Şimdi Ara

Sistem Karalılık testlerinde sorun yok , ama oyunlarda vasat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • e8500 işlemciye sahibim 1 hafta kadar önce cooler master hyper 212 plus işlemci sogutucusu aldım , işlemciyi ilk 4,10 ghz ye çıkardım boşta 35 yükte ise(sistem karalılık testleri ve orthos) gibi proğramlarda 65 dereceyi aşmadı sorun yok dedim kulanmaya başladım ancak oyunları uzun süre oynadıgımda pc dııttt.. diye ötüyor ve kitliyor voltajdandır dedim 4,5 volt a kadar çıkardım voltajı ancak sonuç aynı :(

3,8 ghz de 3 ve 3,5 voltajda da aynı sorunu verdi anlam veremedim ne yapmam gerekiyor bir yardımcı olursanız sevinirim..s
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hangi programlarla stabilite testi yaptığını bi yazarmısın. bazı programlarda testi geçse bile tam stabil olmayabiliyor. occtpt diye bir program var. o program baya sağlam. onunla bir test yap. tahminim çakılacaktır. o programda stabil olduğu zaman oyunlarda da stabil olacağını düşünüyorum. bende de benzer sorunlar mevcuttu çünkü. bir dene istersen
  • AIDA64 Extreme Edition sistem karalılık testini ve ayrıyetten orthos ile 10-15 dk tam yükte çalıştırdım sorun olmadı ama benim asıl merak ettigim konu ne yapmam gerektigi 4,10 darahatlıkla çalıştırmam gerekiyor bu işlemciyi oc potansiyeli olan bir işlemci sonuçta , voltajdan kaynaklanabilirmi sizce max ne kadar zorluyaiblirim voltajı ? .s
  • testlerden ziyade yanlış bir voltaj değerini arttırıyorsun bence çünkü 3,5v işlemci yi değil tüm sistemi havaya uçurur .. Cpu-z resmi eklermisin voltajı oradan görürüz..
  • gerçekten yannış yazmışım pardon :((

1,40 ve 1,45 voltan bahs ediyorum :)) cpu z degerleri şu anda normal standart konumda çalıştırıyorum bilgisayarı bu işlemci ile max kaç voltaja çıkabilirim ? , stabıl kalamamamın nedeni ne olabilir ?

Sistem Karalılık testlerinde sorun yok , ama oyunlarda vasat

şu anda değgerler bu şekilde..
  • prime95 testi yap .. eğer mavi ekran atarsa birkaç sebebi olabilir.. 1-ramler kaldıramayacağı bir frekansa yükselmiştir onu ayarlaman gerek..
    2-3.1ghz @ 4.1ghz voltaj isteyebilir voltajı stabilite sağlanana kadar +0,125v olarak arttır..
    3- bu arada soğutma performansın da önemli sıcaklıkları gözden geçir.. eğer stok fan varsa oc işine devam etme..
  • http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2923

bu sogutucuya sahibim performasnı gayet iyi ,önerdiginiz proğramları deniyecegim teşşekkürler ancak bir sorum dana olacak +0,125 arttırarak ilerle demişsin tavan voltaj değeri nedir ?, nereye kadar yolu var bu işlemcide ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Sistem Düşük FPS sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tavan voltaj işlemciden işlemciye değişir ancak intel işlemcilerde sana önerim 1.3v u fazla aşmaman olur.. ama voltaj kriterini sıcaklığa göre değerlendirmen gerekir.. sıcaklık ne zaman tavana vurursa o zaman tavan voltaja geldin demektir.. işlemci için tam yükte 75 dereceyi aşarsa oc işlemine son ver..
  • sen istersen hami_filizoglu@hotmail.com ekle ben sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım 3.8 ghz falan olması gerek stabil anakart falan öğrenmem gerek
    400fsb yapsan 3.8 ghz olur ram çarpanını 3.30 yapsan 1333 olur voltajsa 1.36 sanırım onlarda sınır ama sınır demeyelim daha fazlada verilir ama 3.8 için 1.3 gibi bir değer yeter diye düşünüyorum
  • msn ni ekledim kardeş, dediğin değerleri uygulıyacagım msn dende daha detaylı konuşuruz saollasın.
  • ayrıca söylemeyi unuttuğum bir şey var. fazla voltaj da bazı durumlarda stabiliteyi bozacaktır. önemli olan ihtiyaç duyulduğu seviyede voltaj verebilmek.

örnek 4.1ghz de 1.40 voltaj ile stabil çalışırken voltaji arttırmaya devam edersen stabilitenin bozulduğunu gözlemlersin. önemli olan oc yapmaya uğraştığın hızda çalışabilir en düşük voltaj seviyesini yakalayabilmek. bol bol voltaj vermek iyi bişey değil yani.

ayrıca şunuda söyleyim. örnek işlemciye 350fsb verirken kitlenmiyor 355fsb de kitleniyor olabilir. hemen ümitsizliğie kapılma. fsb arttırırken tıkandığın anlarda hep 1-2 fsb daha fazlasını vermeye çalış. 355 de kitlenirken sistem kararlılığı 358 de geri yakalaya da bilir. uzun yıllar oc ile uğraştığım için çok karşılaştığım bir durum. ayrıca elindeki işlemciyi de kullandım oc yapmıştım fakat şu anda i7 kulandığım için pek hatırlayamıyorum ne yaptığımı.

bir bilgi daha vereyim. işlemci fsb/ram/anakart fsb arasında belirli hesaplama oranları vardı. 4/3 5/4 6/5 vs gibi. ya da başka değerler. bundan ötürü işlemciye verdiğin fsb değeri küsüratlı rakamlara denk geldiği zaman rem işin yada anakart için oluşacak fsb değeri (genelde remde olur) örnek remlerde 1157-1157.2 gibi küsüratlı ya da tekil sayılara denk gelebilir. bu tarz frekanslarda stabil tutmak genelde küsürsüz sayılara göre daha zordur.

işlemciye fsb yüklerken 340-350-360-362-364 gibi çift sayılar halinde değerler verirsen işini biraz kolaylaştıracaktır.

orthos ile 15dakka test yeterli değil. 1 saat testi geçip 1 saat sonunda hata verdiği de olabiliyor. kaldı ki orthos yanılmıyorsam tam yüklenemiyor işlemciye. sana yukarda yazdığım kararlılık programını bir dene. orthos ve prime95 testlerinde 1 saat hata vermezken o programda testi geçemediğim oluyordu.

• şu bayramı bir atlatayım deniyeceğim umarım bu sefer güzel bir degerde stabıl kalacam verdiginiz bilgiler için sağollun..
  • arkadaşlar 430 fsb ,1,35 voltajda , 4,10 Ghz de stabil kaldım hiç bir sorun yok şu anda yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.