Şimdi Ara

sinir sistemim hasta durumda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Allah şifa versin. Anlayabiliyorum durumunuzu.
  • Hic bir zaman psikiyatriye gitmem eger pskilojik bir sorunum olursa o igrenc kimyasal şeyleri vücuduma sokmam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allaha sıgınıyorum. alısma süreci ama internette ilaç bıraktıktan sonra 1-2 yıl bu durumu devam eden insanları okudum o yüzden korkularım arttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotçu -- 16 Nisan 2019; 19:53:51 >
  • durumum devam ediyor arkadaşlar gerçekten çok yoruldum :(
  • Hocam sen yalnız mı yaşıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailemle yaşıyorum 3 kişiyiz
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    Hocam bence bunun çaresi yalnız yaşayıp düzenli ve sakin bir hayata sahip olmak. Benim en büyük hedefim bu düzen, sessizlik ve yalnızlık. Çok para kazanmasam da olur 2k bile yeter ama tek başıma sakin ve kimsenin varlığımdan bile haberi olmadan yaşarsam iyilesecegimi ve cok iyi hissedeceğimi biliyorum.

• aynı dusunuyorum seninle. sen de m ilac kullanıyorsun hocam.
    Evet hocam aynı düşündüğümüzü biliyorun hemen hemen aynı sorunlara sahibiz seni çok iyi anlıyorum ben.

Daha önce konuşmuştuk hocam cymbalta, duloxx vs. kullandım ama uzun bir zamandır kullanmıyorum hala çok kötü haldeyim ama çok sıkışmadıkca kullanmamaya çalışıyorum onlar ben korkunç hale getiriyor hocam.

Hocam ben çözüm bulmak için çok çok uzun zaman ugrastim hala da uğraşıyorum ama oyle bir durundayim ki gittikçe daha kötü hale geliyor kendim hakkında asla yanilmam hocam gelecekte neler olacağını biliyorum önüne geçmem lazım ama gittikçe daha zorlaşıyor eski yöntemler ise yaramiyor sen ne yapiyorsun hocam öylece durup kendi kendinin mahvolmasini bekleyemezsin. Söylenecek çok şey var hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest87628

Evet hocam aynı düşündüğümüzü biliyorun hemen hemen aynı sorunlara sahibiz seni çok iyi anlıyorum ben.

Daha önce konuşmuştuk hocam cymbalta, duloxx vs. kullandım ama uzun bir zamandır kullanmıyorum hala çok kötü haldeyim ama çok sıkışmadıkca kullanmamaya çalışıyorum onlar ben korkunç hale getiriyor hocam.
    biliyorum hocam hatırladım. inan hafızam cok kötü kaslarım ağrıyor vs. aylardır kendimde değilim. sen cymbaltayı kestin sanırım cok uzun kullanmamıştın. ben 7 sene kullandım. ben doktorlardan ümidi kestim hocam. hiçbirinden doğru düzgün yardım alamadım. daha fazla ilaç kullanmak istemiyorum. suan prozac var 20 mg. her gün korku filmi gibi yaşayacağım atakları bekliyorum(!) sende yoksunluk durumları nedir. kafamı toparlayamıyorum sadece anlatılmaz yaşanır sen beni anlıyosundur. ama böyle dururken de durum iyiye gitmiyor

bu videodaki adam 15 sene kullanmış bu ilaçları bırakmış ve düzelme göstermiş. 4 senesini almış. beyni toparlanmış.

sen neler yaşıyorsun git gide cözümsüz daha kötüye giden bir durum mu var sende de.

Evet hocam ben uzun süre kullanmadım ve düzenli kullanmadım sadece ilacı aldığım 2 gün etkisini azalarak gösteriyordu sonra tekrar atiyordum vs böyle kullaniyordum bu nedenle bir anda bırakınca ilk zamanlar vücut istese de birakabildim.

Evet ben gittikçe kötüye gidiyorum. Borderline kisilik bozuklugum var. Asiri derecede duzen takıntım var ve gittikce hayatımı mahvetmeye başladı. Her an düzensiz hissediyorum kendimi ve bu benim enerjimi emiyor dışarıya bile çıkamıyorum. Cymbalta kullandığım zamanlar en azından o ilaç bana cesaret veriyordu hatta alkollü gibi saçma sapan seyler yaptığımı veya yaşama sevinciyle dolup taştığım, aşırı derece umutlu olduğumu vs. hatırlıyorum.

Benim gibi karamsarlikta seviye atlamış bir insanı bile umut dolu yapıyordu o ilaç. İlacı aldığım zamanki etkileri tabiki de devam etmiyor ama ayni senin dediğin gibi hafızamı, ilaci uzun süre kullanmamama rağmen bozdu. Bir şeyleri hatırlamakta veya aklımda tutmakta çok zorlanıyorum. Çok sinirliyim hatta bu yuzden kavga etmekten vs. çok korkarım aklıma çok psikopatca pis seyler geliyor kötü şeyler yapmaktan korkuyorum eskiden bu kadar da değildim.

Tahminen 3-4 sene sonra intihar edecekmisim gibi hissediyorum. Hem borderline gittikçe daha kötü hale geliyor hem de yaşantımda her sey dilediğimin tam tersi oldugu icin daha da kötü hale geliyorum. Evet yapayalnizim tek bir arkadaşım yok neredeyse kimseyle konusmuyorum forumda bile şu kadar yazı yazmam mucize beni anlayacağını bildiğim için ilk defa bu kadar uzun yaziyorum. Yani hayatım da istediğim gibi değil hatta beni daha da kötü hale getiriyor.

Ben çözümün yapayalnız olmama rağmen tam anlamıyla gerçekten yalnızlık yani yalnız yaşamak ailenin bile olmaması vs. bunlarin olduğunu düşünüyorum. En azından süreci yavaslatmak veya kendimi kandırmak için sadece kendimle bas basa olmam gerekli hayatta tek hedefim var o da bu açıkçası. Ya da dediğim gibi 3-4 sene sonra artık isin içinden çıkamaz olacağım ve intihar edeceğim. Halihazirda aklımda bir sürü plan var bazen kendi ölümüm aklıma gelir gözlerim dolar hatta...

Çok uzun oldu hocam ama dediğim gibi anlatacak çok şey var bunlar hiçbir şey sen de biliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest87628 -- 19 Mayıs 2019; 19:8:56 >

Hocam bir de zedprex hiç duydun mu? Sence kullansam etki eder mi ya da etkisi nasıl olur?

• quote:

Evet hocam ben uzun süre kullanmadım ve düzenli kullanmadım sadece ilacı aldığım 2 gün etkisini azalarak gösteriyordu sonra tekrar atiyordum vs böyle kullaniyordum bu nedenle bir anda bırakınca ilk zamanlar vücut istese de birakabildim.

Evet ben gittikçe kötüye gidiyorum. Borderline kisilik bozuklugum var. Asiri derecede duzen takıntım var ve gittikce hayatımı mahvetmeye başladı. Her an düzensiz hissediyorum kendimi ve bu benim enerjimi emiyor dışarıya bile çıkamıyorum. Cymbalta kullandığım zamanlar en azından o ilaç bana cesaret veriyordu hatta alkollü gibi saçma sapan seyler yaptığımı veya yaşama sevinciyle dolup taştığım, aşırı derece umutlu olduğumu vs. hatırlıyorum.

Benim gibi karamsarlikta seviye atlamış bir insanı bile umut dolu yapıyordu o ilaç. İlacı aldığım zamanki etkileri tabiki de devam etmiyor ama ayni senin dediğin gibi hafızamı, ilaci uzun süre kullanmamama rağmen bozdu. Bir şeyleri hatırlamakta veya aklımda tutmakta çok zorlanıyorum. Çok sinirliyim hatta bu yuzden kavga etmekten vs. çok korkarım aklıma çok psikopatca pis seyler geliyor kötü şeyler yapmaktan korkuyorum eskiden bu kadar da değildim.

Tahminen 3-4 sene sonra intihar edecekmisim gibi hissediyorum. Hem borderline gittikçe daha kötü hale geliyor hem de yaşantımda her sey dilediğimin tam tersi oldugu icin daha da kötü hale geliyorum. Evet yapayalnizim tek bir arkadaşım yok neredeyse kimseyle konusmuyorum forumda bile şu kadar yazı yazmam mucize beni anlayacağını bildiğim için ilk defa bu kadar uzun yaziyorum. Yani hayatım da istediğim gibi değil hatta beni daha da kötü hale getiriyor.

Ben çözümün yapayalnız olmama rağmen tam anlamıyla gerçekten yalnızlık yani yalnız yaşamak ailenin bile olmaması vs. bunlarin olduğunu düşünüyorum. En azından süreci yavaslatmak veya kendimi kandırmak için sadece kendimle bas basa olmam gerekli hayatta tek hedefim var o da bu açıkçası. Ya da dediğim gibi 3-4 sene sonra artık isin içinden çıkamaz olacağım ve intihar edeceğim. Halihazirda aklımda bir sürü plan var bazen kendi ölümüm aklıma gelir gözlerim dolar hatta...

Çok uzun oldu hocam ama dediğim gibi anlatacak çok şey var bunlar hiçbir şey sen de biliyorsun.
    bırakabilmen iyi olmuş hocam ama durumun da iyi değil üzüldüm. intihar duyguları bana da geliyor ama kendime zarar vermiyorum sen de öyle hissediyorsan yaz bana hocam hem birbirimizi iyi anlıyoruz. bende de okb var özgüvensizlik var ama ben onlarla yaşamaya razıyım suan cymbaltanın beni getirdiği durum ve ağlama nöbetleri resmen farklı birine dönüştüm ve bunu kimseye anlatamazsın. kimse inanmaz ya da anlayamaz. cymbalta kullanırken yaptığım çoğu şeye inanamıyorum bunu ben değil de bir dublör yapmış hissinde oluyorum. tamamen başka birisi oldum. sende okb de var mı hocam. cymbalta cesaret özgüven veriyor bıraktıgında da tamamen yerle bir oluyor hayatın. iyi ki uzun süre kullanmamışsın. o yalancı umut ve özgüvenin 7 yıl sonra dibi gördüğüne şahit oldum. doktora gitsem ne fayda görecegim ki. başka ilaçlar verecek bana.

en kötüsü de uzun süre bir ilacı kullandıktan sonra oluşan hasarı başka bir ilaçla kapatmaya calısıyorlar.

söyledigin hayat yalnızlık az da olsa huzur verir hocam eger seni mutlu edecekse öyle yaşa kimseyi takma. yalnız ol öyle yaşa hocam. istedigin zaman anlat ben dinlerim.

• quote:

Hocam bir de zedprex hiç duydun mu? Sence kullansam etki eder mi ya da etkisi nasıl olur?
    onu hiç kullanmadım hocam
    Sen de anlatabilirsin hocam ben de dinlerim her zaman dinleme konusunda iyiyimdir.

Evet bırakmam iyi oldu hocam ama anlattığım gibi durumum hala kötü halde. Evet bende de öyle oluyordu ben değil başkası yapıyormuş veya başkası konuşuyormuş gibi oluyor bu şekilde yalandan yasamaktansa bırakmak kullanmamak daha iyi hocam.

• Kullandığın ilaçların adı ne ?
  • prozac var rexapin var

rexapini 3 gündür almadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotçu

prozac var rexapin var

rexapini 3 gündür almadım
    Anladım. Prozac dünya'da bayağı popüler olan bir depresan ilacı. Şahsen ben kullandım, ilk zamanlar gerçek anlamda beni biraz hızlandırdı, dışarı sık sık çıkmaya başladım. 6 ay kadar sürdü bu ama. Sonra film'i vardı, o'nuda izledim :D Daha önce hızlı bir hayat yaşayan yazar bir kadının prozaga nasıl bağlamasını anlatan bir film. Kısacası herkesin mutsuzluğundan bahsetmeye çalışmış. Neyse, ikinci ilacın'da benzer olanını "olanzapin" kullandım. Bir bok'a yaramıyordu. Ayrıca bu ilaç şizofreni ilacı, depresyon ile şizofren arasında benzerlik çoktur, sadece şizofrenlik de halüsinasyon durumları vardır. 3 gündür başlamış isen, direkt hiç başlama derim. Çünkü öncelik olarak senin yapman gereken şey psikiyatri değil, bir psikoloğa görünüp terapi alman. Ne bileyim, bu konuda biraz da kendini zorlamaya çalış, yani zorlamaya çalışırken kendini rahatlaştır demek istedim. Çünkü ilaçlara alıştığın zaman inan bana daha kötü oluyorsun. Üstelik ilaçları bırakmaya çalıştığın zaman, bu sefer herşey daha beter oluyor. Ben senelerdir kullanıyordum. Şizofreni, histerik bozukluk hastalığı geçirdim. Şizofreni kronik oldu, yani geçecek gibi değil. Üstelik son zamanlarda da major depresyona bağladım. Geçtiğimiz yıl ilaçları bıraktım. Kısa sürede kendimi öyle süper hissettim ki, tuhaf bir duyguydu bu, sanki özgür kalmıştım! Daha önce esir gibi yaşadığımı fln düşündüm, acayip hızlandım. Ama bir yere kadar sürdü :) Sonra sanrılar bir başladı, en son evin içinde çığlıklar atıyordum korkudan. Yani kısacası, ilaçlar seni kendine bağlı ediyor. Belki bu hastalığımı normal bir şekilde aşabilirdim. O şekilde azalsaydı ya da bitseydi biterdi, ama ilaçlar farklı çalışıyor beyin içinde. Depresanlar mesela senin daha mutlu olabilmen için, ya da algılarını kapatıp sana rahatlamak içindir genelde, ama ben bu konuyu araştırdım internette, ilaçlar bunu yapıyor ama sonra daha mala bağlıyorsun. Hem zaten yaşayan birisi olduğum için, teyit ettim onları izledikten sonra.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.