Şimdi Ara

Sinema Odası Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Hali hazırda bir tane sinema odam var. Hd projeksiyon + 1000w Dolby surround 5.1 ses sistemi + Mi box media player + 2.40 mt Beyaz perde


    fakat sistem eskidiği için yeni bir sistem kurmak istiyorum ve kafamda belli cihazlar var. Düşündüğüm sistem şu şekilde;


    4k Projeksiyon + Mi stick 4k + Dolby Atmos avr + 7.1 hoparlör seti + 4 mt perde.


    bu konu hakkında sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?


    örneğin hoparlör setini subwoofer ayrı kuleler ayrı almayı düşünüyorum. onun dışında avr cihazlar media oynatmıyor. o yüzden sanırım yine media player almam gerekecek. değerli görüşlerinizi merak ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlazibere -- 10 Temmuz 2022; 18:37:51 >



  • Ayrıca tavsiye ettiğiniz marka ve model varsa söylerseniz çok mutlu olurum

  • tlazibere T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu iş için ayıracağınız bütçe ne kadar? Çünkü istekleriniz doğrultusunda bir sistem minimum 150 bin TL’yi bulacaktır.

    Ayrıca 4mt perde demişsiniz. Eğer 4 mt genişlik ise,16:9 formatında bir perdenin kendi büyüklüğü 170 inç gibi olur. Böyle büyük bir perde de doğru bir görüntü almak için ışık gücü (lümen) yüksek bir projeksiyon cihazı olması gerekiyor. Kaliteli görüntü ve yüksek lümen bir arada olunca projeksiyon fiyatları 10 bin dolar civarına çıkıyor.

    Ki bu boyuttaki düzgün bir perde bile 20 bin TL civarına gelir. Uzun zamandır fiyat bakmadığım için tahmini bir fiyat yazdım.

    Fiyat açısından fikir vermesi adına kendi kullandığım sistemin yaklaşık fiyatlarını yazıyorum.
    Projeksiyon BenQ w2700 20 bin TL
    Perde: 92 inç, sanırım 5-6 bin TL olmuştur
    AVR: Denon 4400 (2018 yılı modeli) bunun dengi 9.1 bir AVR 25 bin TL
    Hoparlörler: Heco, Canton vs karışık 5.1.4 kurulum yaklaşık 40-50 bin TL
    Kablolar: minimum 2-3 bin TL

    Bu sebeple öncelikle bütçe konusunu netleştirip, bu sistemin kurulacağı alan hakkında bilgi verirseniz daha mantıkı ve isabetli yorumlar yapılabilir.


    Ayrıca 4mt bir perdenin olacağı bir oda minimum 30-40 m2 gibi olur. Böyle bir odada hoparlör dizilimi 7.1 yada 7.1.2 gibi olmalı ki çevresel ses de düzgün alınabilsin. O yüzden de daha üst düzey bir AVR ve daha çok hoparlör olması gerekiyor. Bu da toplam fiyatı arttırıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 12 Temmuz 2022; 15:29:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bu konuyu bende merak ediyorum, yaklaşık 14 metrekare bir odam var ve ışık geçirmeyen perde yaptırarak işe başladım. Projeksiyon almayı düşünüyorum aklımda Optoma HD29He, Viewsonic PX701HD, Epson TW-740 veya TW-750 modeller var. 4K hedefim vardı fakat projeksiyon fiyatları uçmuş. O yüzden 1080P kurulum düşünüyorum. Projeksiyon için farklı önerileriniz varsa düşünebilirim. Ses sistemi olarak Sony HT-G700 soundbar düşünmüştüm ama bunda da alternatifleri değerlendirebilirim ama muhtemelen maliyet açısından soundbar sistem yapıcaz gibi. Aynı zamanda ambiyans için ileride Philips HUE ekosistemi de kurmayı planlıyorum. Odanın kullanım amacı sinema ve oyun olacağı için ve halihazırda PS5’im olduğu için ekstra bir Android Box alma niyetim yok. Şimdilik kafamda tasarladıklarım bu şekilde. Yakın sistemler kurmuş veya cihazlar hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumları benim için önemli. Projeksiyon modellerinden ve ses sistemi olarak farklı düşünceleri duymak benim için karar verme aşamasında önemli.

    Projeksiyon için perde almayı şuan düşünmüyorum, duvara yansıtarak kullanıcam ekstra masraf olmasın şuan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nick.Bulamadım -- 12 Temmuz 2022; 15:54:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Nick.Bulamadım kullanıcısına yanıt
    Eğer 2.el düşünürseniz benim kullandığım benq w2700 modelini önerebilirim. 2 tane RGB renk çarkı olduğu için renkler daha başarılı.
    Optoma’da ise 2.çark beyaz olduğu için ışık gücü (lümen) daha yüksek oluyor ama renk doğruluğu iki tane RGB çarklı olan modellere göre daha düşük oluyor.

    Bu arada Optoma, BenQ ve Viewsonic DLP diye geçen bir teknoloji kullanıyor. Bunların bağzılarında Rainbow effect diye geçen gazetelerdeki ofset kayması gibi bir sorun olabiliyor. Ve bu durumu her insan fark edemiyor. Bazı kişilerin gözleri bu duruma oldukça hassas. O yüzden projeksiyon almadan önce mutlaka bir yerde dlp tip bir projeksiyon deneyin. Eğer bir sorun görmüyorsanız dlp projeksiyon da alabilirsiniz. Ama bu rainbow effect durumunu fark ediyorsanız o zaman 3lcd teknolojisini kullanan Epson modellerine bakmanız gerekiyor

    Üyesi olduğum bir whatsapp grubunda birisi öncesinde Epson projeksiyon kullanıyordu. Projeksiyon bozulunca yeni projeksiyon olarak dlp teknolojili Optoma hd29 he diye geçen bir model aldı. O arkadaş ekrana 15-20 dakikadan fazla bakamadığını ve başının döndüğünü söyledi. Halbuki eşi hiçbir şekilde bu durumu fark etmemiş bile. Yani konu tamamen göz yapısı ile alakalı.

    Bunun yanı sıra projeksiyon ve Hue kombinasyonu pek mantıklı olmuyor. Benim de tv sehpasının arkasında Hue ampüllerim var ama projeksiyon kullanırken daha iyi bir kontrast ve renk yakalamak için mümkün olduğunca ortamın karanlık olması gerekiyor. Hue ise ortamı aydınlattığı için tam tersi bir etki yaratıyor. Bu sebeple eğer boş duvar ve sadece projeksiyon olacaksa hiç Hue almayın, o bütçeyi alacağınız diğer cihazlar için kullanın.

    Bana göre Hue daha çok tv ile kullanılacaksa mantıklı olan bir iş. Yada konsantre bir şekilde film vs seyretmezken ortam ışığı vs gibi kullanılacak bir alet.


    Ses sistemi konusunda soundbar bütçe sebebiyle mantıklı bir çözüm olabilir ama benim bildiğim bir alan değil. O yüzden forumun soundbar başlığından yardım istemeniz daha doğru olacaktır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.