Şimdi Ara

SIRALAMALARDA PROBLEM YOK (ANALİZ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler 2012 lys sayısal bilgiler ve 2011 lys sayısal bilgileri karşılaştırdığımızda sıralama anormalliğinin nedeni belli oluyo.

2012'de fulle yakın çıkaran eleman sayısı 2011'e göre çook az. genelde netler ortalama bir yerde toplanmış. bakın her iki yılın verilerini yazıyorum...

matematik 40 ve üstü net yapan aday sayısı
    2012 lys'de 20bin
    2011 lys'de 38bin kişi.

üst sıralardaki farka bakın. bu fark yüksek netlerde çok belirgin. netler aşağıya doğru indikçe her iki yıl da birbirine yaklaşıyor.

geometri 20 ve üstü net yapan aday sayısı
    2012 lys'de 44bin
    2011 lys'de 80 bin kişi.

tekrar farka bakın. yüksek netlerde çoook fazla.

edebiyat üst sıralar birbirine yakın, pek değişiklik yok.

coğrafya 15 ve üstü net yapan aday sayısı
    2012 lys'de 27bin
    2011 lys'de 81bin kişi

coğrafya'daki farka bakın, üst sıralarda facia olmuş. geçen yıla göre çok az kişi yüksek yapabilmiş.

velhasılı kelam matematik, geometri ve coğrafya testlerinde yüksek net yapan -yani ortalamadan sıyrılan- kişi sayısı 2012'de çoook düşmüş.

yüksek netler yapan eleman sayısı düşmüş düşmesine de, her iki yılda ortalama net yapanlar arasında bile epey fark var. yüksek netli eleman sayısının azlığı nedeniyle bu yıl sıralamalar böyle oldu. burak kılanç'ın dikkat çektiği gibi bi ösym hatası olmadığı bu verilerden açıkça anlaşılıyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı bir -- 20 Temmuz 2012; 15:56:12 >

• bunu göremeyecek kadar ....'lar işte hemen çıkıp yanlışlık var diyorlar
  • _____________________________
  • Helal hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • _____________________________
  • Sınav sonuçları yanlış hesaplanmamışsa ki ben öyle olduğunu hiç düşünmüyorum, sıralamaların böyle olması normaldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    o pembe gözlüğü alıcan...te allahım oruçlu ağzımla küfrettiriyorlar adama ya.

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60605/h/2012-lyssayisalbilgiler20072012-ad.pdf

Ya ben 215 bininciyim 220 binden bi bölüm tercih etsem gelir mi dedim rehber hocama cok zor dedi :S bu neyin kafası ya? sıralamar cok oynayacak dedi :S

Orijinalden alıntı: artı bir

beyler 2012 lys sayısal bilgiler ve 2011 lys sayısal bilgileri karşılaştırdığımızda sıralama anormalliğinin nedeni belli oluyo.

2012'de fulle yakın çıkaran eleman sayısı 2011'e göre çook az. genelde netler ortalama bir yerde toplanmış. bakın her iki yılın verilerini yazıyorum...

matematik 40 ve üstü net yapan aday sayısı
    2012 lys'de 20bin
    2011 lys'de 38bin kişi.

üst sıralardaki farka bakın. bu fark yüksek netlerde çok belirgin. netler aşağıya doğru indikçe her iki yıl da birbirine yaklaşıyor.

geometri 20 ve üstü net yapan aday sayısı
    2012 lys'de 44bin
    2011 lys'de 80 bin kişi.

tekrar farka bakın. yüksek netlerde çoook fazla.

edebiyat üst sıralar birbirine yakın, pek değişiklik yok.

coğrafya 15 ve üstü net yapan aday sayısı
    2012 lys'de 27bin
    2011 lys'de 81bin kişi

coğrafya'daki farka bakın, üst sıralarda facia olmuş. geçen yıla göre çok az kişi yüksek yapabilmiş.

velhasılı kelam matematik, geometri ve coğrafya testlerinde yüksek net yapan -yani ortalamadan sıyrılan- kişi sayısı 2012'de çoook düşmüş.

yüksek netler yapan eleman sayısı düşmüş düşmesine de, her iki yılda ortalama net yapanlar arasında bile epey fark var. yüksek netli eleman sayısının azlığı nedeniyle bu yıl sıralamalar böyle oldu. burak kılanç'ın dikkat çektiği gibi bi ösym hatası olmadığı bu verilerden açıkça anlaşılıyor bence.

Hocam Kılançın dediği gibi OSYM kümelemede bir farklılık yapmış olabilir mi ? Bence olabilir

• birisi şu burağın üzerine toprak atsın. neyin kafasında acaba? sahurda içki mi içmiş bu yoksa?
  • Beyler bu sene sınav zor diye ÖSYM patladılar, KPSS için ÖSYM patladılar hatta AOBP - OBP konusunda bir karar mekanizması olmamasına rağmen millet yine ÖSYM yüklendi. Yani adamlar hata yaparlarsa başlarına bela olacağının farkındalar ki bir tarih de vermemişken açıklama için acele etmediler, hata yaptıklarını sanmıyorum.
  • ya arkadaşlar her sene biri böyle bi sacmalık cıkaryo snra tartısma konusu oluyo şahsen osym ye güvenmememe rağmen içim rahat sonuçların dogru hesaplandığını düşünüyorum ben 13-14 bin beklerken 10bin geldi mf3 sıralamam bazı konularda alandışı sıralamalarda sorun var demişler ozaman benim sıralamamdaki 3-4 binlik değişme alandışı öğrencisi mi? arkadaşların da açıkladığı gibi sadece yığınsal olarak yapılan net sayıları düştü bu kadar basit!

Orijinalden alıntı: kakashi hatake

ulan hic korkmayın 2010 da tmleri mf 4 e katmamıslardı kattılar mf 4 te 15000 olan adam 15012 oldu yanı sıralamanıfa birsey olmayacak o 12 kiside tm de türkiye ilk 12 si

peki tmlere mf leri kattılar mı acaba? tm lere mf ler katılmadıysa tm sıralamaları fena patlar :D 10k olan adam mf sıralamaları da düzeltilip katılırsa 15k olur :D
  • valla forum bugün itibari ile kabak tadı vermeye başladı çekilmez buralar bunlarla canınızı sıkmayın,üniversite araştırın 2-3 gün sonra tercihler başlıyor yazacağınız okulları gidin görün aynı şehirde iseniz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.