Şimdi Ara

Sistem hakkındaki görüş ve önerileriniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakart ASUS M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II, Athlon II, AMD 890GX, çift kanal
    İşlemci Soğutucusu AKASA AK-CCX-4002HP Venom AMD/Intel LGA 775/1156/1366
    Bellek PATRIOT PVV34G1600LLKB SECTOR5 VIPER II EP 2x2GB DDR3-1600MHz, XMP
    Sabitdisk WESTERNDIGITAL WD1002FAEX Caviar Black 1TB 64MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s
    Ekrankartı POWERCOLOR AX5870 1GBD5-PPDHG2 HD5870 PCS+, PCI-E16 2.1
    DVD yazıcı SAMSUNG SH-S223C 22X Siyah
    Kasa DARK DKCHEVOAP EVO 5 Kırmızı LED Fanlı Pencereli Güç Kaynaksız
    Güç Kaynağı CORSAIR CMPSU-750HXEU HX Serisi 750W 80+ SILVER

Sistem bu şekilde yalnız bi kaç sorum ve sorunum var bunlarla ilgili

1.AMD Phenom II X4 965 BE mi yoksa AMD Phenom II X6 1090 mı bi kaç yerde okuduğum kadarıyla özellikle oyun uygulamalarında arada çok fark olmadığı. Ancak yeni bir kasa toplamanın verdiği hissiyat olmuşken tam olsun hissiyatı. Karar vermek güç.
    2.Dark Evo nasıl bir kasa? Bir kaç yorum okudum ve fiyat olarakta cazip geldi..
    3.Soğutuculardan pek anladığım söylenemez yalnız bu listedeki soğutucuyla 1090 aldığım takdirde 3.2/4.0 da stabil çalışır mı?
    4.Powercolor un kalitesi dillere destan yalnız ithalatçısı mersa elektronikle okuduğum onca şeyden sonra elim giderken düşünüyorum..
    5.Monitör olarakta bu sisteme Samsung xl2370 in yakışacağını düşünüyorum.
    6.Patriot bellek hiç kullanmadım çevrede kullananda görmedim kaliteli bellekler mi üretiyor patriot firması.(Genelde ocz kullandım.)
    Sistem hakkında belirttiğim konularda yardımı ve yorumu dokunan dokunacak olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unicron -- 25 Eylül 2010; 1:21:17 >

• CrossFire yapmayacaksanız o anakart pahalı olmuş, 170-200 TL arasında da yine yeni çipsetli anakartlar var.

İşlemci olarak X4 955 BE alınır, 270 TL fiyatı. 200mhz fark için X4 965 alınmaz, +30 TL fark ile X6 1055T var çünkü.

HD5870 PCS+ yerine GTX470 AMP alırsanız daha hesaplı olur, PowerColor alırken ithalatçıya dikkat edin (MERSA Sisteme ait ise kesinlikle almayın, başka bir ithalatçıya ait ise alınabilir).

Kasayı mümkünse "full tower" seçin ve 12cm fanlı soğutuculardan olan f/p oranı yüksek Sunbeam Core C. alın.

Patriot Viper II serisi de oldukça kaliteli bir seridir, uyum sorunu olacağını sanmıyorum, ancak biostan manuel ayar yapmanız ramelrin frekansını gördürmek için bu biraz sıkıntı yaratabilir o kadar.

Monitör seçimi güzel ancak yine de araştırın 24" LED ekranlar da var, zevkinize göre seçersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

CrossFire yapmayacaksanız o anakart pahalı olmuş, 170-200 TL arasında da yine yeni çipsetli anakartlar var.

İşlemci olarak X4 955 BE alınır, 270 TL fiyatı. 200mhz fark için X4 965 alınmaz, +30 TL fark ile X6 1055T var çünkü.

HD5870 PCS+ yerine GTX470 AMP alırsanız daha hesaplı olur, PowerColor alırken ithalatçıya dikkat edin (MERSA Sisteme ait ise kesinlikle almayın, başka bir ithalatçıya ait ise alınabilir).

Kasayı mümkünse "full tower" seçin ve 12cm fanlı soğutuculardan olan f/p oranı yüksek Sunbeam Core C. alın.

Patriot Viper II serisi de oldukça kaliteli bir seridir, uyum sorunu olacağını sanmıyorum, ancak biostan manuel ayar yapmanız ramelrin frekansını gördürmek için bu biraz sıkıntı yaratabilir o kadar.

Monitör seçimi güzel ancak yine de araştırın 24" LED ekranlar da var, zevkinize göre seçersiniz.

1090 yerine 955 de oc ile işinizi görecektir diyorsunuz yani. Anakartın crossfire destekli olmasının nedeni sonradan ekran kartım yetersiz kalırsa yaparım düşüncesi ile idi. Monitörde zevk değilde bil hassa renklerin kalitesi açısından kararsız kaldım. Manuel ayar gözümü korkuttu açıkcası samsung da bu olmadığı için tercih ettim yoksa hem 24" hem daha hesaplı monitörlerden öneriniz olursa sevinirm.

Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Leon-x sanada teşekkür ediyorum düşüncelerin için. Dikkate alacağım.

• Özel soğutucu almana gerek görmüyorum, eğer kasa içinde açığa çıkan sıcak havayı uzaklaştıracak ön ve arka fan yuvalarında fan varsa, standart soğutucu da işini yapacaktır. Akasa Amber ve Apache fanlara bakmanı öneririm.
    X3 720 kullanıyorum eğer standart soğutucuyla ben 2.8>3.5 yapabiliyorsam sen de 1090t ile 3.2>3.9 ghz çok kolay yaparsın.
    Crossfire anakart için olabilecek en önemli özelliklerden birisi bence, 5-10 sene içinde bugün olmazsa yarın işine yarar.
    Monitörünü p2350 ile kıyaslamanı tavsiye ederim, p2350'nin aydınlık/parlaklık seviyesi daha yüksek, xl2370 led aydınlatmasıyla cüzi oranda daha doğru renklere sahip dense de. Xbitlabs'ın Touch of Color serisi Samsung monitörlere incelemesini bulup okuyabilirsin.
    ATi ekran kartı alacaksan, bence standart tasarım alsan iyi(siyah kasa, kırmızı fan ve çizgiler). Voltaj denetimi oluyor bunlarda kesin surette.
    İşlemcini X6 alman iyidir, 1090 olmasa bile 1035-1055 almaya çalışırdım. AMD'de performans/ güç tüketimi çıtasını bir yukarı seviyeye çeken en büyük gelişme bu Thuban'lar oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

CrossFire yapmayacaksanız o anakart pahalı olmuş, 170-200 TL arasında da yine yeni çipsetli anakartlar var.

Akşamdan bu yana bakıyorum monitörlere LG 24" W2486L- PF ve Samsung 23" XL2370 arasında kaldım. İncelemeleri izledim birbirine yakın olmasına karşın LG deki manual ayarlardan şikayetçi bi çok arkadaş. Kullanan ya da bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilir mi rica etsem.

• Bugün gidip bu monitörle samsung xl2370 arasında kaldığım için yerinde gittim gördüm monitörleri. LG nin görüntüsü daha gerçekçi samsungda ise özellikle canlı renkler ön plana çıkartılmış durumda çok yapay. LG de güneşin bulutlar üzerindeki efekti o kadar hoş ki gerçek gibi. Ancak samsungda adeta hiç efekt yok sadece bir parlaklıktan ibaret gibi. İlk anda LG çok mat gibi geldi samsungun yanında daha sonradan farkına vardım ki samsungdaki renkler daha göz önünde sadece. Bir catalysm videosu izledim ki samsungda anlatamam yani mavi tonlarının hepsi aynı... Mor, kırmızı gibi renkler ön planda daha dolgun... Ama LG herşeyiyle daha gerçekçi... Sanırım bu iki üründen LG den yana tercihimi kullanacağım. Ayarlar fabrika ayarlarında ve herşey 50 de idi.

Diğer konularda halen yanıtlarınızı (yorum, öneri, tecrübelerinizi...) bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.