Şimdi Ara

### SİSTEM GEÇ BİOS EKRANI GELMESİ DURUMU ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşağıda özelliklerini belirttiğim sistemimde şöyle bir durum mevcut. Sistemi açmak için power tuşuna bastığım zaman kasa elektrik alıyor, bütün fanlar çalışıyor, ışıklar, ledler vs. herhangi bir problem olmadan çalışmaya başlıyor. Ancak boot etmesi için (bios ekranının gelmesi, sistemin başlaması vs.) 28 saniye geçmesi gerekiyor. Şöyle söyleyeyim, kasa açık ve bütün fanlar son hızda çalışır vaziyette ancak pc başlamıyor. 28 saniye geçiyor, bios ekranı geliyor, fanlar normal ayarlandığı hızda çalışmaya başlıyor ve bu ekran geldikten sonra da 5 saniye içinde her şey hazır olarak sistem açılmış oluyor. Anlayacağınız 5 saniyede açılan sistem ilk olarak 28 saniye bekleyip öyle açıyor :) Parçalarda hiçbir problem yok, herhangi bir uyumsuzluk mevcut değil, bağlantı hatası vs. yok. Bu bekleme süresi de hiç değişmiyor hep 28 saniye. Bios ayarlarını biraz kurcaladım tek faydası bekleme süresini 19 saniyeye çekmek oldu bende tekrar fabrika ayarlarına dönderip öyle kullanmaya devam ettim :) Bios, sürücüler vs. her şey güncel. Tahminim asusun henüz ayarlamadığı çok spesifik bir durumdan dolayı olduğu ve ilerleyen bioslarda çözüleceği. Hiçbir sorun teşkil etmiyor bana veya sisteme bir zararı yok ama merak ediyorum bu neden oluyor. Daha önce bu durumla karşılaşan arkadaşımız var mıdır veya bu durumu çözüme kavuşturabilmiş olanınız. Yabancı forumlarda bu durumun aynısını yaşayanlar olmuş ve okuduğum kadarıyla tam bir çözüm bulunabilmiş değil bu enteresan duruma. Dediğim gibi hiçbir sorun teşkil etmiyor ancak evrendeki en büyük sorulardan biri olan 'neden' sorusuna bu konu üzerinden cevap bulmayı umut ediyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistem Özellikleri
    Anakart: Asus Maximus Viii Extreme Intel Z170 Soket 1151 Ddr4 3866Mhz Oc Hdmi&Dp Anakart
    Islemci: Intel Core i7 7700K Soket 1151 4.2GHz 8Mb Önbellek 14nm İşlemci
    Islemci Soğutucu: Cooler Master Hyper T4 İşlemci Soğutucu
    Ekran Kartı: Asus Geforce Gtx1070 Rog Strix 8Gb Gddr5 256Bit Dx12 Nvidia Ekran Kartı (o8g)
    Ram: Corsair 32GB (4x8GB) Vengeance Led Kırmızı Ddr4 3000Mhz Cl15
    Hdd: Seagate Barracuda 1 Tb 7200 Rpm 64 Mb Ön Bellek 3,5" Sata III
    Ssd: Samsung 256Gb 840 Pro Sata 3.0 540Mb/520Mb
    Psu: Corsair Cx750m 80+ Bronze 750w Modüler Güç Kaynağı
    Kasa: NZXT Phantom 820 Full Tower

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaltair -- 22 Mayıs 2017; 22:14:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios Saat ve Tarih Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.