Şimdi Ara

SIRALAM YÜKSELTME KONUSUNDA YANLIŞ ANLAŞILMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar günlerdir bakıyorum herkes atıyorum YGS de 20k'ydım LYS'de 10k ya yükselttim gibi şeyler yazmış. Bu olay bana çok mantıksız geliyor. YGS'ye neredeyse 2 milyon kişi girdi fakat TM oldugum ıcın TM sınavlarına bakarsam yaklaşık 600-700k kişinin girdigini görüyorum. Nerdeyse 3te1'lik bi aday farkı varken sıralama yükselttim demek sacma degil mi yoksa benim yanlıs oldugum bi nokta mı var? Çünkü ben ygs5'te 70k'dım tm-1 49k. ben yükselmekten çok düştüğümü düşünüyorum. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

• aynen öyle

ygs5de 70binde 50 bin tmci olsaydı sen yükseltmiş olacaktın. ygsde tmci olarak 25-30 bin arası bi sıralaman var lys ile bu 49bine gelmiş. aynısı bende de oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLG# -- 25 Temmuz 2013; 4:02:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLG#

aynen öyle

ygs5de 70binde 50 bin tmci olsaydı sen yükseltmiş olacaktın. ygsde tmci olarak 25-30 bin arası bi sıralaman var lys ile bu 49bine gelmiş. aynısı bende de oldu.

işte bu yüzden sıralama yükseltme olayını direk rakamlara bakıp kişi sayısını göz ardı ederek ifade etmeyi yanlıs buluyorum
  • Bi bakıma doğru ama mflerin yarısından çoğu edebiyata da giriyor onu gözardı etmemek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkecelik

quote:

Orijinalden alıntı: BLG#

aynen öyle

işte bu yüzden sıralama yükseltme olayını direk rakamlara bakıp kişi sayısını göz ardı ederek ifade etmeyi yanlıs buluyorum

katılıyorum bende sana sınava girecek arkadaşlar bu konuya bakmalılar mutlaka

ygsde şurdaydım lysde şuraya çektim diyenler yanıltıyor
  • Çok doğrusun senin gibi bir arkadaşım vardı ama senin kadar iyi fark açmamıştı
    YGS'de 66 k daydı TM1'de 63K oldu ben YGSde 110 k idim TM1'de 65k oldum
    diploma notum 65 onun 76ydı yükseltmek buna deniyor işte ve LYS'yle yükselttim ki bunun gibi kaç TM'ciyi geçmişimdir belli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: çiftdikiş

Bi bakıma doğru ama mflerin yarısından çoğu edebiyata da giriyor onu gözardı etmemek lazım

Doğru ama sonuc olarak yinede 700bin kişi var ortada?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler en ilginç durum benimkidir ygs5 5k tm2 26 k :D
  • quote:

quote:

Bi bakıma doğru ama mflerin yarısından çoğu edebiyata da giriyor onu gözardı etmemek lazım

Ygsde senin önündeki kişilerin çoğu o 700 binin içindedir hocam

• sonunda mantikli düşünen biri çikti.adam sözelde 100kdan 5kya çektim diyor.zaten 100k'da kaç sözel var?

• quote:

quote:

quote:

Ygsde senin önündeki kişilerin çoğu o 700 binin içindedir hocam

Keşke elimizde bir grafik bir istatistik olsada bakabilsek. yinede sonuc olarak ygsden lysye 10-20k gibi sıralamalar çekenlerin yükselttim demesi eger senin dedigin gibi bir durum varsa bile saçma

• berkecelik B kullanıcısına yanıt
    m3 mf4 de ılk 20k ıcerısıne gıren tm ogrencı sayısı 1veya 2 bını gecmez 100kdan sonrakı yerler ıcın soyleyebılırsın bu durumu ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilkentbilgisayar

sonunda mantikli düşünen biri çikti.adam sözelde 100kdan 5kya çektim diyor.zaten 100k'da kaç sözel var?

yani kesinlikle haklısın. hadi sayısal adam bunu dese dicem ki zaten ygsdede en cok giren grup sayısal ama dedigin gibi öyle sözeller bu kelimeleri yapınca insan kafayı yiyor
  • Yani tmci o kadar mfci adamın altında kalıp 10-20k öne çekiyorsa saçma tabi, ama adam atıyorum 22k dır 2kya gelmiştir bu adama yükseltmiş deriz herhalde bunda hemfikiriz?

• quote:

Yani tmci o kadar mfci adamın altında kalıp 10-20k öne çekiyorsa saçma tabi, ama adam atıyorum 22k dır 2kya gelmiştir bu adama yükseltmiş deriz herhalde bunda hemfikiriz?

Tabikide hemfikiriz. O tür net gözüken şeylerde yükseltmiş demeye evet ama işte benim anlamadıgım nokta adam ygsde atıyorum 65k lysde 60k diyoki yükselttim. bana sacma gelen o. yoksa dedigin gibi belirgin durumlara bir şey dedigim yok
  • Haklısın hocam, verdiğin örnek durumu özetledi, o kişinin yükselttim dememesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: masa70

m3 mf4 de ılk 20k ıcerısıne gıren tm ogrencı sayısı 1veya 2 bını gecmez 100kdan sonrakı yerler ıcın soyleyebılırsın bu durumu ....

Sen dedigimi anlamadın sanırım dostum ben o bahsettiginle ilgili hiçbir şeye değinmedim
  • berkecelik B kullanıcısına yanıt
    yo gayet anladım bnde cevap verıorum ole bırsey sozelde veya tsde olur sayısalda olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.