Şimdi Ara

Sistem Açılışında Hesap Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birkaç gün önce sisteme format attım, ilk başlarda bi problem yoktu. Normal outlook hesabımla direkt sistem açılıyordu.

    Sonradan farkında olmadan ya da düzeltmeye çalışırken bir anda pc açılırken birincil hesabı yerel hesap olarak görüp kullanıcı adı ve şifre hatalı diyip kalıyor öyle. Fakat onda da isim aynı sadece fotoğraf yok anlamadım nereden çıktı. Fotoğrafları bırakıyorum buraya.

    Profil fotoğrafsız ilk hatalı hesapta 'Tamam' dedikten sonra sol altta iki tane hesap çıkıyor. İlki esas problemsiz Windows hesabı, diğeri az önce bahsettiğim hesap. İlkine tıklayıp pin giriyorum öyle açıyorum sistemi.

    Ayarlar>Kullanıcılar ve Hesap kısmı ya da 'Netplwiz' komutlarını girip baktığımda sadece microsoft hesabım gözüküyor silebilme seçeneği bulamadım. İşin özü bu profil fotoğrafsız yerel hesabı silebileceğim bir yöntem var mı?
    Sistem Açılışında Hesap Problemi

    Sistem Açılışında Hesap Problemi







  • Hocam peki anladım da Microsoft hesabını silmek istemiyorum ben, diğer yerel hesabı silmeye çalışıyorum. O da bilgisayarımda gözükmüyor, Microsoft hesabımı silersem bütün dosyalar belgeler gidecektir.
    Ayrıca bu profil fotoğrafımın olmadığı profil nasıl peydah oldu anlayamadım
  • ransomware1234567 kullanıcısına yanıt
    4 ya da 5 gün anca oldu sistemi kuralı, pek program falan da kurmadım. Antivirüs olarak Windows defender var ekstra birşey kurmadım. 360 total sec kullanıyordum önceden. Tekrar kursam mı ya da başka antivirüs programı vs tavsiye eder misiniz yoksa defender ile taratsam mı?
  • ransomware1234567 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bu arada şöyle bir şey farkettim. CMD komutu ile 'net user' yazıp kullanıcılara baktığımda 'Guest' ve 'Kendi Kullanıcı Adım' haricinde 'Varsayılan Hesap' adı altında 'WDAGUtilityAccount' diye bir şey var. Bunu anlamadım ve şüphe uyandırdı bende

    Bu arada malwarebytes ı da tarama yapmak için indiriyorum şu an.
  • ransomware1234567 kullanıcısına yanıt
    Evet genel anlamda riskli bir şeye benzemiyor gibi geldi fakat yine de çözüme ulaşamadım. Malwarebytes ile tarattım bilgisayarı ve birtakım şeyler bulup karantiya attı. Sistemi tekrar başlattım ama sonuç yine aynı malesef. Belki küçük bir ayarla çözüme kavuşacağım ama daha önce başıma bu tip bir sıkıntı gelmediği için de halledemedim.
  • ransomware1234567 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginize; ben aslında forza horizon 4 e girme sorunu yaşıyordum, 2-3 senedir de format atmamıştım dedim hem temiz kurulum olsun hem de oyundaki sıkıntı düzelir. Oyun düzeldi, bu sefer de bu iş çıktı :) Microsoft portala da yazdım gelen cevap şu şekilde;

    Kendi Kullanıcı Adınız yerel hesaptır parolayı kaldırmak isterseniz veya yerel hesaptan microsoft hesaba nasıl geçilir veya microsoft hesabından yerel hesaba nasıl geçilir
    https://www.youtube.com/watch?v=OznbLMN0-iY

    kolay gelsin


    Yani videodakilerin hepsini denemedim ama oradaki hesaplar hairici bir sıkıntı var gibi. Tekrar bakacağım videoya yine de.




  • Win10 un hatalı davranışı... Kullanıcı profillerini düzenleyemiyor.
    Bir kaç kez bende uğraştım.

    Çözümü format atın. Win 10 u yeniden kullanıcı hesabınızla kurun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.