Şimdi Ara

Sinüs osilatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bana maliyeti düşük, frekansı gerilim kontrollü sinüs üretici osilatör şeması lazım. Biraz araştırdım ama gerilim kontrollüsünü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Düzenleme: 20Hz ile 20KHz arası frekansı değiştirebilmem lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dağcı-85 -- 27 Eylül 2007; 9:24:34 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_17876989/tm.htm

siz geçen sormuştunuz bu entegre gerilim kontrollu frekans ayarı yapıyor tek yapmanız gerekn şu (ben böyle deneyip yaptım oldu) 8038 in 8 nolu bacagı vcc den 1V eksiği ve vcc arası gerlimle çalışıyor bunu bir trs (örn:bc237) ile yapabilirsiniz
  • Hocam int-el in malzeme listesine baktım 6$ fiyat veriyor :(
    http://www.int-el.com.tr/fiyatlistesi.html
    Eğer bu entegreyi kullanırsam yaklaşık 100 malzemeden oluşan devremin maliyetinin 1/3 ü bu entegreye olacak ... Opamplı transistörlü bişey varmıdır diye araştırıyorum ama malesef henüz bulmuş değilim...

• kare dalga osilatörü kendi bildigin gibide yapabilirsin
  • Hocam bunun frekansı değiştikçe sünüs çıkışındaki işaretin şeklinde bozulmalar olabilirmi
  • bozulma derken sanırım gerilim düşümünden bahsettiniz frekans yükseldikçe az bi miktar düşmesi gerek ama 20 hz - 20khz için o kadar göze çarpacak bişey olacagını sanmıyorum
  • yok hocam sinüs işaretin şeklinin düzgünlüğünü kastetmiştim. Değişik frekanslarda C3 kondansatörü gecikmelere sebep olup işaretin şeklini bozabilirmi? Birazdan proteusta çizeyim bakayım sonucu bildiririm Şema için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Roleli tetikleme devresi
    8 yıl önce açıldı
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    SMPS Devresi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam malesef düşük frekanlarda sinyalin şekli bozuluyor. 500hz den sonra sinüsleşmeye başlıyor. Ayrıca dediğiniz gibi frekans arttıkça genlikte değişeler de söz konusu :(

proteus dosyası:
    http://www.savefile.com/files/1083035
  • isiste bende sorun var açamadım 7.1 yüklü hep takılıyor 500 hzden aşağıya şekil bozuklukları oluyorsa kondlardan oluyordur onları kademeli yapman gerek (belkide gerçek te bozulma olmaz) demekki kabaca düşünürsek bozulma oldugu degerden ittibaren kondun degerini artırman lazım 10 kat artırmayı dene belli bir degerden sonrada gerilim düşümünü istemiyorsan kondun degerini düşürmen gerekli
  • o zaman 4066 tarzı analog anahtarlar ve bunları kontrol eden frekansa göre ayarlamalrı yapan elektronik devre tasarlamam gerekiyor aynısı için de yüksek frekanslarda kazanç içinde geçerli... içinde adcsi olan bir pic ve kıytırık bir dac ile çok daha rahat sinüs üretebilirim... acaba 8038 de nasıl yapmışlar...
  • bence gerçekte bir dene isise kanma hem daha iyi sonuç alırsın
  • Tamam hocam bugün yarın dener sonucu yazarım, hem tecrübe olmuş olur. İlgilendiğin için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.