Şimdi Ara

Sistem Güçlendiricem Yardım Pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anki bilgisayarımın özellikleri şu şekilde;

Anakart Gigabyte GA-Z68M-D2H DDR3 2133MHZ SATA3
    Ekran Kartı AMD Radeon HD6850
    Bellek 2x2 DDR3 Kingston
    İşlemci Intel Core i5 2400K 3.1 GHZ
    HDD 500 GB WD Blue
    Power 600W

Yazın çalışıp bilgisayara ekran kartı, RAM ve SSD almayı düşünüyorum. Eğer gerekliyse bir de anakart tabi. Bunu da size soracağım. Almayı düşündüğüm parçalar şu şekilde.

Ekran Kartı MSI GeForce GTX1060 Gaming X 3GB 192 Bit, Eğer Armor modelinin 3 GB modeli var ise Armor almayı düşünüyorum.
    SSD Corsair ForceLee 120GB
    RAM GSKILL RIP JAWSV 2x8 GB DDR4 2400 MHZ
    Gerekirse Anakart olarak MSI B150M Mortar Arctic DDR4

Sizce anakart gerekli midir? Değilse RAM'leri DDR3 alacağım. Anakartımın özelliklerinde PCI Express bulunuyor ama tam bir bilgim yok uyumlu mu değil mi?

• i5 2400k ddr4 desteklemiyor zaten. Komple işlemci/ram/anakart değiştirmen lazım onun için
  • 32gb kadar ddr3 ram desteği mevcut , anakartı değiştirmek cpu yu değiştirmenizi gerektirecektir.

Cpuyu ufak bir oc ile gtx 1060 rahartlıkla kullanabilirsinz
  • sahibinden.com'da 350 ila 750 tl arası fiyatlarda i5 3570k, i7 3770, i7 3770k gibi işlemciler var. Bu işlemcilerin tdp'si senin işlemciden düşük mevcut cpu soğutucun bunlara yetecektir ama termal macun gerekecek. Birde bu işlemcileri takmadan önce eski işlemci takılıyken anakartın son biosunu atmış olman gerek. Seçtiğin işlemcinin ram hızı desteğine göre 2x4 ddr3 yada 2x8 ddr3 seçersin. Ekran kartını eklersin. Bu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Mayıs 2017; 1:2:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.