Şimdi Ara

SINAVDA TUVALETİM GELMİŞTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
12.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet gençler öncelikle bu konu ciddi bir konudur,alaylık bir tarafı yoktur ve yazacaklarım tamamen gerçektir.Kısa bir yazının sonunda biraz da öneri tadında olacaktır

Günlerden Cumartesiydi ben saat 7-7.30 gibi kalkmıştım her şey normaldi,tabiki geceden uyuyamamıştım.
    Kalktım ve her sabah yaptığım gibi kahvaltımı yapmıştım.Birden geçen seneden dersanede kimya hocamın anlattığı o hikaye geldi aklıma

Anlattığına göre bir kız YGS de tuvaleti gelmiş çok zor durumda kalmış ağlamış ama çıkamamış.

Bütün sene çalış,bir sürü kitap deneme kitap bitir sınav günü hiç hesaba katmadığın bir şey başına gelsin.Olacak iş mi ?

Her neyse bir yandan zaten TYT nin nasıl bir sınav olacağı kafamda dönüp duruyor,bir yandan kendimi rahatlatmaya çalışıyorum derken kelalaka aklıma gelen bu hikayeden sonra ben de "acaba benim de başıma gelir mi ya " diye korkmaya başlamıştım bile

Sınava bir buçuk saat kala okulun bahçesinde hiç rastlamadığım tepkiler vermeye başladı vücudum.Geçen sene YGS den çok daha farklıydı
    Mide bulantısı,göz kararması terleme vs vs

Kalan vakitte Google dan bunların tipik stres belirtileri olduğunu,akut olduğunu ve geçeceğini tek yapmam gerekenin kendi kendimi sakinleştirmek olduğunu ve en önemlisi o an da bana kimsenin yardımcı olamayacağını bilmek ve bunun farkında olmak olduğunu düşündüm

Gerçekten de o anda annem dahil kimse beni kurtaramazdı.Ben de sınav binasına erken girip ortama alışmayı tercih ettim ve yaklaşık 40dk erken kala girdim binaya ve oturdum

Nefes egzersizlerine başladım,nedense sınav salonundaki tek endişeli stresli adam ben mişim gibiydi.Artık bu iş o kadar çok göze batmış olmalı ki sınav görevlileri yanıma gelip sakinleşmemi iyi olacağını söylemeye başladı.

Her ihtimale karşı sınavdan önce tekrar tekrar tuvalete gittim.Ama nafile sınav başladıktan tam 10dk ya kadar benim stresim sürdü ve bir yandan Türkçe sorularını okuyordum

Ve 10 dakikadan sonra herhalde en çok korktuğum şey başıma geldi,ciddi bir tuvalet ihtiyacı...Ama nafile sınavdan çıkamazdım 2 sene çalışmıştım bir yandan kendime kızıyorum bir yandan şansıma sövüyorum bir yandan sınava odaklanmaya çalışıyordum

O an ne kadar odaklanabildim bilmiyorum,soruları ne kadar sağlıklı çözebildim hiç bir fikrim yok

Gelen sonuç ne olursa olsun kendime "yapabileceğinin en iyisini yaptın,bu yaşananları sen seçmedin senin kontrolünde değildi..." diyeceğim

Bu yazıyı yazmamdaki amaç,ben bu sene ne olursa olsun yerleşeceğim, gerek potansiyelimin ve çalışmamın çok altında bir başarı sırası elde edecek olsam dahi bizden sonra sınava girecek arkadaşlara söyleyeceğim şey

Hiç birşeyi tamamen kontrolünüz altında tutamazsınız ve gerçekten bazı şeylerı hesaba katmamış olabilirsiniz ve bu hesaba katmadığınız şeyler belki de hayatınızı değiştirecek güçtedir.Belki bu gülünç ama can sıkıcı olay benim hayatımı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyecek ? Bilemiyorum..

İkincisi,korktuğunuz şeyin başınıza gelmesi daha muhtemeldir.Size Murphy bilgiçliği taslamayacağım ama durum böyle

Bu olay TYT de başıma geldi ben büyük heyecan ve stresin neden olduğunu düşünüyorum,sınavdan önce sıvı alımım çok düşüktü zaten.AYT de ise başıma gelmedi,sanırım heyecanımı atmıştım
    Ama yine de bu durum TYT yi çok tehlikeye soktu,belki de bana kaybettirdi

Bu yüzden üçüncü olarak da mutlaka heyecanınızı stresinizi kontrol altına almaya çalışın,ama bunu sınavdan önce değil mutlaka bir uzmandan yardım alarak deneyin
    İnanın hiç bir şeye bu kadar heyecanlanmamıştım ve bu kadar stres yapacağımı bilmezdim,siz de bilmiyor olabilirsiniz..

Teşekkürler

EDİT 1 : ARKADAŞLAR 2126.oldum benim için inanılmaz bir şey bu en azından üstteki hikayeyi okuyan anlar :))

Çok mutluyum Allaha binlerce kez şükürler olsun hedefimi tutturdum en azından sıralama olarak.
    Belirtmek istedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaktozSuzSüt -- 31 Temmuz 2018; 1:52:43 >

• benimde aytde geldi ilk arada çıktım çok fenaydı cidden 2. oturumda tuvalet sıkıntı
  • Sirf çişim gelmesin diye annemin okunmuş suyundan içmedim.Bunu da itiraf edeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük mü geldi,küçük mü? Büyük geldiyse büyük ihtimal heyecandan olan gaz sancısıdır.Gazı hiç tutmayıp salardım.SOnuçta osurmak yasak değil ya

• AYT de benim başıma geldi tuvalet problemi sorulara odaklanamaz oldum 1,5 saat vardı daha bitmesine sınavın ben daha fen bile yapmamıştım altıma saldım gitti.

Gecede uyumak için stresi atmak için 1 bardak votka içmiştim 2 gece. sonra 8 9 saat mışıl mışıl uyumuştum :)
  • Tuvaleti sürekli akla getirmek tuvalet ihtiyacı duymamızı sağlıyor gerçekten. Ders çalışırken konsantre olmada çok zorlanırım ama sınavlarda nedendir bilmem sınavdan başka hiçbir şey düşünmem, sınavda hiç tuvalet ihtiyacı hissetmezken sınav bitip binadan çıkmaya yakın bir anda altıma edecek gibi olduğumu bilirim. Bazen bazı şeyler nasip-kısmet oluyor hocam dediğiniz gibi hayatımızda bizi neyin iyi ya da kötü etkileyeceğini bilemeyiz, umarım sizi iyi etkiler ileride bu tuvalet meselesini tatlı bir anı olarak hatırlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aidenholmes19 -- 26 Temmuz 2018; 17:6:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkacarcom

AYT de benim başıma geldi tuvalet problemi sorulara odaklanamaz oldum 1,5 saat vardı daha bitmesine sınavın ben daha fen bile yapmamıştım altıma saldım gitti.

Gecede uyumak için stresi atmak için 1 bardak votka içmiştim 2 gece. sonra 8 9 saat mışıl mışıl uyumuştum :)
    İyi yapmışsın hocam,benim gelse ben de salardım hiç acımazdım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • david12 D kullanıcısına yanıt
    sınav gözetmenleri gülüyor sadece biraz o kadar bide ilk başta kokuyor sonra hissetmiyorsun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: aidenholmes19

Tuvaleti sürekli akla getirmek tuvalet ihtiyacı duymamızı sağlıyor gerçekten. Ders çalışırken konsantre olmada çok zorlanırım ama sınavlarda nedendir bilmem sınavdan başka hiçbir şey düşünmem, sınavda hiç tuvalet ihtiyacı hissetmezken sınav bitip binadan çıkmaya yakın bir anda altıma edecek gibi olduğumu bilirim. Bazen bazı şeyler nasip-kısmet oluyor hocam dediğiniz gibi hayatımızda bizi neyin iyi ya da kötü etkileyeceğini bilemeyiz, umarım sizi iyi etkiler ileride bu tuvalet meselesini tatlı bir anı olarak hatırlarsınız.
    İnşallah hocam ama kendime söz verdim.Sonuç çok kötü de gelirse kesinlike "tuvalet" bahanesine sığınmayacağım hayırlısı olsun nasip te bu varmış diyeceğim
  • Geçmiş olsun çok doğru demişsiniz bazı şeyler insanın elinde olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lesfleursdumal

Geçmiş olsun çok doğru demişsiniz bazı şeyler insanın elinde olmuyor
    aynen öyle hocam nasip kısmet artık
  • niye kastınız ki bu kadar ben sallana sallana girdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim de tyt de başım ağrımaya başlamıştı aha sıçtık demiştim,neyse ki geçti hemen.
  • Sınavda altına işemek yasak değil. 1 senelik emeğiniz boşa gideceğinize salın gitsin. Millet dağıldıktan sonra çıkarsınız.
  • Riske atmadım, iki sınava da bezle girdim. Üzüldüm sizin adınıza ama sınavdan çook önce düşünmeniz gerekirdi bu durumu sınav sabahı düşünüp kafaya takmanız ilginç olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiveSeveN -- 26 Temmuz 2018; 23:35:9 >
  • Sen ne diyon ben yaşlı bezi bağladım ne olur ne olmaz diye baktim ne giysem şişik gösteriyor annem dalga geçince çıkarttım 😁😁

• quote:

Orijinalden alıntı: Wrath34

Sen ne diyon ben yaşlı bezi bağladım ne olur ne olmaz diye baktim ne giysem şişik gösteriyor annem dalga geçince çıkarttım 😁😁
    Hocam sizin bez dandikmiş, benim taktığım belli olmuyordu hiç.
  • Hadi ya eczaneye en kaliteli ver demiştim olmadı bana şişik gösterdi

• Ben de sınavdan önceki 3 ayın son haftalarında hep ishal olmuştum.Acaba sınav günü ishal olur muyum demiştim ve sınav günü ishal olmuştum.Neyse ki heyecan ishaliymiş ishal ilacı ve muz yedikten kısa süre sonra geçti
    Umarım beklediğinden çok daha iyi bir sonuç alıp istediğin yere yerleşirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendarlı Köle Taciri -- 27 Temmuz 2018; 3:34:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.