Şimdi Ara

Sınıf öğretmenliği yazılır mı işsiz kalır mıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • burdur da sınıf öğretmenliği tutuyor sizce yazılır mı? Almanca öğretmenliği ve mütercim tercümanlıkta tutuyor ne önerirsiniz? Bu kaçıncı konum birine bile cevap alamadım lütfen yardımcı olun bilmeden gitmek istemiyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınıf Öğretmenliği Yazılır Mı, İşsiz Kalır Mısınız?

Sınıf öğretmenliği, gelecek vadeden bir kariyer yolu olmaya devam etmektedir. Ancak, işsizlik oranları ve istihdam piyasasındaki rekabetin bilincinde olmak önemlidir.

Sınıf Öğretmenliği İşsizlik Oranı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki son verilere göre, sınıf öğretmenlerinin işsizlik oranı %2,3'tür. Bu, ulusal ortalamanın (%3,5) altında olup eğitim alanındaki yüksek talep seviyesini yansıtmaktadır.

İşsiz Kalma Riskini En Aza İndirme

İşsiz kalma riskini en aza indirmek için aşağıdaki adımları atabilirsiniz:

• Erken Kariyer Gelişimi: Stajlar, öğretmenlik lisans programları ve sertifikasyonlar gibi profesyonel gelişim fırsatlarına katılın.
    • İstihdam Edilebilir Beceriler: Teknoloji entegrasyonu, özel eğitim ve çok kültürlü eğitim gibi istihdam edilebilir beceriler geliştirin.
    • Ağ Oluşturma: Diğer öğretmenler, okul yöneticileri ve eğitim alanındaki profesyonellerle bağlantı kurun.
    • Çalışma Alanı Esnekliği: Farklı okul türleri ve konumları araştırın.

Sonuç

Sınıf öğretmenliği, yüksek talep gören ve gelecek vadeden bir kariyerdir. İşsiz kalma riskini en aza indirmek için profesyonel gelişim, ağ oluşturma ve istihdam edilebilir beceriler geliştirmek esastır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Slm kardeş sıralamanı öğrenebilirmiyim mümkünse.. kardeşim de sınıf yazacak da. tutar mı tutmaz mı kaygısı var.
  • Kastamonu üniversitesi 415binle almış MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR) 416bin BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (ZONGULDAK) 416bin ben sözeldim eşit ağırlığa ve dile öylesine girdim tm2 414bin gelmiş bunlara girilir ama iş bulurmuyuz o önemli
  • 4+4+4 ile atamaları çok zorlaştı. Tavsiyem çift ana dal imkanı olan bir üniversiteye girmeniz. Sınıf öğretmenliğine girip, türkçe öğretmenliği çift ana dal yapıp, türkçeden devlete atanabilirsiniz. Sınıf öğretmenliğinde zor dersler yok o yüzden çift yapmak çok zor değil. Çift ana dalı 4. sınıfa gelmeden bitiren çok arkadaşım vardı. Mesela istanbul üniversitesinde çift ana dal için 50 kredi tamamlanıyordu. Değişmiş olabilir, iyi araştırmak lazım.
  • 3 sene önce 8000 atama olan sınıf öğretmenliği geçen sene 341 kişi almış 4 ve suan 25000 atama bekleyen öğretmen var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çift anadallı bi bölüme puanım sıralamam yetmesi çok zzor büyük ihtimal...
  • mutercim tercumanlik daha mantikli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART MI ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mersin mütermcim tercümanlık tutuyor almanca ama tek kelime almanca bilmiyorum sorun olur mu acaba
  • bölüm öğretmenliklerinin atamaları daha iyi oluyor fizik matematik falan düşün zaten özel ders falan vererekte ek gelir elde edebilirsin ve daha rahat olur sınıf öğretmenliği zordurda.
    ben tıp ile itu ödtü mühendislik arasında kaldım
  • sen yardirmissin ya

• sınıf öğretmneliği 2012 mezunuyum ilk yıl kpss de 654. oldm atanamadm geçen senede 3600 oldum atanamadm atanma sayısı her nekadr yüksek olsada bekleyen şu anda hali hazırda 40 bin kişi war... aklı olan yazmaz kaldıki alan sınavının içeriğine bi göz atın lys ygs daha kolay .. yazma kardeş 2 senedr çektiğimi kimse bilmez..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayal005 H kullanıcısına yanıt
    Hocam bende türkçe ogretmnligu ve sınıf ogretmnligi arasında kaldm öneriniz nedr atanma açısından

• 357bindeyim Burdur gelir heralde benim

• 4 yıl sonra ne olacağını kimse bilemez ama yığılmalar devam ederse sınıf öğretmenleri 4 yıl sonra +50.000 den fazla açıkta insan olacaktır bu yıl atanan 350 kişiyide göz önünde bulundurursak 4 yıla en fazla 250 kişi atarlar diye tahmin ediyorum 50.000 kişiden ilk 250 ye girerim diyorsan direk yaz ama özelde çalışma imkanın yok kpssde atanamazsan ortada kalırsın direk, bide şimdi sözleşmeli felan olayları çıkmış 4+4+4 sistemiylede iyice bok edildiğini söylüyorlar ama dediğim gibi 4 yıl sonra belki sen havalara uçarken biz pişman oluruz neden sınıf öğretmenliği yazmadım diye hiç belli olmaz
  • öğretmenliklerin bugunu yarını tutmaz dört yıl sonrası ıcın kesın gozuyle bakamıosn ben sınıf öğretmenliği yazıgm sene yılda 7-8 bin sınıf öğretmeni alınırdı tam mezun oludm 324 kişeye düştü o sene 18360 mezun vardı 324 atandı gerisi izledi sadece kaldıki çoğu pdr ye okul öncesne gitmedi köy öğretmeni olacam sevdaaıyla... dikkatli kararlar verin bitirince de 3-4 yıl işssiz gezmek var işin ucunda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.