Şimdi Ara

Sistem için kablo ve destek yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nuribaras sayesinde girmiş olduğum hifi işine tuncay bey sayesinde polk audio ve epson projeksiyon ile ev sinema sistemi kurarak noktaladım.Fakat artık biraz değişiklik yapmak zamanı geldi diye düşünüyorum.Bunun için sistemi aldığım günden bu yana kullandığım dandik hoparlör kablosu,Power cord,Hdmi,Subwoofer kablosu değiştirerek güncellemek istiyorum.Sistemim imzamda mevcut bu sisteme göre ne tür güncellemeler yapabilirim giriş seviyesi fiyatında onu siz değerli işi bilen ustalardan yardım istiyorum :)

1.Kablo olarak : 3 adet 2x2 metre lookab xtrilius 4 bananalı set alındı.

2.Subwoofer kablosu olarak WIREWORLD LUNA 7 SUBWOOFER CABLE 4 METRE sipariş verdim. Subwoofer ile ilgili 2 problemim var. 1.Köpeğim üzerine idrar yapmış en alt kısımda boya kalkması var koruma kısmında ise pas var. İçini açabilmek mümkün mü temizlemek iyi olurdu. 2. Subwoofer ile avr arasında şu an bağlantı yok elektriğe taktığım zaman uğultu geliyor. Hatta az önce testimde kalp atışı gibi sesler duydum. Bunun sebebi yeni taşındığım apartmandaki topraklama ile ilgisi olabilir mi? Çözüm olarak ne sağlanabilir ? Ayrıca subwoofer güç kablosunun stock kablosu yerine iyi bir kablo ile upgrade yapmak subwooferin performansını arttırır mı ? Durduk yere gelen sesleri kesebilir miyim ?

3.Hdmi olarak 2 adet 1 metre audioquest pearl sipariş ettim. 2 adet daha lazım 2 metre olacak şekilde yine bu modeli mi yoksa başka marka/modeli mi tercih etmeliyim ?

4.Avr power cord : Lookab 1 metre prinilius Alındı

5.Tv olarak Toshiba 50L4333 kullanıyorum bununda stock kablosunu değiştirmem görüntüde + yönde etki sağlayacak mıdır ?

6. Sn @teknika'nın Granit ve anti-rezonans konularınıda iyice okudum hala işe yarıyor mu ? Alt komşum rahatsız olmasın ve sesi iyileştirmek için böyle bir şey yapmam gerekir mi ?

Çok uzun olduğunun farkındayım ama ciddi yardıma ihtiyacım var. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Şimdiden herkese sabırla okuduğu için teşekkür ederim.

Sistem için kablo ve destek yardım lütfen Sistem için kablo ve destek yardım lütfen

Edit: Güncelleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chocolatesuslu -- 10 Mart 2015; 1:20:07 >

• Yardım edecek kimse yok mu ?
  • chocolatesuslu kullanıcısına yanıt
    Kısadan: Kesinlikle topraklama olayını kontrol ettiriniz.Power cord olarak optirus yada prinilius serilerinden kullanırsanız çok memnun kalırsınız. Sonuçların ayan beyan değiştiğini görür,duyar ve hissedersiniz.
    Eğer sisteminiz biampliye uygunsa kesin deneyin full performans alırsınız. Bunun içinde 8 damarlı xtrilius8 yada 4 damarlı xtrilius4 her türlü babalar gibi işinizi görür.
    Hdmı seçimleriniz uygun.
    Antirezonans ve granit utgulamaları başarılıdır.
    Bu deneylerden sonra sisteminizin daha güzel,daha cevaplı olduğunu görürsünüz.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babiş62 kullanıcısına yanıt
    Sn babiş62.

Subwoofer stock kablosunu değiştirmem performansta etki yaratır mı ? Televizyon stock kablosunu değiştirmek görüntüde + sağlar mı ? Birde bahsettiğim priz var elimde. Değiştirip daha iyi bir şey almaya değer mi acaba? Xtrilius 8 veya 4 metresi sanırım biraz fazla ? Bu kablolar direk bi-wire şeklinde mi yoksa 4 adet almak mı gerekir ?

Teşekkürler ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chocolatesuslu -- 7 Mart 2015; 23:40:46 >
  • Birde merak ettiğim resimdeki tv ünitemi hi fi rack ile değiştirmeme gerek var mı ? Yoksa Frontların , Centerin ve Avr nin altına granit koyarak bu sorunu çözebilir miyim ? Hi fi rack çok önemli bir faktör müdür?
  • Kablo olarak 70 tl ye Qed silver anniversary XT modelini buldum 2x175cm + 2x175cm olarak umarım sistemime uyar. Fiyat olarak uygun geldi. Yorumlarda çok iyi yönde hayırlısı bakalım gelince test edeceğim.

6 Mt kabloya daha ihtiyacım var surroundlarım için.Aynı kablo modelinden mi devam etmeliyim yoksa başka marka/model fark etmez mi ?

Edit:Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chocolatesuslu -- 8 Mart 2015; 23:07:02 >
  • hayirli olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNMİŞTİR
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Herşeyden önce resimdeki kurulumuna bir kaç şey söyleteceğim var. Hoparlörlerin arasını biraz daha açman ve duvardan hiç değilse 50-60 cm öne alman. Tabii yerin var ise. Bunlar sesin biraz daha açılımlı ve net olmasını sağlar.
    O tv standının üzerine oyuncak,film,cd vs.koymayın.Titreşim yapan her maddenin size ulaşacak sese kattığı zararlar vardır.!
    Tv kablosu veya sub kablolarını değiştirmek çok üst seviyede cihazlar varsa olur ama illa olması gereken akım koruyucu ve parazit giderici bir priz almanız.Monster hts serisi yada belkin gibi..
    Bulduğunuz kablolarda fena değil ama siz biampli deyince o xtrilius serilerinden bahsettim. Bu kablolar hem biwire hem biampli ye uygun iyi kablolardır.Tecrübeyle sabit. Formuda incelersen görürsün kardeşim. E arka hoparlörleride aynı seri kablo yaparsan tabiiiki daha iyi olur. Ama önler mühkem olmalı.
    Bu arada tv standını değiştirip fazla masraf etmene gerek yok,güzel görünüyor. Ha yok ben daha ciddi ve görsel olsun istiyorsan Eh hifi rack da fena olmaz hani.

Tüm desteğiniz için cidden teşekkür ederim :) Hoparlör arkası ile duvarın arasında tam 14 cm fark var. Keşke açabilsem ama yerim dar :)) ilk fırsatta standtaki gereksiz şeyleri kaldıracağım.Stock kablo ile devam o zaman çok üst seviye cihazım yok :) Monster hts-1000 forumda bir arkadaşımız satıyor biraz problemi varmış eğer ki piyasada bulamazsam ( ki bulamadım internette) arkadaşın sattığı cihazı alıp tamir ettirmeye çalışacağım.Belkinde hts-1000e karşılık ne var bilginiz var mı acaba ? Xtrilius 8 internette sadece 1 metresi 36€ normal bir fiyat mı emin değilim çünkü satan başka bir yer bulamadım.Bi-amp için uygun kablo fakat 10 metre lazım toplamda 360€ benim 2 kolon param neredeyse ama bi amp yapmadan önleri xtrilius 8 yapabilirim metre metre alarak. Surroundları xtrilius 4 kullanabilirim tabi bulabilirsem Hifi rack sese güzel etki ediyor diye okudum ama gördüğüm kadarıyla epey pahalıya denk geliyor :)

Birde avr ve centerın altınada granit kestirmem gerekir mi yoksa uygun yollu bir formül olur mu?

Teşekkür ederim sn.babiş62

Dostum avr ve diğer ünite cihazları için granitden önce bence toprakama,kablolar,power cord,akım koruyucu priz işlerini hallet. Bunlar ve önerdiklerim duyacağın sese detay,arka plan sessizliği, dinginlik duruluk katar..
    Diger aksesuar tweak mevzularını sırayla zamanla halledersin. Bazı önerilerim içinde PM (özelden)den yazıyorum.Bakarsın.

Size ne kadar teşekkür etsem azdır Sayın Babiş62. Dediğiniz gibi önceliği kablo,power cord,koruyucu prize verdim. Kablo olarak Xtrilius 4 buldum fiyat için konuşacağım.Eğer bütçemi aşarsa Qed Silver anniversary XT serisini alacağım.Powercord işini Sn.Teknikadan 1 metre Prinilius alarak çözeceğim. Akım koruyucu olarak kendisi Belkin Surgemaster Extreme önerdi mediamarktta ona bakacağım. Tweak işi sanırım en son hatta 1 ay sonra :)
  • Rica ederim kardeşim isabetli karar olmuş.Tam söylediğim gibi doğru hamleler..
    Gönlünce olsun inşaallah.

Sizin ve Sayın teknika sayesinde :) Prinilius 1 metre alındı. Bu hafta içi elime sanırım ulaşır. Birazdan Xtrilius 4ün ödemesini yapacağım. 3x 2x2 m olarak aldım. Şimdilik single kullanacağım. Daha sonra duruma göre bi-amp yaptırabilirim. Toplamda 12 adet palic banana kullanılacak ve 6 metre bananalı toplam 315 tl ödeyeceğim :) Şimdi geriye subwooferın tamiri ve bulabilirsem belkin Surgemaster extreme kalıyor Sayın babiş62

Granit işini teknika bir kaç hafta beklememi söyledi onu bekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chocolatesuslu -- 10 Mart 2015; 1:59:45 >
  • Birde evdehttp://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/37/surgepro-2-039-li-surge-protector.html modeli buldum hemen taktım prize. Daha öncedenhttp://www.teknosa.com/urunler/110270911/belkin-f9m823yy2m-gry-akim-duzenleyicigoruntu modeli kullanıyordum 2 tane koruma prizi kullanmak problem yaratır mı acaba ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.