Şimdi Ara

ŞİMDİ KARGOLARIMIZIN NEDEN HIRPALANDIGINI ÇOK İYİ ANLIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba UİD-DER,
    Hergün bu sayfadan faaliyetlerinizi takip eden, uzun mesai saalerinde ve düşük ücretle çalışmak zorunda bırakılmış bir kargo emekçisiyim. Bizim sesimize kulak verse verse UİD-DER verir, hislerimize en iyi o tercüman olur inancıyla bu mektubu yazdım.
    Çalıştığımız işletmenin adı Yurtiçi Kargo A.Ş.; nam-ı diğer Yurtiçi Hapishanesi. Hapishane dememin ilk sebebi uzun çalışma saatleri. İşyeri açılış saati kâğıt üzerinde 08.30 ama çalışanlardan saat 08.00’da işbaşı yapmaları isteniyor. Bu saatte işe gelmeyenler güne patrondan azar işiterek ve kovulma tehditlerini dinleyerek başlıyor. Çıkış saati ise en erken 22.00 olmak kaydıyla, çoğunlukla 23.00 ve 23.30’u buluyor. Kısaca bu işyerinde aralıksız 15-16 saat, fazla mesai ücereti alınmadan ve duraksamadan çalışılıyor. Öğlen paydosu yine kâğıt üzerinde 30 dakika, ama gerçekte, çalışanlara öğlen yemeklerini hızla yemeleri ve hemen kargo dağıtmaya devam etmeleri yönünde baskı yapılıyor. Çalışanlara işe başlarken, sanki 40 yılda bir oluyormuş gibi “gerekirse” fazla mesai yapacakları ve aldıkları aylık ücrete yapılan fazla mesainin dahil olduğunu kabul ettiklerini yazan bir belge imzalatılıyor ki daha sonra bir hak talep edemesinler.
    Tüm gün sokak sokak, bina bina dolaşarak yapılan kargo teslimatının ardından şubeye dönüldüğünde, sevkedilecek kargoları kamyonlara yüklemek de yine bize düşüyor. Avrupa ülkelerinde bir kargo işçisinin en fazla 30 kg taşımasına izin verilirken, adam boyu çuvalları, yerinden kıpırdamayan kasaları, üzeri yüklü paletleri forklift desteği olmadan tamamen beden gücüyle araç kasalarına istifliyoruz. Ben dâhil çalışanların hemen hepsi bel fıtığı sahibi olduk. Gece yarısı eve vardığımızda (servis yok, yol parasını da biz karşılıyoruz) bel ağrısı ile yatağa giriyoruz ve yaşım daha 23.
    Cari çalışılan müşterilerden kargo taşıma ücretlerini Cuma günleri toplamak da işimizin bir parçası. Yani dağıtım ve taşıma işçiliğinin yanında büyük müşterilerden tahsilat toplamak da yine bize düşüyor. Yapılan tahsilatlarda, muhasebe diliyle, kuruş farkından kaynaklanan küçük açıklar maaşımızdan kesiliyor. Para kazanmak için gittiğin işyerinde, para kaybettiğine mi yanarsın, gece yarılarına kadar çalışıp aynı evde yaşadığın anne, baba ve kardeşlerinin yüzünü haftada bir kere gördüğüne mi yanarsın, seçim sizin.
    Yurtiçi hapishanesinde, gerçek hapishanelerde dahi olmayan bir yasak da hastalanma yasağı. Siz veya bir yakınınız hasta ise ve bu yüzden işe gidemediyseniz suyunuz ısınmaya başladı demektir. Patronun tavrı hemen değişiyor; elinizde raporunuz olsa dahi, “Yahu sen de ne kadar zayıf bünyeliymişsin, bana sağlam adam lazım” gibi aba altından sopa gösteren konuşmalar yapılıyor.
    Yurtiçi hapishanesinin en büyük sermayesi işsizlik. Yüzlerce çalışan işsizlik girdabından kurtulmak için bu kötü çalışma şartlarını kabul ediyor. Çalışanlarda mücadele bilinci maalesef yok. 12 bin çalışan, ülke çapına dağılmış şubelerde birbirinden kopuk durumda. Bu iletişimsizlik patronun işine geliyor ve Yurtiçi hapishanesi mahkûmları bir araya gelerek insan haklarına aykırı çalışma koşullarına dur diyemiyor.
    Dilim döndüğünce Yurtiçi Kargo şirketinin içyüzünü anlatmaya çalıştım. Sayfanızda bana da bir yer ayırdığınız için teşekkür ederim.
    Saygılarımla

• Bunlar daha duyduğumuz kısım
  • Haklı ama bir hevesle alınmış eşyaya top muamelesi yapıp tepmesini gerektirmez..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da neden eve gelmeden geldik bulamadık demeleri ve not bırakmama sebepleridir . Ben aras kullanıyorum çok iyi yapıyorlar. Normal kartıyla gunaydinin farkı yok . İkisi de ertesi günde gelebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Haklı ama bir hevesle alınmış eşyaya top muamelesi yapıp tepmesini gerektirmez..

sende haklısında ne bileyim insan keyif almadığı bi işte nasıl dikkatli davransın kı emınım tüm çalısanlar söve söve tasıyordur kargoları hele çok ağır özellıkle buzdolabı camasır makınası kosu bandı gibi kargolarda lanet edıyorlardır çalıstıklarına
  • Bizim burdaki kargo subesi saat 19.00 da kapatip dukkani gidiyorlar ?

• Söyleyin ingiltereden gelen mektubumu hanginiz kemirdi!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain[Js]

Bizim burdaki kargo subesi saat 19.00 da kapatip dukkani gidiyorlar ?

sanırım dağıtım merkezlerınde gec saate kadar çalısıyorlar
  • Kurye yukarı gelemem asagıya salacak sepetiniz var mı diye sormustu

• quote:

Orijinalden alıntı: Allah Diyen Wifi

quote:

Bana gore dagitim merkezindeki elemanlar olabilir , ama subedeki elemanlar dagitim merkezine gitmez..

• quote:

quote:

quote:

Bana gore dagitim merkezindeki elemanlar olabilir , ama subedeki elemanlar dagitim merkezine gitmez..

hangısı gercek bılmıyoruz ama kargocuların zor kosullar altında calıstıgına hemfikiriz sanırım?
  • Çok bliblbiblbiblbiblblbili bir durum.

• E banane? Çalışmasınlar o zaman. O işin gereği pakete zarar vermeden kapıma kadar getirmekse bunu yapmak zorunda. Ki o paraya o kadar saat çalışmak eşeklik bile değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

Çok bliblbiblbiblbiblblbili bir durum.

• quote:

quote:

quote:

Subenin dagitim araci goturuyor gun icinde gelenleri ana şubeye hocam 19.00 gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: boor

E banane? Çalışmasınlar o zaman. O işin gereği pakete zarar vermeden kapıma kadar getirmekse bunu yapmak zorunda. Ki o paraya o kadar saat çalışmak eşeklik bile değil.

calismasin da ev nasil gecinsin? issizinden vergi alan ama teroristini besleyen bir devletimiz var sagolsun. ha gerci adamda suc, boyle ulkede serefsiz olacaksin ki alninin akiyla kazaninanlar senin olsun.

• quote:

E banane? Çalışmasınlar o zaman. O işin gereği pakete zarar vermeden kapıma kadar getirmekse bunu yapmak zorunda. Ki o paraya o kadar saat çalışmak eşeklik bile değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

calismasin da ev nasil gecinsin? issizinden vergi alan ama teroristini besleyen bir devletimiz var sagolsun. ha gerci adamda suc, boyle ulkede serefsiz olacaksin ki alninin akiyla kazaninanlar senin olsun.

İşi adam gibi yapamayacak kadar nefret ediyorsa gidip başka iş bulacak. Ha hiç bir vasfı yoksa da o eşekliğe katlanıp adam gibi çalışacak. Ben de 7 yıl sevmediğim bir işte çalıştım ama kullanacak adamı da düşünerek düzgün yaptım işimi. Yapmasam da kaybedeceğim bir şey yoktu. Yani ağır koşullar falan bir mazeret olamaz paketi fırlatma konusunda.

• bu u gerekçe göstererek elalemin malını tekmeleyecekse o adama az bile

• ben de bir ara 18 gün kadar bilgisayar operatörü olarak sürat kargo da çalışmıştım, adımız bilgisayar operatörüydü, sabah ilk açılışda şubeye gelen kargoları herkesle beraber araçlardan indiriyorduk, soran dağıtıma çıkacak araçlara diğer kargoları yüklüyorduk, araçları gönderdikden sonra bilgisayara girişlerini yapıyorduk, arada müşterilerle ilgilendiyorduk, akşam evlerden ve işyerlerinden gelen kargoları araçlardan idnirip kayıtlarını yapıyorduk, iş çıkışı 9'u buluyordu. kargoculuk rezillikdir, 18 gün sonra giderken çok dil döktüler önün açık 4 aya şube müdürü olursun v.s diye ama durmadım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.