Şimdi Ara

Sipariş verildi- Sipariş verilecektir. i5 6500 + rx 470 + ssd (2369 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki sistemi sipariş vermek üzereyim, ancak netleştirmek istediğim birkaç konu var,

1. kasa konusu güzel bir marka olduğunu biraz araştırıp öğrendim, vatan bilgisayarın youtube sayfasında incelemeside var 80+ olduğu söylenmiş ancak böyle bir ibare göremedim. 500W ve bu kasa sistem için yeterli olur mu? (açıkçası işlemci parasını kasaya vermek içimden gelmedi)

2. konu ise ekran kartı bu karttan önce rx 480 bakıyordum fakat fiyat olarak neredeyse % 25 daha uyguna kağıt üzerinde % 5 lik bir performans farkı var gibi özellikle kullanmış arkadaşların yorumlarını dört gözle bekliyorum.

başka önerileriniz varsa onlarıda almaktan memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmhwish -- 13 Eylül 2016; 18:02:32 >

• tmhwish T kullanıcısına yanıt
    RX 470 gayet güzel bir kart bence ancka kasa pek içime sinmedi. 110 TL gibi bir fiyata sinerjiden aerocool PSU'suz kasa alıp Corsair Builder VS 550 Watt almanızı öneririm.
  • imzanızdaki marka memnun değilsiniz sanırım?

birde öyle bir kombinasyon deneyeyim madem.
    Yok hocam ben imzamdakinden çok memnunum ancak sizin seçtiğiniz kasa çok ters geldi bana.İkinci el 200 TL'ye aldım ben kasamı zaten yoksa benim kasa 350 TL gibi bir şey (değmez yani 0 almaya)
  • Power yeterli 444w veriyor 12v kanalindan diye biliyorum umarim yanlis bilmiyorumdur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam sevinsem mi üzülsem mi bilemedim (:
  • En kotu ihtimalden bahsedelim 300w veriyor olsa dahi yetecektir sadece 120w ekran karti cekiyor geri kalan donanimlara kalan 180w fazla bile alabilirsiniz o kasayi iciniz rahat olsun

• Değerli forumdaşlar,

Siparişimi toplamda 3 farklı siteden sipariş verecekken biraz önce stokta olan kısımların tamamını hb'deb verdim. Sepette %10 indirimi var ve çoğu ürün internetin en ucuz fiyatlarına geliyor +100 TL world puan + 2x75 TL'lik hediye çeki kazanmış oldum. Sipariş verecek arkadaşlara duyrulur :)
    Bu arada siparişteki hdd'yi çıkarıp 250 gb ssd yaptım, hediye çekleriyle harici hdd alıp depolamayı o şekilde yapacağım.

Tek kalanım 8 Gb ddr4 2133 mhz ram hepsiburadanın kendi sitesinde hala pahalı oluyor onun yerine daha uygun fiyata 2400 mhz olanı alsam sorun olur mu?

• Hocam sanırım sapphirenin Rx470 ini referand modeli almışsın. Referans modeller tek fanlı olmakla beraber daha fazla ses ve ısınma yapıyor. Keşke nitro+ modelini alsaydın.

Sorun olmaz.2133mhzde çalışır.
  • dxdiag.exe D kullanıcısına yanıt
    Hocam referans tasarım seçimini bilinçli olarak yaptım, freesync monitör almayacağım ilerde aslında rx 480 alacaktım fakat 751 TL'ye bulunca rx 470 e döndüm 300 TL kara geçmiş oldum (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmhwish -- 15 Eylül 2016; 11:39:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmhwish

Hocam referans tasarım seçimini bilinçli olarak yaptım, freesync monitör alacağım ilerde aslında rx 480 alacaktım fakat 751 TL'ye bulunca rx 470 e döndüm 300 TL kara geçmiş oldum (:

Referans tasarimin artisi nedir ki?

• pardon hocam yanlış yazmışım almayacağım olarak düzelttim mesajı referans tasarımın bir artısı yok hatta yenilerinin freesync monitörlerle uyumlu çalışma özelliği var, max 3-4 saat sürelerle kartı zorlayacağım içinde 2. fana gerek görmedim. Fiyat avantajı var yalnızca :)
  • quote:

pardon hocam yanlış yazmışım almayacağım olarak düzelttim mesajı referans tasarımın bir artısı yok hatta yenilerinin freesync monitörlerle uyumlu çalışma özelliği var, max 3-4 saat sürelerle kartı zorlayacağım içinde 2. fana gerek görmedim. Fiyat avantajı var yalnızca :)

Fiyat avantajını fazla ses ve ısıya değişmezdim.Ama yine de siz bilirsiniz.
  • hocam ebrar bilgisayardan mı vereceksin siparişi
  • Hocam siparişi ram hariç hepsiburada dan verdim.

• Doğrudur hocam tercih meselesi tabiki ancak casual bir kullanıcı olarak aradaki farkı hissedeceğimi sanmıyorum. Ki ilk ekran kartım fx5200 ü saymazsak bu 6. sapphire ekran kartım olacak hiçbiride beni üzmedi umarım buda üzmeyecek 😁

• quote:

Doğrudur hocam tercih meselesi tabiki ancak casual bir kullanıcı olarak aradaki farkı hissedeceğimi sanmıyorum. Ki ilk ekran kartım fx5200 ü saymazsak bu 6. sapphire ekran kartım olacak hiçbiride beni üzmedi umarım buda üzmeyecek 😁

Casual kullanıcı da olsanız dediğiniz gibi olmuyor.Bilmiyorum daha önce referans kart kullandınız mı ama pek almaya değer kartlar olmuyorlar genelde.Yine de siz bilirsiniz.
  • Çok benzer bir sistem kuruyorum ben rx 470'in custom 8 gb olan modelini tercih ettim. Buradaki 4 gb 8 gb sadece texture detayı olarak yansır deniyor ama yine de insanı cezbediyor. Bütçeyi zorladığı için de ekran kartını sistemi kurduktan sonra alacağım. Umarım bu beklemeye değer.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.