Şimdi Ara

Şırdan yiyen varmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
10.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne Diyarbakırı, bu Adana'nın yemeğidir, biz geceleri sırf yemek için 3 saatlik yola çıkar, baraj yolunda şırdan yer, merkezde bicibici yer, geri döneriz İskenderun'a.

Üzerine Limon'u sıkacaksın, yanında acılı şalgamı içececeksin. Off...canım istedi, yaz gelsin de gidelim bir daha

Minbar değil, mumbar aslı, o daha farklı, bağırsağın üzerinde ki mumbardan yaparlar, bu daha kalın olur ona göre.

O fırnda olur, bu haşlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azap

Ne Diyarbakırı, bu Adana'nın yemeğidir, biz geceleri sırf yemek için 3 saatlik yola çıkar, baraj yolunda şırdan yer, merkezde bicibici yer, geri döneriz İskenderun'a.

Üzerine Limon'u sıkacaksın, yanında acılı şalgamı içececeksin. Off...canım istedi, yaz gelsin de gidelim bir daha

Minbar değil, mumbar aslı, o daha farklı, bağırsağın üzerinde ki mumbardan yaparlar, bu daha kalın olur ona göre.

Sen Hataylısın.Ben Hatayda da yapan gördüm.Bahsedilen iller yakın iller muhakkak bu illerin çoğu bu yemeği yapacaktır da yemeğin kökenini başkasının kültürünü gasp etmeye çalışmak çok saçma.Ben Mardin'de yapan duydum ama Mardinin yemeği denmedi bana.Mühim olan da bu.

• şırdan ayrı mumbar dolması ayrı arkadaşım.Mumbar dolmasını rahmetlik babaannem yapardı 10 numara olurdu ama bu şırdan ne yedim ne duydum
  • Görüntüsü berbat
  • quote:

Orijinalden alıntı: yougivemefever

quote:

Orijinalden alıntı: Azap

Ne Diyarbakırı, bu Adana'nın yemeğidir, biz geceleri sırf yemek için 3 saatlik yola çıkar, baraj yolunda şırdan yer, merkezde bicibici yer, geri döneriz İskenderun'a.

Sen Hataylısın.Ben Hatayda da yapan gördüm.Bahsedilen iller yakın iller muhakkak bu illerin çoğu bu yemeği yapacaktır da yemeğin kökenini başkasının kültürünü gasp etmeye çalışmak çok saçma.Ben Mardin'de yapan duydum ama Mardinin yemeği denmedi bana.Mühim olan da bu.

Evet, burada bir kaç yer yapıyor ancak bu tarz yemekleri ( paça - kokoreç - mumbar - şırdan ) bilindik yerlerden yemek güvenli, zaten ne yediğimiz belli değil, bari yediğimiz şey temiz olsun

Ayrıca benim annem de çin böreği yapıyor, aceba iskenderun eskiden çinlilerinmiydi

• Adanada öğrenciyken çok yerdik arkadaşlardan hep şırdanına PS oynardık.

bide Kırmızıların ekranlarında reklamı çıkardı

Şırdançı Bedo
  • Çin yemeği
  • hayatda yemem ya
  • Adanalıyım ağzıma koymadım, elime bile almam. bunların küçüklerinin tadı daha güzel olurmuş benim arkadaşım bir kere aldı kocaman zenci şırdanı gibi hayatta yemem bak ne lan bu tip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 17 Mart 2010; 23:34:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hogir12

Adanaya özgü değildir bu :) Diyarbakıra aittir :P ve çok lezzetlidir ama tabi kişiden kişiye göre değişir.

çüşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.mumbar,kırkkat,vs vs değil şırdan adanaya özgüdür her sokakta en az 1 şırdancı olan,koca koca şırdancı zincirleri olan(cemil baba),yerel tvlere,radyolara şırdan reklamları verilen,içkiden sonra ayıkmak için işkembe çorbası değil şırdan yenen, vs vs başka bi şehir varsa söylede bilek
  • quote:

Orijinalden alıntı: legen.(WFI).dary

quote:

Adanaya özgü değildir bu :) Diyarbakıra aittir :P ve çok lezzetlidir ama tabi kişiden kişiye göre değişir.

çüşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.mumbar,kırkkat,vs vs değil şırdan adanaya özgüdür her sokakta en az 1 şırdancı olan,koca koca şırdancı zincirleri olan(cemil baba),yerel tvlere,radyolara şırdan reklamları verilen,içkiden sonra ayıkmak için işkembe çorbası değil şırdan yenen, vs vs başka bi şehir varsa söylede bilek

allahına gurban

• quote:

quote:

toprağam herşeyi açıklamış

mumbar dediğiniz olay daha farklı şırdan farklıdır ..şırdan adananındır kaptırmayız !

• Olsada yisek.
  • Adana'da bir fuara katıldığım sırada gezmeye çıkmıştım. Adana'da ne yesem ne yesem dedim, gittim Adana kebap yedim. Birsürü yerde Şırdan bulunur diye tabela gördüm ama yiyecek olacağı hiç aklıma gelmemişti. Ses benzerliğinden dolayı Şalgam gibi bir içecek heralde diye düşünmüştüm. Eğer birdaha yolum düşerse denemeyi istiyorum.
  • Bumbar olsada yesek b.klu b.klu Özledim valla
  • quote:

quote:

Heyeeeeeeeeeee kekeeeee allana gurban bülün mü Şırdan'ı bizim Malatya'da da yaparlar köyde ama çok temiz olduğu için yenmiyor. Şırdan dediğin boklu olur, bok onun baharatıdır. Ayrıca Vatanı ADANA'DIR diyabekirliler saaaaplanmasın akıllarını alırım ayükün mü

• Canim istedi . Gece 2de kalkip cok petrol'e gitmisligim olmustur. Durak yerleri oluyor Adana/Ceyhan ilcesinde. Su an isparta'dayim Adana'Da olsaydim kalkar giderdim şimdi yerdim 2tane bol baharatli
  • Adanada çok görüyordum ben bunu ya. Ne olduğunu bir türlü çözememiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassRouGe

Bumbar Dolması

bende mumbar'a benzettim.
  • diyarbakırda yemiştim yanında mumbarda vardı gayet güzel
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.