Şimdi Ara

Sistem iyileştirme..Önerileriniz Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar askerden geldikten sonra uzun süre uzak kalmanın ve bir anlık heyecan neticesinde bir sistem topladım kendi kendime.Ancak başlarda iyi gelen sistemim şu anda yeterli görünmüyor gözüme.Sistemin tamamı 2011 Mart aynın sonunda alındı yani hepsi yeni parçalar ama Crysis 2 Dx11 de full ayarlarda oynarken bazı zorluklar çekiyorum aynı şekilde bir kaç oyundada.Öncelikle aklımda ekran kartı ve PSU değiştirmek var ama sizlerin fikirlerinide almak istedim aşağıda yazılı olan sistemimde ne gibi iyileştirmeler yapabilirim değiştirmem gereken parçaları ortalama ne fiyatlara satabilirim.Ayrıca değiştirmemi önermediğiniz bileşenler ile ilgilide fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İŞLEMCİ:
    Intel® Core™ i7-870 Processor 2,93 GHZ

ANAKART:
    ASUS P7H55/USB3 H55 DDR3 GLAN+SATA6 16X

RAM:
    2x2 GB DDR3 1333 MHz CL9 KINGSTON

EKRAN KARTI:
    SAPPHIRE ATI HD5830 (256Bit)1GB GDDR5 AVIVO 16X DP

HARD DİSK:
    500 GB SEAGATE 7200 NCQ SATA3 16MB ST3500413AS

KASA VE PSU:
    GIGABYTE GZ-X5BPD-400 ATX KASA SİYAH 420W

MONİTÖR:
    22'' PHILIPS 222E2SB LCD 5MS SİYAH GENIS EKRAN HD

CPU SOĞUTUCU:
    Zalman CNPS5X

Bütçe olarak ise şu anda 300-450 TL arasında bir miktar düşünüyorum tabi buna ek olarak değiştirdiğim parçaları satacağım miktarda eklenecek.

• işlemci ağar kaçmış gibi amd x6 110T ve anakart olarak ga/890gpa alabilirsin sata 3 destiği var ilerde hani ssd sata 3 serisi alırısn belki amd x6 alırsan geri kalan paraylada 60 gb sata 3 serisi 2. el alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExeCuTioN66 -- 22 Ağustos 2011; 11:21:09 >
  • Bilgisayarda tek sırıtan parça ekran kartı. @ExeCuTioN66'ın yorumunu dikkate alma. Ekran kartını değistirirsen sorunların çözülür. Ama belliki bilgisayarı alırken buraya konu açmamıssın. Açmıs olsan sana böyle eski bir bilgisayar toplamazlardı.
  • 6850 ekran kartı ve şöyle 600wlık bir psu öneririm. 6850 de yetmez diyorsa 6950 de alabilirsin. Benchmarkları incele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 22 Ağustos 2011; 12:31:27 >
  • pardon kardeş sistem toplayacak zannetim o yüzden o şekil önerdim
    not:MSI N560GTX incele güzel oc olur
  • Yorumlar için teşekkürler peki 5830 u değiştirmeden Cf yapma şansım varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

Bilgisayarda tek sırıtan parça ekran kartı. @ExeCuTioN66'ın yorumunu dikkate alma. Ekran kartını değistirirsen sorunların çözülür. Ama belliki bilgisayarı alırken buraya konu açmamıssın. Açmıs olsan sana böyle eski bir bilgisayar toplamazlardı.

Eski derken sadece ekran kartındanmı bahsediyoruz yoksa diğer parçalar içinde eski deme şansımız varmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Yükseltme Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnilOzaydin

quote:

Bilgisayarda tek sırıtan parça ekran kartı. @ExeCuTioN66'ın yorumunu dikkate alma. Ekran kartını değistirirsen sorunların çözülür. Ama belliki bilgisayarı alırken buraya konu açmamıssın. Açmıs olsan sana böyle eski bir bilgisayar toplamazlardı.

Eski derken sadece ekran kartındanmı bahsediyoruz yoksa diğer parçalar içinde eski deme şansımız varmı ?

Evet, yanlış hatırlamıyorsam 1155 soket işlemciler mart ayından önce çıkmıştı. Bu durumda eski soket işlemci almışsınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AnilOzaydin

quote:

Evet, yanlış hatırlamıyorsam 1155 soket işlemciler mart ayından önce çıkmıştı. Bu durumda eski soket işlemci almışsınız.

İşlemcim 1156 soket doğrudur alırken bunu belirtmişlerdi ancak fiyat olarak çok uygun fiyatlara aldım o yüzden ondan şikayetim yok.Sanırım benim önce ekran kartı ve PSU yenilemem lazım.Kart olarak elimdeki 5830 u satıp 300 TL de üzerine eklesem sanırım 450 TL civarı yapıyor hangi kartı önerirsiniz ? Yada 5830 un yanına bi kart alıp CF yapsam nasıl olur ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.