Şimdi Ara

SİMİT TANK GÜVENLİĞİ!! RESİMLER!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
6.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • SELAMLAR BU KONUDA BİRKAÇ SATIRDA BEN YAZMAK İSTERİM BU ARACA MONTAJ TARAFIMIZDAN YAPILMIŞ OLUP (İSTANBUL MERKEZ ŞUBEMİZDE)ARAÇ FOTOLARIDA TARAFIMIZDAN ÇEKİLEREK TARTARİNİ WEB SAYFASINA KONULMAK ÜZERE ALTINDAĞ AŞ.YE VERİLMİŞTİR DAHA ÖNCEDE LİNK OLARAK TARTARİNİ TOPİĞİNDE YER ALMIŞTIR.TEKRARDAN GÜNDEME GETİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKÜRLER... http://www.tartariniturkiye.com/html/guvenlik.html

• Volvo konusuna değinmen çok iyi olmuş, Volvo gibi olayını yıllardır güvenlik üzerine kurmuş bir firma lpg dönüşümünü ürün gamına eklemiş ise az düşünmek gerek, bu adamlar güveblik üzerine euro ncap dan daha detaylı test merkezleri kurmuş , çarpışma seneryaloarını daha çok geliştirmiş bir firmadır.

Ayrıca 1978 den beridir AMERİKAN POLİS ARAÇLARINDA LPG günümüze değin kullanılmaktadır, evet polis arabası yanlış okumadınız ....
  • LPG ne zaman patlar. LPG tesisatında gaz sızıntısı vardır veya herhangi bir kaza anında tanktan veya LPG tesisatından gaz kaçmaya başlar ve bu gaz da ateş alırsa patlar.

Bu risk benzin için de aynen geçerlidir. Benzinin geçtiği borularda da sızıntı olma ihtimali vardır, bir kaza anında benzinin de depodan boşalması veya benzin borularında kaçak oluşma ihtimali ve bu benzinin ateş alması ve patlama ihtimali var. LPG için var olan riskler pekala benzin için de aynen geçerlidir. Üstelik benzin tankı LPG tankından çok daha zayıf ve LPG multivalf'inin bir çok güvenlik önlemi(otomatik gaz kesme, vs.) benzin de yok.

LPG'den bu kadar korkup da benzinden hiç korkmamak çok çelişkili geliyor bana. Adamlar Volvoları, Chevroletleri, VW'leri standart LPG'li üretiyor, Japonlar taksilere LPG'yi zorunlu yapmış, İngiliz Kraliyet ailesi makam arabalarında LPG kullanmayı zorunlu kılmış, ABD polis arabalarında LPG'yi 30 yıldır kullanıyor, biz de oturmuş burda neyi tartışıyoruz.

• Bu yangın olayı ile ilgili yorumları alalım...Gerçi yine karşı görüşler çıkıcaktır ama..Olsun Herkes düşüncesini belirtmekte özgür

BU DA YANMIŞ BİR ARAÇ; AMA TANK PATLAMAMIŞ...

SİMİT TANK GÜVENLİĞİ!! RESİMLER!!

• LPG e bir bütün olarak bakmak lazım. Tanka odaklanmayın sadece. LPG hortumları aracın altından gecıyor altını vursan yıne gumlersın. Yada enjektorler kacırır yıne faciaya sebep olur. Olay Tank degil Sistem sadece tanktan oluşuyor zannedecek görende.
  • doğru söze ne denir

quote:

Orjinalden alıntı: barisozyurt

LPG ne zaman patlar. LPG tesisatında gaz sızıntısı vardır veya herhangi bir kaza anında tanktan veya LPG tesisatından gaz kaçmaya başlar ve bu gaz da ateş alırsa patlar.

Bu risk benzin için de aynen geçerlidir. Benzinin geçtiği borularda da sızıntı olma ihtimali vardır, bir kaza anında benzinin de depodan boşalması veya benzin borularında kaçak oluşma ihtimali ve bu benzinin ateş alması ve patlama ihtimali var. LPG için var olan riskler pekala benzin için de aynen geçerlidir. Üstelik benzin tankı LPG tankından çok daha zayıf ve LPG multivalf'inin bir çok güvenlik önlemi(otomatik gaz kesme, vs.) benzin de yok.

LPG'den bu kadar korkup da benzinden hiç korkmamak çok çelişkili geliyor bana. Adamlar Volvoları, Chevroletleri, VW'leri standart LPG'li üretiyor, Japonlar taksilere LPG'yi zorunlu yapmış, İngiliz Kraliyet ailesi makam arabalarında LPG kullanmayı zorunlu kılmış, ABD polis arabalarında LPG'yi 30 yıldır kullanıyor, biz de oturmuş burda neyi tartışıyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: saykoyum

atraktif cipsi

Kardeşim LPG ye garezin ne.

Tamam çok istiyorsan sen de tak izin verdim ağlama

Litresi 5 YTL de olsa takmam. Yakinim dostum arkadasim olan Kimsenin de mecbur kalmadikca takmasina musade etmem. Yanan 2 tane arac gordukten sonra....

benzinli araçlarda yanıyor

• patlar patlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: anshered

quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: saykoyum

atraktif cipsi

Kardeşim LPG ye garezin ne.

Tamam çok istiyorsan sen de tak izin verdim ağlama

Litresi 5 YTL de olsa takmam. Yakinim dostum arkadasim olan Kimsenin de mecbur kalmadikca takmasina musade etmem. Yanan 2 tane arac gordukten sonra....

benzinli araçlarda yanıyor

Gorduklerim LPG liydi ve gaz sizintisindan oldu yangin. Nekadar da saglam olsa sorunsuz olsa benim gozumde ki imaji bitmistir. Herkez A dese bu konuda ben B derim.. Banada hakverin.

• http://www.lpg-car-conversion-london.com/images/Autogas%20Tank%20Crash%20Test.gif

arkadaşlar siz lpg tank testini göndereyim ne kadar güvenli olduğu konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercan -- 24 Mayıs 2007; 12:30:38 >

• Var mı güncel resim vb.
  • 2 Yıllık konu hortlamış :) Ayrıca LPG tankının sac kalınlığı 5mm cıvarında diye biliyorum bu da çok yüksek basınca dayanıklı oluyor... darbeli silindirle ezilse bile patlamaz... Gazı tahliye eder...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hackersun

Var mı güncel resim vb.

Demekki bu konu tartışmaya kapanmış,
    LPG güvenlik konusunda sınıfı geçmiş
  • lpg olayını baltalamak isteyen medyanın oyunu belgelenmiştir okuyun.
    ingiliz kraliyet ailesinin araçları lpg li ekonomi için değil çevre kirliliğini önlemek ve teşfik için
    lpg takılmıştır lpg araçlarda tehlikeli olsa kraliçeyi bir ülke lpg li araca bindirirmi sizlerin canı canda
    bir ülke kreliçesinin canı can değilmi eğri oturup doğru düşünelim lpg ye karşı duranları tamtersine
    yanına çekelim daha temiz bir dünya için çocuklarımızın yarınlarını temiz bir çevreye dönüştürelim.

LPG DEDİLER BOMBA ÇIKTI

08.08.2005 tarihinde Atatürk Havalimanında patlayan 34 TDL 94 plakalı ticari taksi üzerinde 15.08.2005 tarihinde inceleme yapıldı.
    İnceleme sonucunda aracın LPG tesisatında TS 12305 EN 12979 KARAYOLU TAŞITLARI – LPG SİSTEMLERİ – YERLEŞTİRME KURALLARI'na aykırı herhangi bir montaj hatasının olmadığı tespiti yapıldı.
    Araçta meydana gelen patlamayla bagaj kısmı ve LPG tankı büyük çapta hasar görmüştür. Hasar incelendiğinde aracın bagaj kısmındaki patlamanın LPG tankından meydana gelmeyip, bagajda bulunan patlayıcından kaynaklandığı tespit edildi.
    Aracın tavan ve yan kısımlarındaki dışa kıvrımlı delikler ile LPG tankındaki içe kıvrımlı delikler patlamanın parça tesirli olduğunun göstergesidir. LPG tankı kalkan görevi oluşturarak aracın benzin deposunun patlamadan etkilenmemesini sağlamıştır. Aracın bagaj kısmı tümüyle parçalanmasına rağmen arka koltuklardaki hasarın az olması patlamada oluşan parça tesirinin aracın LPG tankı tarafından karşılanmasından kaynaklanmıştır. Standardlara uygun üretilen ve Standardlara uygun olarak monte edilen LPG tankı çelik bir duvar gibi vazife yaparak benzin deposunun patlamasını önlemiş ve olası daha büyük bir yangını ve yolcu bölümünde hasar oluşmasını engellemiştir. Araçta LPG deposunun olmaması durumunda patlamanın etkisine doğrudan maruz kalan benzin deposu patlayarak daha büyük hasarın oluşmasına neden olacaktır. Dolayısıyla bu araçtaki patlamada LPG tankı aracın aldığı hasarı azaltmıştır.
    Araç periyodik olarak yapılan fenni muayenesi sırasında Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından kontrol edilerek Sızdırmazlık Raporu ve LPG / CNG Ruhsatı almıştır. Standartlara uygun olarak üretilmiş bir LPG tankı ve Standardlara uygun olarak monte edilmiş LPG tesisatının güvenirliliği yaşanan bu şiddetli patlama ile bir kere daha anlaşılmıştır.
    Araçların LPG ‘ye dönüşümünde ilgili standarda uygun parça kullanımı, uygun montaj, rutin Sızdırmazlık Kontrolleri ve araç üzerindeki tamirler için yetkili firmalara gidilmesi durumunda LPG tesisatı güvenilir bir sistemdir

siteyi ziyaret edin oradada açıklamalar var
    www.uysalotogazedirne.com

• yeni başlığa taşıdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Optimizer -- 13 Temmuz 2010; 9:35:05 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.