Şimdi Ara

Sıralamalar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle selamlar arkadaşlar,
    2019'da sınava girmiş ve yerleşmiş bir arkadaşınızım, bu senenin sınavını da dün çok detaylı bir biçimde inceledim. Geçen sene sınavdan sonra geçen seneki sınavın zor olduğunu düşünen ve 2018'den daha iyi geleceğini düşünen insanlardandım ama sonuç öyle olmadı ve ciddi anlamda bir fark oldu. Bu bilgiler ışığında sınavı diğer sınavlardan ziyade 2019 ile karşılaştırmak daha mantıklı. Donanimhaber veya çevrenizdeki kitlelerden genel bir siralama çıkarımı yapmak zor. Bu yüzden sınavı referans almak en iyisi.

    TYT kısmı için TYT Türkçe'nin geçen senenin sınavından zor olduğunu düşünüyorum. TYT Sosyal de net bir şekilde daha zor. TYT Matematik ise bence daha kolay. TYT Fen için geçen senenin seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. 30 dakikalık süre artışı zaten seviyesi iyi olan öğrencileri ciddi bir şekilde etkilememiştir. 85- yapan TYT'ciler aslında genel olarak süre probleminden dolayı bu netleri yapıyorlardı. Bu süre artışı onları daha ciddi bir biçimde etkilemiştir. Ama sınavın en ayırıcı bölümlerinden olan Türkçe'nin geçen seneye göre ciddi seviye farkından dolayı Sosyal'le de birleşince bu durum geçen seneyle TYT sıralamalarının kafa kafaya uyuşacağını düşünüyorum.

    AYT kısmına gelince AYT Fen geçtiğimiz yıl zaten 2018'den 3-5 gömlek üstündü. Bu yıl da Fen'in 2019'dan çok farklı olmamakla beraber bir tık daha zor olduğunu düşünüyorum. Ama asıl filmin koptuğu yer AYT Matematik. AYT Matematik ciddi anlamda 2019 ve 2018'e göre fark yaratacak kadar daha kolay olmuş. Limit Türev İntegralin kaldırılmasıyla farklı konularda fark yaratacak sorunun azalacağı belliydi ama bu sınavda maalesef hiç fark yaratacak bir Matematik sorusu göremedim. Tabi bu işte bir otorite değilim, bu benim fikrim. Yakın arkadaşlarım olan mezunlara da bakınca neredeyse hepsi yaptığı denemelerden 3-4 net fazlasını yaptı. AYT Matematik'in zor beklendiği aşikardı, bu kısım biraz şaşırtıcı oldu.


    Tüm bunları birleştirince TYT'nin Matematik ve süre faktörü ile geçen sene ile aynı seviyede, AYT'nin Matematik faktörü ile geçen seneden daha kolay olduğunu düşünüyorum. Bana göre bu o kadar fark yaratmayacaktır, bence 2019 x 1.15 mantıklı bir yaklaşım olabilir.


    Örneğin 2019'da 10000 olan bir sıralama 11.500.

    20.000 olan 23.000
    30.000 olan 34.500


    Sınav bundan daha iyi gelebilir elbette, zor da olsa daha kötü gelme ihtimali de var. Gelecek 1 ay burada çok kafa yormayın size bir faydası olmayacak çünkü. Kendinize bir sıralamayı referans alın ve daha çok sıralama takip etmeyin kendinize zarar verirsiniz. 1 ay boyunca dinlenin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • blacklistmember kullanıcısına yanıt
    Amsklaözmaşznşanzşanzlandownxnlakdlabzlal

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blacklistmember kullanıcısına yanıt
    WPWÖEĞDÖWPDÖĞWÇĞSAÇPEDÖDĞAÇpsmPösdomsşasöŞ

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.