere girip elle başlatmayı denedim. yine başlatılamıyor hatası verdi. ses kartı driver yeniden yükleyecektim ama farkettim ki, birçok şeyde hata veriyor. örneğin cihaz başladığında arka planda çalışan programların %90ını açmamış. makineyi de düzgün çalışır durumda tutan o programlar.

Ses aygıtı görünüyor. ama hizmet başlamıyor. soundblaster ses programı, corsair headset ses sistemi, dragon gaming center, killer network manager, steelserie engine (klavye altı ışıklandırma sistemi) çalışmıyor. kısacası birden bire cihazın bütün sistemi iflas etti gibi birşey. bu tarz bir cihaz sahibi olarak, tahmin edebileceğiniz gibi bilgisayarlardan az çok anlayan ve cihazı gayet düzgün kullanan biriyim. makinenin bu duruma gelmesinin sebebini bulamadım. sorunu bulamadığım gibi çözümü de bulamıyorum.

en son windows geri yükleme noktasını kullanmak istedim ancak kullanamıyorum. öyle bir nokta yok. tıklıyorum ama geri yükleme programını bile açmıyor. tepki dahi vermiyor.

ve en son çare sistem kurtarma yapayım lanet olsun dedim. fakat ayarlarda güncelleştirme ve kurtarma kısmında kurtarma sekmesine tıkladığımda, cihaz değil ama o ekran donuyor. ve 2 dk sonra kendi kendine kapanıyor. yani kısacası makine resmen bana küsmüş trip atıyor gibi bir hali var. senelerce windows 7 kullandım. 6 sene boyunca bir defa format istemedi alet. ne zaman bozulsa kendi kendini tamir ederdi. ben bu windows 8in olayını çözemedim. ancak hepsinden ötesi şu an 1000 liralık bir laptop kullanıyor gibi hissediyorum. çünkü cihaz çalışmayan bu programlar yüzünden tüm gücünü kaybetti.

hatta ekran görüntüsü aldım. photoshop açtım boyutlarını küçültmek için. photoshop CC 10dk açılmadı. alet resmen çalışmıyor.

bana bu konuda yarımcı olabilirseniz müteşekkir olurum arkadaşlar.

kusura bakmayın azıcık uzun oldu. şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.