şirketteki ağ üzerinde bize verilen ipler sabit ve her ipye verilen belli izinler var mesela bende yalnızca 2 web sitesine izin verilmiş onun haricinde başka yerlere giremiyorum (şuanda bu mesajı tüm sitelere izni olan arkadaşın ipsi ile yazıyorum, kendisi işe biraz geç gelirde ) bunun bi yolu yordamı varmıdır nasıl geçeriz bu ağdaki izin kısmını ?
bak kardeş bu olayı aşman imkansız diyim ben sana...bende kısıtladım zamanında kesinlikle benim verdiğim iznin dışına çıkamazsın...ama interneti full olanbirileri işe geç mi geliyo veya izinlimi hemen onun ipsini senin bilgisayara ver...sonra o bilgisayarını açtıgında senin bilgisayara ip çakışması der sende ozaman hemen değiştirirsin...böle idare et...
bence imkansız diye bişey yoktur işi bilen biri cevap veresiye kadar başka iplerle idare edicez artık
kardeş yapılır ama senin yapman için interneti kısıtladıgı server ney onu öğrenmen lazım...bide bu serverın kullanıcı adı ve şifresini öğrenmen lazım zaten bunları öğrendikten sonra sen bilgi işlem olursun...ok benim anlatmak istediğim buydu...
bizdeki server linux iş. sistemi kullanılıyo ama k.adı ve parolayı bildikten sonra işin espirisi kalmıyoki
domain mantığı var ama isa server yoksa . belki tamamen kural dışı bir IP yazarsan makinene muhtemel kural yazılmamış bir IP bulabilirsin. çıkış serbest olur. ama ağı server yonlendiriyorsa şansın çok az.
bilgisayarlarınızı ipden bu şekilde kısıtlayabileceklerini sanmıyorum. muhtemelen isa server vardır onun üzerinden çıkıyorsunuzdur, yetkilendirmeleride ya mac adresi üzerinden yada usera göre veriyorlardır. şimdi sana iki tavsiye: 1- arkadaşının blocksuz olan bilgisayarındaki kullanıcı adı ve şifre ile kendi bilgisayarında oturum aç. sitelere girip dene, çalışıyorsa kısıtlamayı usera göre ayarlamışlardır, çalışmıyorsa mac adresine göredir. bunun içinde; 2- mac adresini değiştir, bunun nasıl yapılacağını şu anda burada anlatmayacağım, bununla ilgili nette kaynak bulabilirsin. şimdi, arkadaşının bilgisayarına tekrar geç, sol köşedeki başlat/çalıştır komutunu seç, cmd yaz konsol açılacak. açılan konsola ipconfig /all yaz orada network kartının mac adresini görürsün. onu bir yere yaz, dediğim gibi mac adresini değiştirmenin yolunu göreceksin nette, aynısını uygulayıp o mac adresini yaz oraya. eğer bu durumda çalışırsa mac adresine göre yetkilendirilmişsinizdir. bunu da deneyerek (ne kadar başarılı olur bilmiyorum) ortadan bir veya iki karakter değiştirerek yeniden dene. aksi takdirde mac adresleri çakışacağı için diğer arkadaşının bilgisayarı neti bırak domaine bile giremez.
izni olan arkadaşın pc sine 2 ci ethernet kartı tak. Onun internetini kendine paylaştır.... Onun tüm hakkından faydalanırsın....... Diğer türlü Firewall üzerinden kısıtlanmışın galiba durum onu gösteriyor... Cihazın şifresini bilmeden önüne geçmen imkansız
diğer pcye ethernet kartı takma şansım yok kullanıcı adı değiştirmek işe yaramadı ve mac konusuda maalesef olmuyo çünkü benim makinede sadece ip yi değiştirmekle nete girebiliyorum yani mac hep aynı o yüzden başka çözümü olan varmıı
cevaplar için teşekkür ederim
birde aşşağıdakini accountu deneyebilirsin en kesin yöntem:
kullanıcı adı: günde-8-saat parola : patrona-çalışmak-lazım
quote:
Orjinalden alıntı: muya123
birde aşşağıdakini accountu deneyebilirsin en kesin yöntem:
kullanıcı adı: günde-8-saat parola : patrona-çalışmak-lazım
Sınırsız interneti olan makinaya proxy server kur. Onun üzerinden nete bağlan.
DAHA FARKLI Bİ ÇÖZÜM YOLU VARMI ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme