Şimdi Ara

RTX 5080 Sistem Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Marka takıntım yok hocam sinerjide bu var diye ekledim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız aslında. Ben biraz daha uygun bakayım.
    Ana bileşenlerim belli. Ancak parça parça alsam toplayabilir miyim derdi var. Olmadı pcden anlayam birine toplattırırım.

• 3.1 psu için en f/p olanlar bunlar. ikisi de 3 taksitle.

amazon
    FSP Model VITA-850GM
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0D41SJKLV

www.hepsiburada.com
    Raijintek Ampere 850W 80+ Platınum Atx 3.1 Ampere Pcıe 5.0 Fiyatı
    https://app.hb.biz/yTC16gekMj8T

sinerji'den olsun derseniz yeni çıktı bu var ama biraz tuzlu. trendyol'da 3 taksitle satılıyor dün aldım ben hafta sonu gelir. nitro+ 9070'e takacam 16pin bağlantılı olunca bu model ama 5080 falan rahat kaldırır bunların hepsi. platin gold onlara çok takılmayın.

https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-850w-c850-white-80-gold-tam-moduler-pcie-50-atx-31-guc-kaynagi-p-51718

Pros:

• Capable of high levels of power for sustained periods.
    • Quality 105C Nichicon capacitors.
    • Great build quality.
    • Quiet operation thanks to Fluid Dynamic Bearing fan.
    • Fully modular.
    • 10 year warranty.
    • White cabling – high quality cables too.
    • Class leading load regulation.

Cons:

• It's a higher cost unit.

• anakart kasa ssd sıvı soğutucu güç kaynağı ram fan seti bunlardan kısarsan 5080 sığar fan sonradanda eklenir kartı sonradan ekleyemezsin

• The Alim kullanıcısına yanıt
    Yok ondan demedim marka ayni zaten, z5 ve z5 neo var mesela neo yazan amd expo olanlar hazir profille geliyor ugrasmazsin ayarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 16 Nisan 2025; 20:5:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci: Ryzen 7 9800x3d
    Anakart: MSI x870 gaming plus
    Ekran kartı: Rtx 5080
    Kasa: Lian Li lancool 3
    PSU: Fsp vita 850w
    RAM: Lexar ares 32 GB 6000/28
    Sıvı Soğutucu: Arctic liquid 3.
    SSD: Kingston renegade 2tb.
    Toplam: 120 Bin TL.

Bu sisteme uygun monitör önerir misiniz?
    2k olarak Lenovo Legion var. Ama 4k da alabilirim lakin OLED alamam.

Tam 4k sistemi olmuş, çok güzel duruyor.

• İyi günlerde kullanın. Toplayınca bir test yaparsınız artık 

• O sisteme bu kasa yakışır...

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Raijintek PAEAN ULTRA Tempered Glass, 480mm Sıvı Soğutma Desteği, USB Type-C E-ATX Full Tower Bilgisayar Kasası (0R20B00252) - Bilgisayar Kasası - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/raijintek-paean-ultra-tempered-glass-420mm-sivi-sogutma-destegi-usb-type-c-e-atx-bilgisayar-kasasi-0r20b00252.html

Psu dahil...

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Raijintek PAEAN ULTRA 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Tempered Glass, 480mm Sıvı Soğutma Desteği, USB Type-C E-ATX Full Tower Bilgisayar Kasası (0R20B00252-850BR) - Bilgisayar Kasası - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/raijintek-paean-ultra-850w-80-bronze-tempered-glass-480mm-sivi-sogutma-destegi-usb-type-c-e-atx-bilgisayar-kasasi-0r20b00252.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 17 Nisan 2025; 4:34:58 >

• franklinda F kullanıcısına yanıt
    Fan yok bunda. Ek fan alsam daha da çok artacak masraf.

Evet sığar.

• teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Raijintek PAEAN ULTRA E-ATX Full Tower Bilgisayar Kasası + Arctic Liquid Freezer III - 420 A-RGB Siyah + High Power Performance 850W 80+ GOLD ATX Güç Kaynağı - Bilgisayar Kasası - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/raijintek-paean-ultra-e-atx-full-tower-bilgisayar-kasasi-arctic-liquid-freezer-iii-420-a-rgb-siyah-high-power-performance-850w-80-gold-atx-guc-kaynagi.html

Kasa sıvı soğutma (420mm) 850w gold psu dahil paket...

Kasa üst düzel sistemler için tamamen ve özel soğutmalarada izin veriyor sadece bir seçenek olarak ekledim...

Bütçe dostu seçenek Raijintek Ponos Ultra MS4 kasada var 80+ gold bir psu ile işini görecektir...

Böyle toplu almaya gerek yok ya ayrı ayrı alırsam daha çok karda olurum.

• Daha ekonomik olur...

Ponos kasayı biliyorum aklımda var. Boş bi zamanımda detaylı videolarını izlerim. Zaten sistemdeki tek net olmayan bileşen Kasa. E-atx ya da atx olacak ama marka model karar veremedim.
    Bir de alacağım sıvı soğutma heybetli olunca kasa içinde anakart ve ramlere olumsuz etkisi olur mu düşüncesi var.

• Bende Arctic 240mm biraz kaba kıl payı sığdı o nedenle iyi incelemek lazım...

Kıl payı sığması benim için olumsuz bir durum. O nedenle kasa ve soğutucu uyumuna göre kasaya karar vereceğim. Lakin Lian Li Lancool III'te bir sorun olmaz dediler. Olmazsa soğutucuyu değiştireceğim artık. Ya da uygun kasa bulana kadar beklicem.

• Monitöre karar verdik.

4k OLED Monitör: Dell Alienware AW3225QF 32" 0.03 ms 4K Curved 240 Hz Oyuncu Monitörü (Yakın arkadaşlarım ve kuzenlerin ortaklaşa doğum günü hediyesi olacakmış.)

• İşlemci için ram gayet iyi ve doğru seçim, sweet spot 6000mhz cl28/30

• SaMoVe kullanıcısına yanıt
    Sistem benim içime sindi. Parçalar da gayet kaliteli duruyor. Sağ olsun forum hocalarımız sayesinde sağlam sistem topluyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.