Şimdi Ara

Sınırsız dönebilen potansiyometre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyun direksiyonu bilirsiniz ucuzları az sağa az sola döner bende dedim içini açiyim bişeyler yaparım çok döner baktım içinde potansiyometre benzeri birşey var ben onun yerine çok dönen bişey koysam sizce olurmu resimler geliyo

hani bazı müzik sistemlerinde böyle ses açma yeri sınırsız döner ya öyle birşey lazım öyle bişey varmıdır varsa nedir olurmu uyarmı elektronikci abilerim yardım lütfen

• sonsuz denen pot dediğin zımbırtı aslında rotary encoder. çalışma prensibleri tamamen farklı, yani kullanamazsın am çok turlu pot kullanabilirsin.
  • O direksiyon o pot'a göre tasarlanmıştır. Çok turlu pot iş görmez.
    Enkoder hiç görmez.
  • Hocam çok turlu neden görmesinki 10k çok turlu potansiyometre bağlasam aynı işlevi çok turda gerçekleştirmezmi
  • Mekanik olarak elveriyor mu? Pot'un çentikleri dışında sınırlayıcı bir şey yoksa olabilir.
    Ama eskiden 270 derece çevirebildiğin direksiyonu 20 tur çevirmen gerekecek. Genelde çok turlu pot'lar 20 tur civarında oluyor ve 10TL civarındalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Mekanik olarak elveriyor mu? Pot'un çentikleri dışında sınırlayıcı bir şey yoksa olabilir.
    Ama eskiden 270 derece çevirebildiğin direksiyonu 20 tur çevirmen gerekecek. Genelde çok turlu pot'lar 20 tur civarında oluyor ve 10TL civarındalar.

ozaman bende 20 k alırım hocam 5 turda tam döner tır oyunu oynarken felan çok dönmesi çok eğlenceli olur
  • o çok turlu pot değil direksiyondaki. çift konumlu switch. yani örneğin sağa döndüğünde bir switch anahtarlıyor, sola döndüğünde başka bir switch anahtarlıyor. böyle..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

o çok turlu pot değil direksiyondaki. çift konumlu switch. yani örneğin sağa döndüğünde bir switch anahtarlıyor, sola döndüğünde başka bir switch anahtarlıyor. böyle..

pekiya hocam ben o switch in çok fazla dönenini bulamazmıyım
  • direksiyonda switch kullanıldığnı sanmıyorum amaç direksiyonun dönüş açısına göre oyunu kontrol etmek olduğundan potansiyometredeki direnç değişimine göre oyun tepki verecektir, switch kullanılırsa ne kadar döndürdüğünüz farketmeksizin tam sağ ve tam sol durumu ortaya çıkar ki oda ok tuşlarıyla kontrolden farklı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NPN

direksiyonda switch kullanıldığnı sanmıyorum amaç direksiyonun dönüş açısına göre oyunu kontrol etmek olduğundan potansiyometredeki direnç değişimine göre oyun tepki verecektir, switch kullanılırsa ne kadar döndürdüğünüz farketmeksizin tam sağ ve tam sol durumu ortaya çıkar ki oda ok tuşlarıyla kontrolden farklı olmaz.

aynen hocam haklısınız bunu düşünmüştüm aslında ama kablolar çıktı ortaya sonsuz potansiyometre koysam dönerse kablolara takılır plastikler felan var ben yayları söktüm döndüğü yerde kalıyo bide vitesi yükselttim otobüs gibi oldu pek güzel görüntü yok ama iyi gibi

• uğraşabilirim diyorsan direksiyon milinin hareketini bir dişli sistemiyle potansiyometreye aktararak tur sayısını artırabilirsin. bu arada oradaki eleman potansiyometre switch vs değil.
  • Ugrasirim diyorsan iki tane pot alacaksin. bi tanesinin ucunu digerinin arkasina kaybattircaksin. sonra ikisini biribirine seri baglicaksin. bu sekilde 540 derecelik donus acisi elde edebilirsin. ama bunu aletin icine nasil yerlestirirsin bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan0 elimde slikon yok dişli sistemi oturtmak pek kolay olabilceğini sanmıyorum hocam

du riechst so gut hocam doğruyu söylemek gerekirse açıkçası anlamadım diğerinin arkasında kaybattırmak derken demek istediğinizi
  • Bir half yanlisligi butun olayi bozmus :D kaynattiracaksin demek istedim. bir potun donen ucunu digerinin kasasina kaynattircaksin. Mesela direksiyonu ilk dondurdugunde once ondeki potun ucu donecek. İlk pot sonuna kadar donunce bu sefer kasasi yani ona birlesik olan 2. potun ucu donmeye basliyacak. donus derecesi 2 katina cikmis olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haa şimdi anladım hocam çok mantıklı ama içine yerleşirmi o ayrı konu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.