Arkadaşlar merhaba; uzun süredir bilgisayar dünyasında olan bitenden uzağım. İmzamdaki sistemi 9-10 yıl önce kurmuştum. ve hala çok iyi bir şekilde sorunsuz çalışıyor. pek oyun oynamıyorum. Oynadığım sadece ayda bir kere belki dirt rally. Zaten 45 yaşındayım. oyun artık cazip gelmiyor ancak PS6 kullanıyorum. salgın döneminde biraz oyun oynayayım dedim ama dirtrally oynamaya başlayınca 5 dakikadan sonra sistem ya kilitleniyor veyahut reset atıyor. birkaç dakika oynayıp çıkınca işlemci ve gpu hızı normal ama kuzey köprüsü 129 dereceyi gördüm. sonrasında mavi ekran verdi ve kapandı. Sanırım artık sistem beni değiştir diyor. onun dışında hiçbir sorunum yok. sistemim gayet hızlı bence. her türlü ihtiyacımı görüyor. Monitörüm imzamdaki monitör değil. Yeni monitörüm viewsonic 3211. Ancak ekran kartı nedeni ile 2500x1400 çözünürlük alamıyorum 1920x1080 çözünürlükte kullanıyorum.
Yeni alacağım sistemde hoparlör, klavye mouse ve PSU almayacağım. Kasam da Cooler Master RC690 ama artık 15. yılında. Değiştireyim diyorum. Çünki artık plastikleri epey hırpalandı ama hala taş gibi. Bu sisteminde şimdiki sistemim gibi uzun ömürlü olmasın istiyorum. Bütçem yaklaşık 6.000 Tl civarı. Kendim n11.com'da farklı satıcılardan aşağıdaki gibi bir sistem planladım. ve 6.141 TL gibi bir rakam tutuyor. Neleri değiştirmeliyim. Kesinlikle İNTEL grubu birşey almam. 20 yıldan bu yana hep AMD kullandım ve kullanacağım.
bütçeyi bir miktar yukarıda çıkarabilirim. Önemli olan sorunsuz ve uzun süre kullanacağım bir sistem olması. O/C diye bir düşüncem yok. İzmir'deyim buralar biraz sıcak, sıvı soğutma düşünmüyorum ama sistem serin çalışsın istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.