Şimdi Ara

Sınava Öylesine Giren Biri Olarak Yorumum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu sene kırık obp ile öylesine girdim sınava. Tyt hakkında biraz konuşmak ve kendi yorumlarımı yapmak istiyorum. Açıkçası çok yüksek bir sıralama yapmadım geçen sene ama bu sene benzer sıralamalar yapabilecek arkadaşlar için yığılma analizi açısından belki bir miktar katkım olur.

TÜRKÇE: Gerçekten 2018 sorularına göre çeldirici sorular ağırlıklıydı. (Yün sorusu, birkaç hatırlayamadığım ama dumur eden paragraf sorusu) Her kitapçıkta sıralalar farklı ama o sorulara denk geldiğinizde eminim siz de afalladınız ve heyecana kapıldınız. O yüzden şüpheniz olmasın, 2018'e göre daha beyin yoran sorulardan oluşuyordu. Genel olarak zor diyebilirim kendi yorumuma göre. 2018 ayarından daha üst düzey bir sınavdı bana göre dilbilgisi dışında.

MATEMATİK: Sınava hiç çalışmadan girdiğimi ve deneme pratiğim olmadığı söylemem gerekirse, aşırı zor bir bölüm değildi matematik bölümü bence. Şöyle ki, geçen sene iyi kötü çalışıp deneme çözmemize rağmen 15 soruya gelene kadar akla karayı seçmiştim. Birkaç boşum bile vardı geçen sene 15'e gelene kadar. Ama bu sınavda malesef 20. soruya kadar aşırı beyin yoran, zorlayan bir soru yoktu. 19 doğrum olduğuna eminim hatta. Problemlere doğru geldiğimde türkçede çok harcadığım vakitten dolayı fen ve sosyale geçtim yetiştirmek adına. O yüzden o konu adına pek yorum yapmayacağım çünkü problemlere bakamadım bile doğru düzgün. Fen ve sosyal bittiğinde kalan 15 dakikada tekrar geri döndüm geometriye ve geometri adına pek de bir şey göremedim açıkçası. Hiçbir pratik olmadığını söylemek istiyorum bu arada. Özellikle çamaşır makinesi gibi sorular basit denklemle hatta kafadan bile çözülebilecek sorulardı. Sadece soruyu iyi okumak gerekiyordu. Genel olarak matematiğin geçen seneye göre daha kolay olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tabii ki kendi yorumlarım bunlar.

SOSYAL: Bir sayısal öğrencisi olarak sosyalde de malesef bilgi sorusu pek yoktu, yoruma dayalı sorular ağırlıklıydı ve gündelik hayatta bu işi iyi takip eden biri olarak çok zorlandığımı söyleyemem yine. Örneğin kuveyt/umman sorusu tamamen genel kültür ölçen soru idi ve doğru yaptım, ya da divanıhümayun sorusu da mantık ile çözülebilecek bir soruydu açıkçası. Yine de genel olarak düşündüğümüzde ve din kültürünün zor bilgi sorularından oluştuğunu da hesaba katarsak geçen sene ayarında bir sınavdı. Felsefe biraz türkçe ağırlıklı gibi duruyordu bilgi sorusundan çok. Maksimum 15-20 dakika içinde yapılabilirdi yani genel olarak.

FEN: Evet sayısal çıkışlı olmama rağmen gayet güzel ve kafa karıştırıcı sorular olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sarı ışık rengi sorusu birçok insanı tuzağa düşürebilecek cinsten, özkütle sorusu bilmeyen için zorlayıcı, biyolojide gerçekten güzel ve kafa karıştırıcı sorular barındıran beğendiğim bir bölüm oldu fen. Bilgi ağırlıklı olduğunu söylemek de yanlış olmaz bence, yoruma dayalı pek az soru vardı geçen seneye göre. Bu yüzden geçen seneye oranla bir tık daha zor olduğunu düşünüyorum, belki aynı ayarda olabilir.

TOTAL: Gerçekten güzel bir türkçesi olan, birçok kişiyi eleyebilecek sorular barındıran, bilgi sorusu kadar eğlenceli ve düşündüren sorular içeren, aşırı zor olmayan ama kesinlikle yığılmalara sebep olabilecek türden bir sınavdı bence. Yazdığım tüm yorumlar 60-100k aralığındaki arkadaşlar için geçerli, üst sıralamalardaki arkadaşlar için işler daha kolay olabilir. Ama bu sıralamalar için gerçekten zor bir sınavdı hiç şüpheniz olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 15 Haziran 2019; 20:48:27 >

Rock/Metal/Blues
    We choose to go to the moon. We choose to go to the moon in this decade and do the other things not because they are easy, but because they are hard. Because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sözelden ilk 100 için girenler
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.