Şimdi Ara

Sistem kapandı açılmıyor acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler az önce imzamdaki amd sistem bi anda kapandı ısındığınnı düşündüm fakat en ufak bir sıcaklık yokdu zaten huyu değil max 55 derece gördüm boşda zaten nette facede takılıyordum zorlamıyordum bi anda kapandı açılmadı biosu sufurladım m5a87 yazısı geldi biosda dondu kaldı resetledi açılmadı tekrar bios resetledim bu seper biosa girmedim windows başlatılıyor kısmında dondu kaldı resetledi şimdi bios sıfırlasam da tık yok psu sağlam başka psu denedim ram sağlam başka ram dendim ekran kartı da sağlam geriye 2 şey kalıyor ya işlemci ya anakart oc falan yapmadım işlemciye fanı çıkarttım düğmeye bastım işlemci hiç ısınmadı sorun nedir sizce

• ramleri çıkarıp tekrar takmayı denedinmi?
  • forevermurat kullanıcısına yanıt
    denemem mi hemde kaç kez herşeyi denedim çizgi elektronikle konusacam bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rain Bi

İyi geceler az önce imzamdaki amd sistem bi anda kapandı ısındığınnı düşündüm fakat en ufak bir sıcaklık yokdu zaten huyu değil max 55 derece gördüm boşda zaten nette facede takılıyordum zorlamıyordum bi anda kapandı açılmadı biosu sufurladım m5a87 yazısı geldi biosda dondu kaldı resetledi açılmadı tekrar bios resetledim bu seper biosa girmedim windows başlatılıyor kısmında dondu kaldı resetledi şimdi bios sıfırlasam da tık yok psu sağlam başka psu denedim ram sağlam başka ram dendim ekran kartı da sağlam geriye 2 şey kalıyor ya işlemci ya anakart oc falan yapmadım işlemciye fanı çıkarttım düğmeye bastım işlemci hiç ısınmadı sorun nedir sizce

hdd değiştir başka bir hdd tak..muhtemelen hdd den.
  • ramazandeveli kullanıcısına yanıt
    Ama bios dahil açılmıyor işlemci fanını çıkartıyorum işlemcide hiç ısınma yok aksine elimdeki sıcaklığı alıyor çizgi elektroniğe mesaj attım bakalım ne diyecekler garantisi de 2013 kasımda bitmişti ya
  • quote:

Ama bios dahil açılmıyor işlemci fanını çıkartıyorum işlemcide hiç ısınma yok aksine elimdeki sıcaklığı alıyor çizgi elektroniğe mesaj attım bakalım ne diyecekler garantisi de 2013 kasımda bitmişti ya

ştan başlayalım..sorunu anlatamıyorsunuz,ilk yazdıklarınız ve son cevabınız tutarsız..bu durumda önce sorunu keşfedelim..
    ankarta işlemci ram hariç herşeyi sökün sisteme elektrik verin anakart ekranına gelebilecekmisiniz bakalım..
    bu işlemden önce anakartın tüm kapasitörlerini göz ile kontrol ediniz..sağlamsa yukarıdaki işlemi yapın...
    işlem bir iki defa yapınız rahatlıkla bios ekranına geldiğinizde anakart-işlemci ram (psuda) sağlam kısmına yazarız..ardından hdd takalım aynı işlemleri tekrar yapalım ardından ekran kartı aynı işlemler tekrar..böylelikle hangi parça sıkınıtılı bulalım....değiştirir devam edersiniz...bu arada ilk anda yapılan kısında hata geldiği vakit o üçlüyü değiştirecek yedekleriniz olmalı...deneyin tekrar değerlendirelim...meraklanmayın bir şekilde kafa kafaya verip çözeceğiz.hoşcakalın

• quote:

bios pilini söküp 5 dk bekleyin geri takın. düzelmezse memok ile açmayı deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Evet mem ok tuşunun ışığı arada bi yanıyo yanip sönüyo falan o tuş ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor anlatabilir misiniz? bios sırıfladım en başta işe yarıyordu şlimdi işe yaramıyor
  • quote:

Evet mem ok tuşunun ışığı arada bi yanıyo yanip sönüyo falan o tuş ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor anlatabilir misiniz? bios sırıfladım en başta işe yarıyordu şlimdi işe yaramıyor

açın bilgisayarı 2 sn sonra memok tuşuna basın açılması lazım
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözdö chipset soğutucusun o plastik şeyi çıkmış anakarta tutturan parça chipseti soğputmuyormuş chipsette ısınıpğ kapanınca bios sıfırlamadan açılmıyormuş hiç aklıma gelmemişti ondan olacağı tesadüf elim çarptı da buldum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.