Şimdi Ara

sistem döşemek DENON-PIONEER-ONKYO-YAMAHA ????? Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Elektronik dostları. Tecrübeli arkadaşların bilgi ve deneyimlerine ihtiyacım var.
    En baştan ses sistemi kurmak üzereyim. bu sisteme birde lcd tv eklemek istiyorum.

    daha önce Onkyo A/V Receiver (575) Pioneer DVD ve Sony Hoparlör Seti Kullanmıştım. özel nedenlerden dolayı sistemin hepsini sattım. söylemek istediğim bu işlerle biraz ilgilendim. Şu an yurtdışındayım ve daha yeni modeller ve markalar ile karşı karşıyayayım. oyüzden sizin fikirlerinizle daha iyi seçimler yapacağımı sanıyorum. şimdi sırasıyla:

    A/V RECEİVER: (600-750 EU luk bir bütçeniz olsa napardınız?)
    Burada (almanya) birçok marka ve model var. (172 adet A/V receiver) Birkaç satıcıyla görüştüm HARMAN-KARDON ve DENON en iyi markalar dendi. bütçeyi biraz aşağı çekerseniz YAMAHA diyorlar. eski bir kullanıcı olarak ONKYO dan çok memnundum oyüzden burada göremeyince şaşırdım meraklısına getiriyorlarmış. çok ilginç. Neyse.

    PIONEER den başlıyalım EISA 2005-2006 sonuçları malum. VSX-1015 (468 EU) bu sene birinci oldu. ama bu en iyi cıhaz olduğunu tabiki göstermiyor üstünde 3 model daha var. vsx-ax2av (760EU) , ax4avi (952 EU), vsa-ax10ai (2900 EU) hepsi 6 ohm çıkışlı.burada bazı forumları okudum pioneer öldümü sağmı yaşıyormu gibi. yada 1015 için sinema da iyi ama müzik performansı çok iyi değil diye birşeyler okudum. Ben katalog bilgilerini inceledim fena gözükmüyor. en iyi receiver,plazma ve DVD recorder EISA ödülü aldılar bu bir tesadüf olamaz diye düşünüyorum. THX ve HDMI özellikleri yüzünden vsx-ax2av bütçeye uygun bir cıhaz. (http://www.idealo.de/preisvergleich/SearchProductCategory/1840.html adresinden tercih edilme sırasına göre fiyatları görebilirsiniz.)

    DENON'a gelince almanyada iyi bir piyasası var kaliteli ve pahalı cıhazları var.http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/1840F235639.html adresinden tercih edilme sırasına göre fiyatları görebilirsiniz. AVR-2805 (698EU) AVR-3805 (759 eu) AVR-3806 (1179Eu) AVR-4306 (1768 EU)bunlardan bazıları. 3805 geçen yılın şampiyonu HDMI olsun derseniz 3806 seçmek zorundayım oda fiyatı yükseltıyor. kalitesini ıspatlamış bir marka ama yinede kanım bir türlü ısınmadı nedense tecrübeli fikirlerinizi bekliyorum.

    ONKYO'lar burada pek tanınmıyor. ben kullandım memnundum. tx-sr603e (395 eu) tx-sr703e (642 eu) tx-sr803e (870eu) yelpazemde olan modeller. HDMI olcaksa 803 olması gerekli Onkyo yine kalitesini ıspatlamış kalıteli cıhazlar üreten bir marka. almanyada pek tanınmasada (http://www.idealo.de/preisvergleich/SearchProductCategory/1840.html )

    YAMAHA burada DENON dan sonra MARANZ la birlikte cok tercıh ediliyor bizim orada pek satılmıyor olsa gerek yada benım cehaletimdendir. türkiyede pek göremedim. ama gercekten genıs bır yelpazesi var ve kendini ıspatlamış.
    rx-v 1500 (??eu ), 1600(818eu) 2500(799eu) yine rx-v serisi 757(408eu ) 657(339eu ) cıhazlar hatırı sayılır bütçe limiti içerisnde HDMI istiyorsanız 818 eu calıştırmalısınız.http://www.idealo.de/preisvergleich/SearchProductCategory/1840?param.prodsearch.sort.count=30

    SONUÇ:

    1- HDMI ses ve videonun aktarıldığı ve analog dijiıtal çevrimine gereksinimi yok eden yeni bir aktarım sistemi. su an receiver alacak olsanız bu olmassa olmazınız olurmuydu? cunku 200-300 eu fazla bır malıyet getırıyor.(mutlaka baska ozellıkler de model ile bırlıkte yukselıyor tabi)
    2- THX de olmaz ise olmazmı?? bildiğim kadarıyla Star Wars haricinde Dvd lerde bu format kullanılmıyor.
    3- bu markaların türkiyede servis durumları ne alemde.
    4-PIONEER vsx-ax2av DENON AVR-3805 ONKYO tx-sr803e ve YAMAHA rx-v1600 arasında hangisini tercih ederdiniz.



    HOPARLOR: (hepsi için bütçeniz 500 eu diyelim)
    burada yıne acayıp markalar ve modeller var canton kef magnat infinity quadral jamo heco gibi pioneer inde sağlam modelleri var.yukarıdaki cıhazlara hangi marka veya markalarda kombinasyonu yaprdınız. front için forumlardan jbl E80 (183 eu tanesi) E90 E100 modellerinin cok tercıh edıldıgını biliyorum.

    1-sınema sistemi set hoparlör mü tercih ederdiniz coğunluğu satelit kolonlardan oluşan (5+1)
    2- aynı markadan değişik modellerden toplama mı yapardınız ?(kan uyumsuzluğu olabilir)
    3- ayrı markalardan ayrı modeller mı toplardınız?
    4- receiver cıkış güçü 150 watt ise kolonları güç cıvarında mı secersiniz yoksa receiver gücünü biraz geçmelimi?
    5- omaj için herhalde aynı olmalıdır diyeceksiniz?
    6- kaliteli receiver alıyorsanız bunun sonucuna kulak vermenizi sağlıyacak hoparlörler alınmalıdır düşüncesindeyim.
    fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var

    Sıra geldi DVD player almaya (bütçeniz 2000-2200 eu olsa ) model incelemesi yapmadım ama onun yerine artık piyasaya iyice giren DVD recorder almak daha iyi değilmi HDDli modelleri gayet fonksyonel Camcorderden direkt DVD ye kayıt yapabiliyorsunuz dünyanın cd sını HDD ye yükleyip arşiv yapma imkanı var pioneer EISA ödülünü aldı epey modeli var. DVD player almak yerıne biraz daha para ayırmak mantıklımıdır.

    bu konfıgrasyonun üzerine bir LCD seçecek olsanız?? plazma ya karşıyım 300 watt üzerinde bir tüketim çok fazla LCD nin hem ekonomik tüketimi olduğunu ekran ömrünün daha uzun oldugunu biliyorum. philips çılgın cıhazlar cıkarmış ama fiyatlar cok yüksek türkiyede buranın 2 misli dahada fazla. EISA ödülünü götüren Samsung 40m61 türkiyede 6,800 ytl iken burada 2100 eu dan baslıyor. kontrast özeliiği 6000 e kadar yükseldi lcd lerde.ama sunuda itiraf etmelıyım bazı markalarda kontr. 800-1000 olsada çok iyi görüntü veriyorlar samsung sony phillips toshiba benim favori markalarım 37 ınch ideal bir boyut.
    genel bir fiyat listesi tercih edilen modellere göre sıralanmıştır. aşagıdaki linkde mevcuttur.
    (http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/4012.html)

    uzman arkadaşların tercihi ne olurdu







  • Benim tercihim burda Pro Seri Olarak MARANTZ i seçmen olacak ama serisi bile geçmemiş :)
    yine de karar senin setler hakkın pek yorum yapamayacagim ama illaki tavsiye istiyorsan marka olarak Pioneer veya Onkyo'dan şaşma derim. Saygılar.
  • Tv seçimini, tv ve projeksiyon bölümünde yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
  • Yerinde olsam Marantz seçerdim. Hiç sahip olamadım ama arkadaşımda dinlemiştim el yapımı kolonları ile birlikte kulağı okşayan bir kaliteye sahip. Yamaha da çok sağlam bir alettir. Yine bir arkadaşımda epey kurcalamıştım kumandası bile başlı başına pro bir aletti kendi koruması vardı çok ısındığında kapanıyordu. Kaç tane tweeter yakmıştı arkadaşım. Şimdi pişmanım biraz daha kasıp fırsat varken sony yerine yamaha almadığıma.
  • NAD markasınıda göz önüne al bence Amfi ve Avr leri çok kaliteli
  • püf çok soru var.yazsan bitmez.bence teker teker gidelim.
    Harman Kardon en iyiler doğru.diğerleri de öyle.ve hangisini tercih etseniz pişman olmazsınız.
    şu aşamada sizinde nasıl bekletiniz olduğunu, yukarrılarda gözünüz var mı onu anlamak lazım. tercih için +/- bilmek gerek.
    H/k, marantz, denon, yamaha iyi modeller olmak kaydıyla berabere.onkyo da çok ve benim pek aklıma glemz marantz2ın muadili olarak görürüm.onkyo eski model tx-sr989integra, tx-5000 yeni süper modeli var unutulmamalı.inceleyin.bence bütçe varsa hatta bazı şeyleri es geçese iki model üzerinde yoğunlaşın denon avc-a11xv. denon a1xv. denon 3805 gibi cihaz alacaksanız aynı performans, özelliği pioneer vsx-1015,1011,1012 alırsanız ki vsx-d1001 Pioneer Elite serisi vsx-43TX ve vsx-ax3 ile aynı özellik, yapıya sahiptir. vsx-1015, 2005 EISA ödüllü ve ucuzluk, performans için makul. psurround performansı yamaha rx-v657 en iyi olduğunu sağlam öğrnedim. 1015 amerika fiyatı 400$.
    müzik için av alıcıların performansı daima tartışmalıdır.ve yukarıda ki denon a11XV; A1XV alınırsa o zamn doğru dürüst düşünebiliriz. surrond için orta sınıf av alıcı haydi haydi yeterlidir.
    surround dedimde performansı, kanal ayrımı, dinamiği gözlmelerde harman/kardon öne çıkıyor ki amfi topolojiler digitaldir.aynı lansmanda sony str-da5000ES, TA-DA9000Es baktınız mı?fakat yeni video, audio özellikler lazım size. SONy yeni seri Es serisi alıcılara bakmak lazım.
    Denon avr-3806 düşünüyorsanız hepsini geçin avr-4306 tercih olur.4306 3seri ile aynı, yeni çıktı ve gelişmiş özelliklere sahip.
    Onkyo tx-sr803 isabet olur. tercihler belirlendikten sonra.
    yamaha rx-v2500(2600 çıktı aklımda kalan) 799avro ile bence çok çok avantajlı.özellikler ve diğer modeller ortaya çıksın...
    sonuç
    1.HDMI ses,görüntü kaynaklarım çok ise kolaylık açısından(seçme için) HDMI in ve out olması tercihedilir.fakat analog-digital conversion olmasını esas tercih ederim!! öne çıkan bildiklerimden denon, marantz, yamaha.bakacağız.
    2.THX olmasa da olur.olması güzel olur. sadece audio, video ses standartıdır.DD, DTS ses değil.
    3.Bence Türkiye'de servislerin durumu baya iyi.yenilikleri bilmezler, haberleri olmaz ama haklarını yememek lazım işleri zor ve başarıyorlarda.saygılarımı sunarım onlara derken yeni modelelri karşılarında görseler şaşırsalarda onu hemen altederler. ne ise konu bu değil inşallah kimsenin yolu düşmez de kaliteli cihaz aldıktan sonra, kullandıktan sonra 5yıl kimse uğramaz.
    4.sadece okudum ve onkyo 803 öne çıktı.4 modelde iyi.yamaha mesela.

    500E ya yukrada ki modeleri takmak zor iş. bence olmaz hoparlör amfinin dili.çok önemli. sonraya bırakın derim veya av alıcı hoparlör birbirlerinin eşleniği olmalılar. hem teknik, hem güç. ne ise.
    surround için kısmen müzik için(zevkini bilmiyorum dikkat.) klpisch, B&W, definitive tech., canton, jbl öne çıkanlar ki klipsch ve b&w üzerine eğilin derim.
    aynı marka olacak. aynı marka-model olacak diyede kral yok o ayrı.
    satellit yer sorununa bağlı problem yoksa yer tipi kolon.
    omaj için. ampli. min. empedansa dikkat edilmesi kaydıyla ne bağlarsan bağla.
    ben plazmayı severim.
    ne yalan söyleyeyim 2005 yılında büyük ekranı olmayan LCD çıkarmayı başardılar ve renkler, görüntü harika. bu netice itibareyle yeşimdiye kadar benim nazarımda yenilmeyen CRT yenildi. plazma yine terchimde pioneer olur ama çok pahalı mis gibi LCD var. LCD detayda nereyse mükememl olacak sayılan marka modeler iyi ve teknolojisine dikkat etmek gerek.
    şahsen LCD, plazma yatırımı erteler ve ses sistemini tamamlardım.
    philips, sony, panasonic, toshiba LCD çıkardılar hepsi deli keyfin bilir yalnız teknoloji ve özellikler dikakte alınacak. ondan sonra.

    saygılar.




  • fikirleriniz için teşekkür ederim saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.