Şimdi Ara

Şimdi böyle yaparsam kasmayacakmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EKLEMEM LAZIM WİNDOWS XP KULLANIYORUM.WİNDOWS 7 VEYA VİSTA DEĞİL

Oyunun sistem gereksinimlerine bakıyordum. birsürü sorum oalcak.
    sistemim şu
    intel r pentium r 4 cpu 2.66 ghz
    ati radeon hd 4350 512 mb ve 1gb memorysi var.
    ram kingston marka ve 1 gb

benim oyun orjinal.oyunu aldıktan sonra kutuda birşey dikkatimi çekti.nviadia 7300 8100 8300 9300 ve ati radeon hd 3200 ile ATI RADEON HD 4350 entegre yongaları minimum sistem gereksinimlerinin aldıntadır ve 16 bit renk diyor. şimdi için acı kısmına gelelim . youtubede video var. gameplay videosu fifa 11 pc.adam sistemini yazmış.ekran kartı ati radeon hd 4350.ve adam kasmadan oynuyordu.bendede aynı kart var.ama bende kasıyor.demekki sorun ekran kartında değil.1 gb ram zaten tüm oyunların sistem gereksinimlerinde mutlak yazar.ramdede sorun yoktur diye düşünüyorum ve zaten 50 gb falan boş yer var pcde.oyun rahatlıkla sığar.ekran kartım zaten 512 mb 3d hızlandırıcılı ve pixel shader 3.0 destekliyor mu bilmiyorum çünkü ona nerden bakacağımı bilemedim.ekran kartının kutusunda şöyle yazıyor ;"support for the latest shader model 4.1 boost the level of realism provided by the HD4350 to new heights and the available onboard memory of 512 mb or higher ensureas a smooth frame rate in all of today's hot titles and applications.enhance the way you play,not the amount you pay. "
    şimdi benim ekran kartım 4.1 desteklemişmi oluyor ? yada nerden bakıcam pixel shader kaçı desteklediğine?

şimdi sorularım şunlar

1 ) İşlemcimi değiştirsem (yani sistem gereksinimlerinde 1.8 Ghz core 2 duo diyor.benimki tek çekirdek 2.66 ghz.Bu yüzden kasıyor olabilir mi ?

2 ) Oyun Arenada kasmıyor,antreman maçında az kasıyor , exhibitionda oynanmıyor bile.Niye bu kadar saçma bu iş ? oyunun optimizasyonundamı sıkıntı var ?

3 ) Bide her türlü şeyi denedim internetteki.Yabancı siteleri denemedim birtek çünkü ingilizcem o kadar iyi değil anlamıyorum hepsini :D Ama türkçe sitelerdeki ati ccc'deki ayarlardan tut frame rate sabitlemeye kadar herşeyi yaptım.fifa 09 ve fifa10daki kasma yöntemlerinide denedim onlarda olmadı? Demekki sorun bilgisayardaki programlarla değilde donanımla ilgili.E aynı ekran kartıyla başka adamlar yağ gibi oynuyor , 1 gb ram nerdeyse herkeste öyle zaten,anakartı daha yeni aldım . ses kartı directx 9.0c uyumlu directx son versiyonlar yüklü ne peki sorun ne ? işlemci mi yani ? işlemciyi değiştirirsem kesin düzelir diye birşey varsa artık ne kadarsa almayı planlıyorum.

4 ) işlemci alımında,ekran kartı gibi ayrıntılar var mı ? hani slot olarak ? mesala bazı ekran kartları AGP bazıları PCIE falan ya,işlemcidede öyle bir sorun varmı yada ayırt etmem gereken bi özellik ? yani takarım dimi istediğim gibi ? slot farklılıkları olmaz ? eğer olursa neye göre dikkat edeceğim ?

5 ) aslında bu bir not. şunu eklemek istedim . oyunu oynarken görev yöneticisini açtığımda CPU fifa.exeyi %85-%100 arası kullanıyor. buda işlemcide sorun olduğu kanaatını iyice desteklemiş oldu diye düşünüyorum.

okuyup cevaplayan veya okuyup cevaplama zahmetini göstermeyen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.oyun orjinal 80 tlye yazık vallaha :D 50 lira daha ekler 2.el konsol alırdım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 11 Kasım 2010; 16:16:29 >

• He arkadaşlar internette şimdi bir video izledim.orjinal kutunun arkasında ATI RADEON HD 4350 ve HD 3200 altındadır gereksinimlerin derken youtubede bi video var
    http://www.youtube.com/watch?v=ncKbSEyNWJY
    adam demoda oynuyor ama yine oynuyor akıcı.ben demoyu yükledim . yine oynayamadım.O adamında sistem özellikleri 1 gb ram ekran kartı benden daha düşük.ama yinede oynuyor.işlemcisi iyi galiba
    demekki işlemciyle alakası var ?
  • Öncelikle ekran kartının özelliklerine bakayım dedim ama; XFX, Asus, Powercolor, Sapphire, Gigabyte, MSI veya HIS bunlardan hangisi senin ekran kartının yapımcısı belirtmediğin için bilemiyorum Ati Radeon HD 4350 çıkaran markalar bunlar. Ama bu ekran kartında oyunu biraz sıkıntılı oynarsın gibime geldi. Ama bencede asıl sorun işlemcin dostum. Oyun bildiğin gibi değil deli işlemci kullanıyor bende Core 2 Duo 2.2 GHz işlemci var Win7 de Kasma Takılma vardı Xp ye geçtim düzeldi. Bunda Ram kullanmanında etkisi çok tabiki. 1 Gb Ram dan belli bir kısmını Windows yiyecek geri kalanı FIFA 11 'e ne denli yeterse artık.

Sana tavsiyem vereceğim siteden FIFA 11 'i seçip pc ni taratman bakalım minimum ve maximum gereksinimleri ne derece karşılıyor sistemin. Ayrıca Shader desteğinide buradan görebilirsin:
    http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/

Sana tavsiyem 1 Gb daha Ram edinmen ve güzel bir İşlemci alman. Dediğim gibi Ekran Kartının özelliklerini bilmiyorum.

• Sapphire ATI Radeon HD 4350 kardeş.
    Daha yeni aldım yani.Çok olmadı alalı.Ram'ide yeni aldım.Ekran kartımda en azından 9-10 aylık falan.Yeniden topluyorum bilgisayarı.Ama fazla bütçemde yokki.Öğrenciyim daha.Ayrıca işlemci fiyatları çokmu pahalı ? Mesala Core 2 duo 2.0 ile 2.5 ghz arası fiyatlar kaç ?

bu arada verdiğin siteye baktım
    pixel shader 3.0 destekliyor. herşey tamam birtek CPU ve CPU Speed de sorun var sanırım.Kırmızı bi yuvarlak içine alınmış.Ekran kartımdada öyle var ama ben ondan olacağını sanmıyorum.Çünkü o ekran kartıyla oynamanın yolu bulunmuş.Patch var resmi , sonra ati cccden ayarlar var falan ben onları yaptığımda antreman maçı oynayaibliyordum.ama exhibiton maç yine oynanmıyordu çok kasıyordu.ama antreman maçı çalışıyodu en azından azcık yavaş olsada.zaten internette herkes ati radeon hd4350 ile oynuyor ya nerdeyse . yaz youtubeye fifa 11 ati radeon hd 4350 adam orda oynuyor işte :D

Bence CPU ile ilgili yani işlemciyle ilgili sorun var.Diğer herşey yeşil yuvarlak içinde.Ekran kartı kırmızı yuvarlak içinde ama o sorunun çözümü var.Zaten ekran kartı oynatmasa bile lowda mutlaka oynatır yani.Eğer oynatmasaydı ekran kartım,fifa 11de neden antreman maçında ve 1on1 (arena) da kasmıyor ? Bence ekran kartı ile ilgili değil.CPU yetmezliği var bence çünkü bakarsan seyirci (yani detayların) olmadığı yerde kasma olmuyor,detay gelince çok fazla oluyor.Exhibitionda her türlü detay var.ve görüntüyü 5-10 snyede bir yeniliyor.antreman maçında ise yine kasıyor ama oynanılıyor en azından.Sinematik görüntüler yağ gibi akıyor.oynarken kasıyor.ha bide hızlı koşarken antreman modunda hiç kasmıyor ? ne maçta ne arenada.(1on1 yani)

Dediğim gibi sanırım tek çare CPU almak.Peki bu CPU'ların slot gibi bişeyi varmı? Hani ayrımı ? Mesala ekran kartlarında varya AGP ve PCIE girişleri.Şimdi işlemcide öyle sıkıntı yok dimi ? yani ekran kartındaki gibi anakartın AGP slotluysa agp almak zorundasın ya , işlemcide öyle değil dimi ?

• Şimdiki oyunlarda şöyle birşe söz konusu dostum belli başlı marka modelleri destekliyorlar bu ekran kartlarıyla anlaşmalımı oluyor nasıl oluyor orasını bilmiyorum artık diğer ekran kartlarında oyun sıkıntı oluyor. Dediğin gibi bir yolu varsa eğer bunu ben bilmiyorum sen çözümü biliyorsan uygula. Sorun elbette aynı zamanda işlemcide. Dediğiniz işlemci fiyatları hakkında tam bilgim yok ama 150-200 arası vardır. 1 Gb Ram daha edinirsen oda sistemi çok rahatlatır

Ayrıca işlemcilerde dediğin slot şu bu işlerinden anlamam ama bildiğim kadarıyla işlemciden işlemciye bazı özellikler var. Yanlış hatırlamıyorsam pin olayları falan vardı galiba. Almak istediğiniz işlemciyi araştırarak Anakartınıza uyumlumu kontrol edin eski anakartlar yeni işlemcileri desteklemeyebilir (bu kuzenimde olmuştu). Çünki dediğiniz gibi bazı özellikler kısmı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_gs -- 11 Kasım 2010; 23:36:34 >

• Zaten daha demin bilgisayarcıdan geldim.Anakartını söyle dedi,sana uygun bi cihaz getiririz dedi.
  • Arkadaşlar E7500 almayı düşündüm.200 TL 'ye alacağım ben. 2.93 GHz INTEL Core Duo .

İyimi sizce ?
    Birde anakartıma uyumlumudur ? Anakartım ASUS P5KL AM SE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 13 Kasım 2010; 13:56:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapsam olmuyor.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.