Şimdi Ara

SİRKECİ HAYYAM GÜNCEL FİYATLAR! (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.811
Cevap
59
Favori
648.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İmportant

Salı günü Canon 7D body alacağım. Makinenin sorunsuz olup olmadığını anlamak için nelere dikkat etmeliyim?

bende merak ediyorum.makineyi alırken ayak üstü ne gibi teslerden geçirebiliriz,nelere dikkat etmeliyiz ???
  • Hotpıksel için
    Body kapağı kapalı, f rakamı en yüksek, pozlama 30 sn de, yüksek isolu, mümkünse vizör de kapalı bir çekim yapıp ekranda zoomlayıp kontrol edin.
    Kırmızı yeşil mavi noktalar aryacaksınız. Yalnız bunlar bayağı parlak nokta oluyor. Gren denilen lekelerle karıştırmayın. İnternette hotpiksel yazıp görsellerde bakarsanız yardımcı olur.
    Daha sonra aynı işlemi daha düşük deklanşör hızında tekrarlayın. 1/2 gibi.Ve isoları düşürerek denemeye devam edin(3200-1600-800-400-100 iyidir). Özellikle düşük isolarda yapmaması lazım.

AF problemleri için takın lensi, değişik yerleri odaklayın. Hızlı hızlı pozisyon değiştirin. Fokuslamada sıkıntısı varmı?
    Mümkünse 2. lens ile de deneyin.
    Bunlarda da sıkıntı yoksa makine ve lens üzerindeki serinin kutudaki ile aynı olmasına dikkat edin.
    Kutu içeriğinin tam olmasına ve pilin belirtilen pil olmasına da dikkat edin.
    Refurbished ürünler genelde kutusuz olduğundan bu da bir ayrıntıdır.
    Kutunun da deforme olmamış olmasına dikkat edin.

İlk açıldığında saat tarih ayarları isteyecektir. Onları yanınızda yaptıklarına da emin olun.
    Shuter ıda kontrol edin. Gerçi sıfırlayabiliyorlarmış ama olsun.
    Aldıktan sonra içim rahat etsin derseniz gidin bir yetkili servise test ettirin. Bazen ücret almıyorlar alsalar da 40 50 tl olur ve arıza çıkarsa gider değiştirirsiniz.
    Çok uzun gelebilir işlemler ama 5 dk nızı almaz ve kafanız rahat olur.
    Sonuçta Alman atasözü der ki: Güvenmek iyidir, ama kontrol etmek aha iyidir.
    Geriye hoş fotoğraflar kalıyor onu da halledersiniz zaten.
    Hayırlı olsun şimdiden...

• canon 7D Body 1550 USD
  • @Striders

Bilgiler için teşekkürler.
  • quote:

@Striders

Bilgiler için teşekkürler.

Sağol hocam.
    İnşallah yardımcı olur
  • pentax k20d ve 18-55 lens batarya falan temiz 2.el 1000-1200tl ye bulabilir miyim acaba hayyamda?
  • quote:

Sağol hocam.
    İnşallah yardımcı olur.

Sende sağol hocam. Bana çok yardımcı oldun ama elimdeki manikanın seri numarası hakkında kafama takılanlar var.
    550D ve kutusunu detaylı incelerken çok önemli bir ayrıntı gözüme çarptı. Kutudaki Body no ile 550D'deki aynı değil. Bu ne anlama geliyor. Refurbished veya sıfır değilmi?
  • Striders döktürmüşsün. Stridersin dediklerini yapın, sorun yoksa varsın refurbished olsun.

important, sanada tavsiyem, kutu ile Body'nin seri nosunun tutması yönündedir. Eğer tutmuyorsa ve stridersin dediklerini yaptıktan sonra en ufak sorun yoksa gönül rahatlığı ile alınız. Yurt
    dışından ürünler gelirken, gümrükten sorunsuz geçmesi için, kutuda değilde valizde getirildiğide olur. Böyle bir durum varsa o ürüne problemmi imiş gibi davranmamak lazım.

Asıl kriter bence, önce stridersin yazdığı tüm testlerin yapılması ve ardından da fiyatının alıcıya en makul fiyatta satılanıdır. Testler tamam, fiyatta uygunsa gönül rahatlığı ile alınız.
  • quote:

quote:

Sağol hocam.
    İnşallah yardımcı olur.

Sende sağol hocam. Bana çok yardımcı oldun ama elimdeki manikanın seri numarası hakkında kafama takılanlar var.
    550D ve kutusunu detaylı incelerken çok önemli bir ayrıntı gözüme çarptı. Kutudaki Body no ile 550D'deki aynı değil. Bu ne anlama geliyor. Refurbished veya sıfır değilmi?

Cihaz kit ise kutu üzerinde iki ayrı seri nosu bulunur. Biri body diğeri de objektifin seri numaralarıdır. Buna dikkat ederek tekrar kontrol edin. Numaralar tutmuyorsa mutlaka altından bir bityeniği çıkacaktır.
  • quote:

Cihaz kit ise kutu üzerinde iki ayrı seri nosu bulunur. Biri body diğeri de objektifin seri numaralarıdır. Buna dikkat ederek tekrar kontrol edin. Numaralar tutmuyorsa mutlaka altından bir bityeniği çıkacaktır.

550D body + 50Mm f1.8 olarak aldım. Body için olan seri numaraları uymuyor.
  • quote:

quote:

550D body + 50Mm f1.8 olarak aldım. Body için olan seri numaraları uymuyor.

ne kadara mal oldu hocam makina ve lens ?
  • Sağolun. Umarım yardımcı olmuştur.
    Seri numarası benim bildiğim kadarıyla 2 tane oluyor. Bir body bir de lens.
    Bunların uyması gerek. Ancak uymuyorsa bunu satıcı sanırım bilir. Değilse refurbished ihtimali olabilir.
    Refurbished, yenilenmiş yani sıfırlanmış üründür. Yani bir ürün arızalı olursa sıfırlanarak tekrar piyasaya sürülür.
    Mesela benim iphone bozuldu bir ara. ekran kilitlendi kaldı. Garantiye verdim, Türkiyede tamiri yok. Yurt dışından da yol + tamir süresi 1 ayı geçtiğinden buradaki temsilci eğer yazılımla halledilmiyorsa ki benimki öyle olmuştu, arızaya giden ve arızası giderilip resmen sıfır görünen bir alet yolladı ( alet sıfırdan farksız ancak kutusuz gelmişti). Baştan takıntı yapmıştım ama bir yıldır bayağı kullanıyorum sıkıntı yok.
    Playstation 3ümüde garantinin bitmesine 3 gün kala yolladım o da aynı şekilde geldi. Sıkıntı yok saatlerce oynuyorum. Ancak her iki aleti de gerçekten kullanıyorum ve sıkıntı yok. Hatta aynı durumdaki refurbished olmayanla değiştirmeyi düşünmem bile.
    Yani normal olandaki kadar refurbisheddeki arıza ihtimali de. Ancak tabii normal olanı almak daha mantıklı.
    O konuyu çok takmayabilirsiniz aletten memnunsanız, ancak yeni alıyorsanız dikkat edebilirsiniz içiniz rahat eder.
    Ancak ben alırken satıcı açık açık söyledi. Kutu üzerindeki numaralara baktırdı tek tek ve kimi satıcıların ürün gelirken yer kaplamaması için kutudan çıkarıldığını falan söyledi, o yüzden 25$ fazla çekti. Hoş söylemeden çeksede ben gene verirdim çünkü oraya güveniyorum.
    Neyse laf uzamasın, bir numara olacak olsa biz anlayamayız zaten.
    Önemli olan hotpiksel varmı? af varmı?
    bunun yanında başka kronik sorunlar varsa internetten araştırıp onlara bakılmalı.
    eğer yoksa ve makine elinizdeyse, uzun kullanımdada problem yoksa takmayın.
    Ben aldım, anlamıyordum ve 3 günde 1000i geçti shot sayısı. 900ü hotpiksel aramak için çekildi. Yani aleti ilk hevesle kullanamadım bile. Sonuçta yoktu bir sorun ama bunu öğrenene kadar süreç kıl ediciydi.
    Yani ilk on onbeş gün olabildiğince fazla kullanın aleti. Sorun varsa o zaman ortaya çıksın ve bu esnada sizde makineye alışın. Tuşları ezbere almak özellikle manuelde sık kullanırsanız 1 hafta. hem makineyi öğrenirsiniz, hem test yapmış olursunuz, hem de sorun olursa iade yollarını zorlarsınız vakit geçmeden.
    Forumdan bir arkadaşın lafı vardı bana. Siz aleti değil alet sizi kullanır demişti.
    Ve ifodda bir üstada da sormuştum bunu bilginiz varmı diye bana aynen şunu dedi "62 yaşındayım 40 küsür yıldır fotoğraf çekiyorum, hiç bunlara bakmadım, aklıma bile gelmedi. Alırım makineyi fotoğrafımı çekerim."
    Bende bunun üzerine dedim ki "Heeeeeeeee"
    Onun üzerine lens kapağını çıkarıp ne varsa çevremde çekmeye başladım. İnanılmaz keyif alıyorum. Makinem de sıkıntısız ve gerçekten seviyorum makineyi. Sanırım önemli olan da bu.
    Biraz uzun ve karışık oldu iş arasında, ara ara yazıyorum kusura bakmayın.
    Sonuç olarak testinizi yapın , sorun yoksa bol bol çekin gene 15gün sorun yoksa uzatmayın sorun aramayı, inanınki bulursunuz. Keyfini çıkarın.

• quote:

Orijinalden alıntı: zhny

fujifilm S2500HD düşünüyorum fiyatı nedir acaba ?

bilgisi olan yokmu ?? S2550HD veya S2800HD ??
  • @bafink
    550D Body ve 50Mm F1.8 II 1450TL.

@striders
    Yardımcı olduğun için çok teşekkürler.
    Allah razı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtxx

pentax k20d ve 18-55 lens batarya falan temiz 2.el 1000-1200tl ye bulabilir miyim acaba hayyamda?

1000-1200tl ikinci el için çok uygun çünkü sahibinden.com'da bu fiyatın çok az üzerine sıfır ürünler mevcut kit halinde. Fakat Hayyam'da 2.el Pentax'ı bulmakta biraz zorlanabilirsin.
  • quote:

Nereden aldınız acaba?

Odak Foto
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizikchi

quote:

@bafink
    550D Body ve 50Mm F1.8 II 1450TL.

@striders
    Yardımcı olduğun için çok teşekkürler.
    Allah razı olsun.

Nereden aldınız acaba?

@striders açıklamalar için çok teşekkürler, çok işe yaradı.

Yardımcı olduysak ne mutlu hocam
  • canon 55-250mm lensler ne fiyatlardadır Hayyam'da acaba? Haftaya almayı düşünüyorum.
  • quote:

quote:

fujifilm S2500HD düşünüyorum fiyatı nedir acaba ?

bilgisi olan yokmu ?? S2550HD veya S2800HD ??

bilgisi olan yokmu arkadaşlar ??
    ayrıca hayyam pasajı pazar günleri açık mı ?
  • Arkadaşlar yolum düşmüyor bir türlü o tarafa , lütfen birisi Panasonic Lumix GH-1 Kit fiyatı sorabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velfecir -- 30 Ocak 2011; 14:19:00 >
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.