Sırpça kursuna hiç rastlamadım maalesef :( Ayrıca Latin harfleri ile mi Kiril ile mi öğrenmek istiyorsun. Sırbistanda ikisi de kullanılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: fugu
Sırpça kursuna hiç rastlamadım maalesef :( Ayrıca Latin harfleri ile mi Kiril ile mi öğrenmek istiyorsun. Sırbistanda ikisi de kullanılıyor.
Hiç farketmez , beni günlük konuşmada kurtarsın yeterli.. Siz biliyormusumuz?
Önce Rusça öğren emin ol sırpçayla aynıdır en azından Rusya'ya vize yok
Sırbistan'a da vize yok. Yok bilmiyorum, iş falan bahanesi olsa iyi olurdu ama öyle bir durum da yok. hatta birçok ortak kelime var sırpça ile.
Sırpça öğrenmek istiyorsan Boşnak asıllı kişilerden bilgiler al. Boşnakça ile Sırpça birbirine çok yakın, iki halk da aslen Slav kökenlidir.
internet denilen denizde biraz islansan sorun cozulecek ama ,sizde bircok arkadasimiz gibi kumsalda oturup guneslenmeyi tercih etmissiniz . :) (tespihte hata olmaz sanirim ) Sirpca slav kokenli bir dildir yazildigi gibi okunur (buyuk bir kolaylik).Aslinda bulgarca ile hemen hemen ayni dildir (rusca ile o kadar yakin degil )azeri turkce si turkiye turkcesi gibidir .Birazcik arastirirsan etrafinda bircok gocmen bulabilirsin .Bulgarca konusan birisi rahatlikla sirpcada anlasabiliyor sadece biraz diyalekt farki ile hemen hemen ayni dil. not:Turkum ,Turkiyeliyim .Isvecte yasiyorum .Iyi derecede Bulgarca konusuyorum (gocmen degilim ,sonradan ogrendim ).Sirplar ile gayet kolay anlasabiliyorum bulgarcam sayesinde .ayni zamanda ing ,isvecce yede hakimim :)