Şimdi Ara

Şınav,mekik,barfiks,plank,squat ile ağırlık kullanmadan mükemmel bir fizik inşa edilebilir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
4
Favori
5.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kardeş senin sağlık sorunun mu var merak ettim. Şeker hastalığın falan yok değil mi? Varsa da geçmiş olsun.
  • seker hastalıgı var spor yaptıkca yedırtıyor sısmanlatıyor hocalar ve doktorlarda baktı
  • spor salonunda yapılanın çok daha fazlası evde yapılabilir.

korona muhabbetine eve döndüğümde çok zayıftım, kollar küçülmüş 30u görmüştü belki de.

40 günde çok temiz 5-6 kilo aldım, tartım olmadığından net rakam veremiyorum. kollarım 30’dan 35’i gördü 40 günde. fakat antrenman programım gerçekten inanılmaz, haftanın her günü çalışıyorum, bir gün full body, bir gün izole kol şeklinde.

karantina bitene kadar çok çok üstüne koyacağım, supplementler neredeyse tükendi fakat çok da elzem değil.

salona gittiğim zamanlarda 30’dan 33’e çıkamadığımı bilirim 1 ayda.

omuzlar da keza öyle, 120yi gördu.

sadece şınav, squat ile bu sonuçları alamazsınız, bunların daha aktif varyasyonlarını denemelisiniz: decline şınav, pistol squat gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Anladım geçmiş olsun. Nasıl spor yaptığına bağlı. Vücut geliştirme hem kilo alma hem de zayıflama elde etmek için 2 farklı şekilde yapılabiliyor. Zayıflamak kan şekeri dengene de iyi gelecektir. Ani zayıflama yaşamazsan. Vücut geliştirmenin hiçbir zararı olmaz. Aksine şeker hastalığına iyi geldiği bilimsel olarak ispatlanmış bir şey. Ayrıca yağ yakıyorsun, metabolizman hızlanıyor. Bir diğer nokta ise yürüyüş yapmak. Bol bol yürüyüş yapman lazım. Gerçekten bol.

Yani günde en az 2 saat tek seferde yürümen lazım. Sabah kahvaltını yaptıktan 2 saat sonra dışarı çık ve 2 saat yürüyüş yap. Her gün. Eksiksiz ve istisnasız şekilde. Ayrıca haftada 3 gün 1 er saat ağırlık idmanı yap. Vücut geliştirme çalış. Emin ol çok iyi gelecektir sana. Yemek konusunda ise kendini çok kasma. Normal bir şekilde doyacak kadar ye. Tek dikkat etmen gereken şey, fast food ve abur cubur yememek olsun. Kola, fanta, yağlı ve şekerli hiçbir şey yeme. Meyve suyu ve bisküviler de aynı şekilde şekerlidir ve abur cuburdur yeme.

Mesela ne mi yiyebilirsin. 3-4 dilim tam buğday ekmeği yersin, 1 tabak çorba içersin. 150 gram civarı pilav, yanına da 1 bardak ayran ya da bir kase yoğurt. Bu temiz ve sıkı beslenmedir. Ha pilav dokunuyorsa alternatif olarak başka bir şey yiyebilirsin. Demek istediğim sağlıklı şeyleri yemendir.

Kiloluyum, şişmanım diye üzülme. Hareket et. Bol bol hareket et. Gün içinde 2 saatten daha fazla oturma. Yani bu şu demek hep hareket et. Sadece yorulduğun zaman dinlen. Otur. Dinlendikten sonra tekrar ayağa kalk ve yürüyüş yap, ayakta dur bekle. Şınav çek, ip atla ne kadar ne yapabiliyorsan. Kendini de sakatlama, çok kasma. Yapamıyorsan dinlen. Basit yürüyüşler yap. Emin ol çok daha sağlıklı olursun.

Geçmiş olsun. Umarım sağlığına kavuşursun. ASLA PES ETME! Savaşçı ol.

• Hele şükür sonunda bilgili biri gelip yorum yaptı. Bazıları sadece şınav çekerek kas yapmayı deniyor. Yapamayınca da vücut ağırlığı ile bir yere kadar kendini geliştirebilirsin diyorlar. Ona bakılırsa vücut geliştirmede de bir yere kadar gelişir. Değil mi, her şeyin bir sınırı var. 90 cm kol olur mu? Olmaz. 40 cm kol ölçüsüne kavuşmak ya da 35 cm vs fit bir vücut için yeterli. Yağ oranı da yüzde 10 civarı olsa tamam. Zaten vücut ağırlığı ile yapılan egzersizler de bunu sağlayabiliyor.

Mesela düşünsene 50 tane barfiks, 100 tane şınavı 5 dakikada yapan adamlar var. Bu adamların fiziklerine bakıyorsun 45-47 cm civarı kol ölçüleri var. Sadece calisthenics yaparak bu ölçülere geliyorlar. Mesela youtubeda thats good money diye bir kanal var. İlk paylaştığım videoda bu kanala ait. Adamlarda fiziğe bak. Sadece calisthenics yapıyorlar.

Yani benim bu konuyu açmamdaki sebep şuydu. İnsanlara vücut geliştirme salonlarına gidecek paraları olmasa bile kaslı ve fit bir vücut yapabileceklerini gösteren bir video paylaşmaktı.

Senin de dediğin gibi bir sürü varyasyonlar var.Decline şınav var, göğüs kasları ve triceps kaslarına daha yüklenmeyi sağlayan diamond push ups var. Biceps kaslarını daha çok çalıştıran şınav türü var. Barfiksin de çeşitleri var. Muscle ups var, chin ups var, pull ups var. Hepsi de farklı kasları daha ağırlıklı olarak çalıştırıyor.

50 tane chin ups yapan adamın biceps kasının gelişmemesi mümkün değil. Kendi ağırlığını kaldırıyor kolları ile. 60 kilo biri için düşünürsek, kolları ile 60 kiloyu kaldırıyor. Gelişememesi mümkün değil.

Mesela bak şu adama. 50 pull ups ve 100 push ups yapıyor. Adamdaki fiziğe bak. Demek ki oluyor. 30 şınav çekip, 15 barfiks çeken adamlar, vücut ağırlığı ile bir yere kadar diyor. Çünkü bu sayılar yeterli değil. Ben mesela bir ara tek seferde 57 şınav çekmiştim ve o zaman omuzlarım accayip genişti. Yani faydası var vücuda. Kaldı ki 100 şınav ve 50 barfiks yapabilen adam uçmuş demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 26 Nisan 2020; 23:49:47 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.