Şimdi Ara

Sinema sistemini tv ye bağlama. Ses sorunu. Yardım eder misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar samsung 46f6340 led tv im var. Samsung HT-E355/TK sinema sistemi aldım. Televizyonun hdmı (ARC) yerine bağladım. Diğer 3 hdmı dan ses alamadım. Bundan aldım ama normal televizyon izlerken ses çok çıkıyor. Dvd oynatıcıya mp3 takıp dinleyince ses 5 kat daha fazla çıkıyor. Beyaz ve kırmızı kablo ile bağlayım dedim ama yine ses alamadım. Bu normal atv show felan izlerken sesi nasıl müzik dinlerkenki yüksek ses çıkış yapabiliriz ? Neredeyse tv nin kendi hoparlörü ile aynı çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım edecek yokmu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydu alıcınızdan almayı denediniz mi sesi

• quote:

Orijinalden alıntı: omarking61

Uydu alıcınızdan almayı denediniz mi sesi

Hocam uydu alıcısı tv nin içinde. Smart tv. Ayriyeten kullanmıyorum

• Çok fark olmaması lazım aslında. Arc bağlantı tercih edilen bir bağlantıdır. Ses sisteminde varsa optik ses kablosu ile deneyin birde.

• quote:

Orijinalden alıntı: uguroz76

Çok fark olmaması lazım aslında. Arc bağlantı tercih edilen bir bağlantıdır. Ses sisteminde varsa optik ses kablosu ile deneyin birde.

Optik yok hocam

• İnternetten baktığım fotolarda dvd player ın arkasında hdmi in bulunmuyor. Sadece bir hdmi out var. Sizin dvd nin arkası bu şekilde dimihttp://obrazki.elektroda.pl/3419881400_1405096184.jpg

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İnternetten baktığım fotolarda dvd player ın arkasında hdmi in bulunmuyor. Sadece bir hdmi out var. Sizin dvd nin arkası bu şekilde dimihttp://obrazki.elektroda.pl/3419881400_1405096184.jpg

Evet böyle hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: brkbrktgl

quote:

Çok fark olmaması lazım aslında. Arc bağlantı tercih edilen bir bağlantıdır. Ses sisteminde varsa optik ses kablosu ile deneyin birde.

Optik yok hocam

Tv nin menüsünde, ses çıkış veya hoparlör yapılandırma vb ayarlar var ise pcm, bypass vs seçenekleri değiştirerek deneme yapın. Böyle ayarlar yok ise sanırım yapacak birşey yok. Zaten asıl problem ses sistemi denilen cihazın ne hdmi, ne optik girişinin olmaması. Sadece Arc koymuşlar oda problemli anladığım kadarıyla.

• quote:

quote:

quote:

Optik yok hocam

Tv nin menüsünde, ses çıkış veya hoparlör yapılandırma vb ayarlar var ise pcm, bypass vs seçenekleri değiştirerek deneme yapın. Böyle ayarlar yok ise sanırım yapacak birşey yok. Zaten asıl problem ses sistemi denilen cihazın ne hdmi, ne optik girişinin olmaması. Sadece Arc koymuşlar oda problemli anladığım kadarıyla.

tv de tv hoparlörü, alıcı ve harici hoparlör var. Hdmı(arc) yerine bağladığımda ve tv den alıcı seçtiğimde ses çıkıyor ama dediğim gibi tv nin kendi hoparlörü ile aynı yükseklikte çıkıyor. Ozaman anladığım kadarıyla bu sinema sisteminden sadece usb veya dvd ile izleyince yüksek ses çıkacağı için böyle kullanılıyor. Normal yayından ses almak için özellik yok gibi birşey. Hdmı geçtim. beyaz kırmızı kablo ile de ses almam gerekmez mi ? ondanda alamıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Optik yok hocam

tv de tv hoparlörü, alıcı ve harici hoparlör var. Hdmı(arc) yerine bağladığımda ve tv den alıcı seçtiğimde ses çıkıyor ama dediğim gibi tv nin kendi hoparlörü ile aynı yükseklikte çıkıyor. Ozaman anladığım kadarıyla bu sinema sisteminden sadece usb veya dvd ile izleyince yüksek ses çıkacağı için böyle kullanılıyor. Normal yayından ses almak için özellik yok gibi birşey. Hdmı geçtim. beyaz kırmızı kablo ile de ses almam gerekmez mi ? ondanda alamıyorum

Ben pioneer marka ses sistemini hdmi arc ile tv ye bağlı kullanıyorum. Tv yayınlarının sesini gayet iyi alıyorum evet belki direk ses sisteminden oynattığım filmler filan biraz daha yüksek gibi ama bu tv yayınının sesi yetersiz demek değil. Ayrıca beyaz kırmızı kablo ile sesi stereo olarak almanız gerekir. Bunun için tv den harici hoparlör seçtikten sonra, ses sistemindenden aux veya harici kaynak vb bir seçim yapacaksınız. Yani genellikle ses sistemlerinde radio, dvd, tv arc, aux, microfon vb seçenekler olur. Bunlardan hdmi ile bağlandığınızda arc, stereo kablo ile bağlandığınızda aux(veya eşdeğeri neyse o) seçmeniz gerekir.
    Umarım çözersiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Optik yok hocam

Ben pioneer marka ses sistemini hdmi arc ile tv ye bağlı kullanıyorum. Tv yayınlarının sesini gayet iyi alıyorum evet belki direk ses sisteminden oynattığım filmler filan biraz daha yüksek gibi ama bu tv yayınının sesi yetersiz demek değil. Ayrıca beyaz kırmızı kablo ile sesi stereo olarak almanız gerekir. Bunun için tv den harici hoparlör seçtikten sonra, ses sistemindenden aux veya harici kaynak vb bir seçim yapacaksınız. Yani genellikle ses sistemlerinde radio, dvd, tv arc, aux, microfon vb seçenekler olur. Bunlardan hdmi ile bağlandığınızda arc, stereo kablo ile bağlandığınızda aux(veya eşdeğeri neyse o) seçmeniz gerekir.
    Umarım çözersiniz.

Hocam şöyle birşey yaptm. Sinema sisteminin arkasına beyaz kırmızı kabloyu taktım. Kablonun diğer ucu kulaklık girişli. Tv nin kulaklık girişine taktım oldu. Yardım için teşekkürler

• Pardon yazamadım zaten bu dvd nin arkasında hdmi in yok siz ancak hdmi out a takarsınız ki normalde burdan ses almamanız gerekir.dvd nin arkasına ancak rca kablo ile bağlantı yapılabilir yani tv nin kırmızı beyaz out ile dvd nin kırmızı beyaz in kısımlarını bağlamanız gerekir. Bu şekilde zaten kesin olması gerekirdi. Sizde öyle yaptınız heralde. Keşke sistemi alırken optik ve hdmi in girişleri olan bir cihaz alsaydinız.

• quote:

Pardon yazamadım zaten bu dvd nin arkasında hdmi in yok siz ancak hdmi out a takarsınız ki normalde burdan ses almamanız gerekir.dvd nin arkasına ancak rca kablo ile bağlantı yapılabilir yani tv nin kırmızı beyaz out ile dvd nin kırmızı beyaz in kısımlarını bağlamanız gerekir. Bu şekilde zaten kesin olması gerekirdi. Sizde öyle yaptınız heralde. Keşke sistemi alırken optik ve hdmi in girişleri olan bir cihaz alsaydinız.

Hocam sinema sisteminin arkasına kırmızı beyaz kablo ile bağladım. Diğer uçlarını tv nin kırmızı beyaz yerine bağladım. Yani sizin dediğiniz gibi ama olmadı. Bende bir bucu kırmızı beyaz diğer ucu kulaklık çıkışlı kablo aldım. Kırmızı beyazı sinema sistemine kulaklık cıkısını tv arkasına bağladım anca öyle oldu. Yinede teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.