Şimdi Ara

Sıralama ve Ceng tercih sorunu ( çözüm mantığı)...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar yaş bitti ve hepimizde tercih telaşı var. Hepimizin kafası karışık. İşte bu noktada benimde kafam karışık. Olması gereken ve benim yorumum olarak iki kısımda ele ama ya çalıştım.

1. İLK OLARAK GELECEKTE MESLEĞİMİ BELİRLEDİM

Bence öncelikli olan meslek seçimidir. İyi bir üniversitede istemediğim bölüm mü? Orta bir üniversite de sevdiğin bölüm mü? Derseniz benim tercihim daima orta üniversitede sevdiğim bölüm olur. Çünkü üniversite hayatı 4-5 yıl sonra biter ancak geri kalan hayatımız o meslekle meşgul olacağız. Hatta mesleğimiz bizim sosyal hayatımızdan eşimize kadar herşeyimizi etkileyebilir. Hergün lanet okuyarak ile gidersen bu hayat çekilmez diye düşünüyorum.

Bana büyük ihtimal 15-20 k arası bir sıralama gelecek. Bu sıralama ile tıp fakültesi gelebilir ama ben şahsen bilgisayar mühendisliği istediğimden dolayı meslek tercihim net olarak belli. Tıp okumak güzeldir elbet ama ben 6 yıl tıp fakültesi, 4 yıl uzmanlık, 3 yıl zorunlu hizmet, birde doçentlik prof vs derken hayatımın okumakla geçmesini istemiyorum. Bu kondisyon bende yok. Olsa yazardım ama tıp bana göre değil.

2. ÜNİVERSİTE OKUYACAĞIM İL:

Bölüm seçtikten sonra ikinci nokta üniveristeyi okuyacağınız il kısmı. Bir çok bölümde İstanbul Ankara ve İzmir avantajlı. Kişisel gelişim için bu şehirler imkanlar veriyor. Bölüm seçtik üniversite okuma kısmında bu şehirler bir adım önde olsun. Ama bu şehirler olmuyorsa herşey bitmiş değil. Sonuçta kendinizi geliştirmek elinizde. İstanbul ankara izmirdeyseniz zaten sorun yok tercihiniz hemen hemen belli. Farklı şehirde olup puanı buraları tutuyorsa macera aramamak lazım.

Ben izmiri düşünmedim. İstanbul ve ankara arasında kaldım. Hem beklenen istanbul depremi dolaysıyla hemde ekonomik nedenlerden dolayı Ankara'yı öne aldım. Şöyle bakıyorum mühendislik olarak

İstanbulda: 1. Derece üniveristeler: boğaziçi, İTÜ Koç ve sabancı

2. Derece: yıldız teknik, istanbul üniversitesi, Marmara üniversitesi varken

Ankara'da: ODTÜ, BİLKENT

2. Derece: Hacettepe üniversitesi, ankara üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi ( Aybü) var.

Vakıfları yazmadım burslu veya burssuz vakıf üniveristesinde okumayı düşünmüyorum. Ankara'da ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe gelme ihtimali alacağım puana göre düşük ihtimal. Bana kalan ise

Ankara üniversitesi

Gazi üniversitesi

Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi (Aybü) bunlar arasında tercih yapacam gibi

3. ÜNİVERİSTENİN ÖZELLİKLERİ:

Mesleğiniz ve yazacağınız il belli oldu. Artık puanının yeteceği ildeki üniveristeler arasında tercih yapacaksınız. Üniveristenin siyasi fikri kriterinizde varsa unutmayın ki bütün rektörler tek kalemden atanıyor. Bence okuyacağınız üniveristeki öğretim üyesi kadrosu, okuyacağınız bölümün eğitim dili, okuyacağınız üniveristede mezun olan kişilerin kariyerleri, okuyacağınız üniveristede kampüs durumu vs etkili olabilir.

Tercih edebileceğim üç üniveristede eğitim kadrosu iyi duruyor. Ben bilgisayar mühendisliğinde yabancı dilin önemine inanıyorum. O yüzden gazi üniveristesi teknoloji fakültesi ve ankara üniversitesi bilgisayar mühendisliği Türkçe olan kısmı yazmayacağım. Yani dil kriterim

1. Ankara üniveristesi (AÜ) mühendislik Fakültesi bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

2. Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi (Aybü) mühendislik ve doğa bilimleri bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

3. Gazi üniveristesi (GÜ(mühendislik Fakültesi Bilgisayar mühendisliği ( ℅30 İngilizce)

Kampüs olarak baktığımızda ODTÜ bilkent hacettepe kampüsü iyi ama puan yetersiz olduğundan ankara üniversitesi, ankara yıldırım beyazıt üniversitesi, gazi üniversitesi kampüsü hakkında yazacam.

1.Ankara üniversitesi kampüs: gölbaşında bir kampüs ve şehir merkezine biraz uzak şikayetler var kampüste ama yinede bir kampüs alanı var.

2.Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi: kampüscük var diyebiliriz. Küçük bir alanı var ama yenimahalle keçiören arasında anteres avm yanında olması avantaj. Merkeze (kızılay) ulaşım rahat diye duydum. Binası yeni ve mühendislik fakültesi tanıtımı izledim lablar güzel.

3.Gazi üniversitesi: kampüs yok anlamadığım çekmeye gazi teknoloji fakültesi kampüs içindeyken burası tren garı dolaylarında kampüs yok. Dıştan baktım eski bir bina şeklinde. Merkeze (kızılay) yakın konumda

Mezunların iş durumu: üç üniveristede mezunları gayet iyi yerlerde çalışıyor.

1. Ankara üniversitesi: benim tercih edeceğim bilgisayar mühendisliği bölümü için mezunlar gayet iyi yerlerde çalışıyor.

2. Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi: benim tercih edeceğim bilgisayar mühendisliği bölümü mezunları gayet iyi yerlerde çalışıyor.

3 Gazi üniversitesi: Gazi üniversitesi mühendislik fakültesinde özellikle elektrik elektronik mühendisliği ve makine mühendisliği (bu proğramlar ingilizce eğitim veriyor) savunma sanayii alanında oldukça etkililer. benim tercih edeceğim bilgisayar mühendisliğinde mezunlar gayet iyi yerlerde çalışıyor. Bilgisayar mühendisliği mezunları yabancı dil yüzde yüz İngilizce olmadığı için TOEFL sınavına girmek ve yeterli puanı almak zorunda diye duydum. Belkide bu sınavda başarılı olmak kolay belki zor bilmiyorum ama bunu bilin istedim. Savunma sanayi öğretim dili ingilizce olan üniversitelerden belge istemezken yüzde 30 ingilizce ve yüzde yüz Türkçe olan bu bölümlerden TOEFL belgesi istiyor. Bunuda araştırın derim.

Sonuç olarak puanımın yettiği 3 üniverisite arasında tercihim

1. Ankara üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

2. Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

3. Gazi Üniversitesi mühendislik fakültesi bilgisayar mühendisliği bölümü ( ℅30 İngilizce)

Son olarak 4. Tercihim (yığılma olursa boşta kalmamak için)

4. Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi (Aybü) yazılım mühendisliği (İngilizce)

Gibi duruyor. Bunlar benim görüşlerim. İnşallah herkes gönlüne göre bir yere gider. Eğer herhangi bir fikir değişikliği olmasa bu şekilde tercih yapacam. tecrübeli arkadaşlardan farklı yorumlar varsa faydalanmak isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.