Şimdi Ara

Sinüs ün değeri nasıl bulunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
35.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mesela sin 37 sin53 gibi bilinenler yerine ben sin40 ı sin10 u bulmak istesem nasıl bulurum matematiksel formülü varmı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinüs Değeri Nasıl Bulunur?

Sinüs (sin), bir dik üçgende karşı kenarın hipotenüse oranıdır. Sinüsün değeri, verilen bir açıya karşılık gelen trigonometrik fonksiyon kullanılarak bulunur.

Sinüs değeri bulmak için aşağıdaki adımları takip etmelisin:

• Dik üçgende karşı kenar ve hipotenüs uzunluklarını belirle.
    • Sinüs fonksiyonunu kullanarak sinüs değerini hesapla: sin(a) = karşı kenar / hipotenüs
    • Açının derecesini veya radyanını gir ve sinüs değerini hesapla.

Örneğin:

• Sinüsün 37 derece için değerini bulmak istiyorsan, sin(37) işlemini hesaplamalısın.
    • Sinüsün 40 derece için değerini bulmak istiyorsan, sin(40) veya sin40 işlemini hesaplamalısın.
    • Sinüsün 10 derece için değerini bulmak istiyorsan, sin(10) işlemini hesaplamalısın.

Sinüs değerlerini hesaplamak için bir hesap makinesi veya trigonometrik tablolar da kullanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Matematikten hiç çakmam ama geometrim süperdir.

Sinüs lerden de hiç anlamam.Bence mevlüt hocamızı bekle
  • bunun yerine sinüs ve cosinüs tabloları var...

sinüs mmatematiksel bir ifade değildir...

karşı dik kenar/hipotenüs

fomülünden ibaret üçgenlerdeki açı kenar oranlarını veren bir yardımcı ögedir... lisede sayısal okudum üniversitede muhendislik okuyorum ama hiç sinüs değeri hersaplayan bi formule rastlamadım....

sin 37 ve 53 ün bilinme sebebi de o üçgenler özel üçgen oldugu için...

belki de vardır ama bilen bir arkadas belki aydınlatır bizi...
  • ya benim mat 0 ama ben bunun programını yazmak istiyorum nasıl bulunduğunu bilmeden de olmuyor işte
  • 40-90-50 lik bi üzgen çiz 40 derecenin karşı dik kenar/hipotenüs ün oranı sinüs 40 ı veriyor olmalı...
  • bak program diyince aklıma geldi...

biz 1. sınıfta q basic dersi almıştık... orada arctan x degerini seri açılım yardımı ilke belli bir hata degerine kadar hesaplayabiliyorduk...ama formulu hatırlamıyorum bi bakıyım lşimdi eger programlama notlarımı bulabilirsem sana yardımcı olmaya çalışırım...
  • evet kareli bir kağıttan bulabilrsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu direncin değeri nedir ?
    9 yıl önce açıldı
    suyun ph değeri kaç olmalı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben çizip bulmayacağım çizsem bile bana değerini vermezki sadece çizmiş olurum
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackPeac3

40-90-50 lik bi üzgen çiz 40 derecenin karşı dik kenar/hipotenüs ün oranı sinüs 40 ı veriyor olmalı...

arkadas bunu bir bilgisayar programında kullanmak istiyor o senin dediğin bunun geometrik ifadesi... onu kullanamaz buyuk ihtimal...

matematiksel bir ifadesi de olabilir...

valla baktım ama notlarımı bulamadım...
    ama dediğim gibi serisel bir ifadesi olabilir... basic programlamada kullanılıyor bazen arastırmanı bu yonde surdurmeni tavsiye ederim...
  • trigonometrik cetvele bakın zaten sin37=0,6 derler ama tam karşılığı değil zaten matematikçiler bunu kullanmaz fizikte kabuldür sadece
  • quote:

Orjinalden alıntı: Baron17

ben çizip bulmayacağım çizsem bile bana değerini vermezki sadece çizmiş olurum

53 37 ve 90 üçgennde 37 nin dk kenar (3)bölü hipotenüs(5) oranı 3/5 olduğundan sinüs 37 0.6 dır
    yani sen 40 ın dk kenar / hipotenüs oranını bulduğun zaman sinüs 40 ı bulmuş olursun üçgeni çiz oranlar her zaman aynı çıkar tahminimce..yani 40 50 90 üçgeninin hipotenüsünü sen 5 alıp çizersen ben 12 alıp çizersem sinüs 40 oranında bi değişiklk olmaz( bu arada daha lise öğrencisiym üniversite öğrencileri mutlaka daha iyi şeyler biliyordurlar..)
  • trıgonometrı tablosu dıye bısey vardı heralde orada hepsı yazıyor bıde bazı cok kapsamlı hesap makınelerınde oluyor ıstedıgın sayının sınusunu falan bulabılıyosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Slang_1903

trıgonometrı tablosu dıye bısey vardı heralde orada hepsı yazıyor bıde bazı cok kapsamlı hesap makınelerınde oluyor ıstedıgın sayının sınusunu falan bulabılıyosun

işte ben o hesap makinalarına bir yenisini eklemek istiyorum
  • quote:

işte ben o hesap makinalarına bir yenisini eklemek istiyorum

kardeş sen ciddi misin yoksa kafa mı buluyorsun? ben de ciddi ciddi burada sana açıklama yapmaya çalışıyorum...

bu üçgen çizmeye çalışan arkadaslar ne gerek var üçgen çizmeye bunun mevcut bir tablosu var zaten...

sinüs değerleri için tan 90 tane dik üçgen çizmeniz lazım...

ve her birinde karsı dik kenarın hipotenüse oranını bulmanız lazım...

bunu bir bilgisayar programında nasıl kullanacaksınız ya da bu bir formulasyon mudur? nasıl bir mantıktır bu biri bana açıklasın...
    o dediğinniz bu işin çıkış noktası... ölçüm gerektiren hiçbir durum matematiksel bagıntı olarak adledilemez...
  • eline bir acı olcer alıcaksın 40-50-90 üçgeni çizeceksin sonra eline bi cetvel alacaksın kenarların uzunlklarını olceceksin sonra 40ın karsındaki kenarı hipotenuse boleceksin..
  • toplam farktan yada dönüşüm ters dönüşümden verilen sayıyı bulabilrsn örnegn sin15 degerini
    sin60-sin45 yani toplam farktan bulablrsn ;) zzaten verilen bilinmien sayı bilinen 2 sayını toplamı yada farkıdır
  • mevlut hoca da kim soyadı altıntop mu
  • casio fx-3650P
  • trigonometri cetveli fln oluo galiba onda yazıyo..ya da yarımaçı fln uygula ordan bişeyler çıkar ama çok zor
  • mevlüt sevindirmi yoksa?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.